mail Nieuws melden
Bridge Club Oog in Al nieuwsberichten
Pierre van Erne overleden
31-12-2011 Yvonne Nolmans

Van Janine van Ipenburg ontvingen we het volgende bericht:
"Vrijdagavond hebben we een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Pierre van Erne. Hij overleed donderdagmiddag op 83-jarige leeftijd. Sinds 23 oktober jongstleden was hij in en uit het ziekenhuis en de intensive care. Kees Kaiser schrijft nog een in memoriam."

Pierre zal voor altijd in mijn herinnering blijven. Alleen al omdat hij zo ontzettend goed kon dansen. Dat genoegen had ik in de tijd dat we nog met een grote macht BCO-ers naar Tsjecho-Slowakijke gingen om in Marianske Lazne te bridgen. Daarnaast herinnert elke bridgeavond me aan zijn gevleugelde woorden: "Als je tegen slem niet weet wat te starten, start dan ruiten." Een jaar lang heb ik onderzocht wat hiervan waar is. En inderdaad in 80% van de gevallen zou ruitenstart de downstart zijn geweest. Pierre, bedankt voor de tip en rust nu maar uit van al dat ziekenhuisgedoe. [yn]

Zodra er meer informatie is over het afscheid van Pierre, dan zal dit op de Website gemeld worden.

Uitslag Oliebollendrive
31-12-2011 Yvonne Nolmans

Piet Baas en Dick Kleijne wonnen de Oliebollendrive met 84 imps (gemiddelde aantal impen per spel 3). Een mooie afsluiting van 2011.

'Kerstdrive, een gezellige avond, maar niveau?' door Ig Nieuwenhuis
31-12-2011 Yvonne Nolmans

"Het zag Ig een beetje te zwart voor de ogen maar hij scoorde toch nog bijna 50%", aldus Herman te Riele in zijn begeleidende e-mail bij het clubavondverslag.
Ig is niet de enige die zich afvraagt waarom 'feestelijk gekleed' meestal samengaat met zwart. Ook Edwin Stoel schreef hierover in zijn wekelijkse bridgerubriek in Ons Utrecht. "Liefst in 'feestelijke kledij', waaronder de meerderheid begrafeniszwart meent te moeten verstaan (...)" Ook de prijzentafel scheen in overwegend zwart te zijn. Waarheid? Of gezien door de ogen van Ig?
Voor het artikel 'Kerstdrive, een gezellige avond, maar niveau?' klik hier

Uitslag Kerstdrive 23 december
25-12-2011 Yvonne Nolmans


Door al het lekkers tijdens de Sinterklaas en rondom Kerst zat ik vast in de schoorsteen. Dankzij Rudolf, hier toch nog de uitslag van de Kerstdrive.
De beste Kerstman en -Vrouw waren Chris ten Kate en Elly Maaswinkel met 65,03%. Een mooie Kerstgedachte om eens niet boven de 70% te scoren!

'Solobridge' door Tim Verbeek
25-12-2011 Yvonne Nolmans

Ondanks drukke werkzaamheden van Tim, heeft hij toch nog kans gezien een artikel te schrijven over de clubavond van 16 december. Tim speelde met broer Rik. Die had aangegeven liever niet zelf te spelen i.v.m. verregaande vermoeidheid. Hoewel het niet in Tim's aard ligt contracten naar zich toe te trekken, was hij toch zijn broer ter wille en dat liep niet altijd goed af.
Voor het artikel van Tim 'Solobridge' klik hier

Uitslagen/standen externe viertallen, ronde 7
18-12-2011 Yvonne Nolmans

Overzicht standen District
Overzicht uitslagen District

2e Divisie:
BCO 3 - STAR 419 - 11
BCO 3 - Leusden 123 -  7
BCO 3 staat nog steeds 1ste!

1e Divisie:
BCO 2 - NBBselectie 125 -  5
BCO 2 - BC VIVA 125 -  2
BCO 2 - Sittard 114 - 16
BCO 2 - BB Nijmegen 114 - 16
BCO 2 - BYE18
BCO 2 - BC 70 118 - 12
BCO 2 staat 5e, met plaats 3 ruim binnen bereik

Meesterklasse:
BCO 1 - Het Witte Huis 222 -  8
BCO 1 - BC De Lombard 116 - 14
BCO 1 - Het Witte Huis 1 7 - 23
BCO 1 - BC 't Onstein 213 - 17
BCO 1 - BC 't Onstein 1wordt nagespeeld
BCO 1 - BC De Lombard 213 - 17
BCO 1 staat 10e, maar met een wedstrijd minder gespeeld.

Districts Beker en Hoofdklasse Beker
ontvangen 14-12-2011, door Ig Nieuwenhuis

Op 8 en 9 december hebben 2 teams een Bekerwedstrijd gespeeld voor BCO.
8 december hebben Arja Lodder en Diek Heineman samen met Bob en Kees Kaiser voor de districsbeker gespeeld tegen VOG uit Tiel, met dank aan BC80 voor de gastvrijheid. Helaas hebben ze deze wedstrijd verloren. Een citaat van een van de 4: ?maar ik heb ook heel slecht gespeeld?. We wensen VOG veel pret en succes in het vervolg van deze 1e editie van de districtsbeker.

Vrijdagavond heeft ons Hoofdklassebekerteam verloren van Pegasus. Hoewel in eerste instantie BCO gewonnen leek te hebben, bleek Nel door een aantal verkeerd ingevulde scores op een dwaalspoor te zijn gezet. Bij het controleren van de teamuitslagen werd dit pijnlijk duidelijk. Uiteindelijk ging Pegasus door naar de volgende ronde.

De viertaluitslagen:
Lauri ? Huub en Martijn ? Gerold   71 ? 84
Elly ? Agnes en Ed ? Edwin   62 ? 42
Joost ? Herman en Sytze ? Ig    41 - 82

De butleruitslagen:
Lauri Bakker - Huub van Vliet     13
Gerold Nicolasen - Martijn Schoonderwoerd    -27
Elly Maaswinkel - Agnes Wesseling     26
Ed Kuijpers - Edwin Stoel     10
Ig Nieuwenhuis - Sytze Sietsma    -75
Joost van den Broek - Herman Post     22

Hoofdklasse Beker
ontvangen 12-12-2011, door Herman Post

Op verzoek hierbij een (beknopt) verslag van de hoofdklassebeker tegen Pegasus.
Hoewel het tussentijds uitslaan (wat telkens kon bij de laatste 2 spellen van elke ronde van 4 spellen) soms al de nodige twijfels opriep, leek de wedstrijd zich toch nog gunstig te ontwikkelingen. Dit op basis van de na elke ronde aangekondigde tussenstanden. Blijkbaar deed de rest het beter. Spannend was het wel. Na de laatste ronde werd een nipte overwinning met zo'n 9 imps verschil aangekondigd. Felicitaties alom.
Maar dat bleek voorbarig. Toen elk viertal zijn eigen score had uitgerekend bleken enkele scores verkeerd om genoteerd en daardoor ook verkeerd verwerkt. En allemaal in het nadeel van BCO. Resultaat: alsnog ruim verloren. Ik geloof zo'n 30 imp verschil. Het paard had toch vleugels en de recente nederlaag van de hoofdstedelijke vrijer van Helana (ik kan zijn naam even niet uit mijn strot krijgen) tegen de helden van de Bunnikzijde alsnog gewroken.
De totale uitslag volgt nog, evenals de bijdrage per viertal (is mij verteld). Ik weet alleen dat ons eigen viertal op -41 imp is geëindigd. Met zo'n captain wordt het natuurlijk ook nooit wat. Misschien volgend jaar beter. Een beste tweede plaats, die ook nog recht gaf op deelname aan ronde 2, zit er helaas niet in.
Rest mij nog iedereen te bedanken voor de overweldigende bereidheid mee te spelen. Bijkomend voordeel is wel dat de ultime test voor een captain in dit opzicht - het formeren van een team voor een doordeweekse uitwedstrijd naar de een of andere uithoek - mij bespaard blijft.

'Strijd om de deelscore' door Herman te Riele
18-12-2011 Yvonne Nolmans

Herman was snel met zijn verslag van de clubavond van 9 december. Door omstandigheden is het een week blijven liggen, waarvoor excuses.
De rode draad van zijn artikel is de strijd om de deelscore. Maar manches en een slem passeren ook nog de revue. We lezen dat Ronnie dapper is, maar soms ook timide. Alsof we dat al niet wisten...
O Wubbo, wat hadden we je dapper gevonden als je met een diabolische kleine klaver was gestart tegen het hartenslem van Ronnie en Herman. Timide hoor, zo'n troefstart.
Voor het artikel van Herman 'Strijd om de deelscore' klik hier

Eindstand Paren-1
18-12-2011 Yvonne Nolmans

Jaap heeft nog bijna het vliegtuig naar Tenerife gemist om ons de eindstand van de 1ste Serie Paren, inclusief bonussen, te sturen. De reden van late plaatsing is bekend, Jaap treft zeker geen blaam.
De eindstand is te vinden op de Uitslagenpagina bij Paren-1, Eindstand. Of klik hier.

Dankbetuiging
18-12-2011 Theo Fonville

Vorige week zaterdag verscheen in het NRC en het AD de enige en algemene dankbetuiging van de nabestaanden van Kees Verhoeff. Klik hier voor de advertentie.

Vertraagde berichten
17-12-2011 Yvonne Nolmans

Er waart een depressie rond boven Nederland, soms treft die ook bepaalde mensen...
L
Alle berichten t.b.v. de website die vanaf afgelopen zondag zijn ontvangen (o.a. clubavondverslag 9 december, Hoofdklassebeker), worden morgen op de site geplaatst. Met veel excuses aan de schrijvers.

Uitslag Paren-2 16 december
17-12-2011 Yvonne Nolmans

Van de jeugd had ik meer verwacht... Het waren vooral de wat oudere knarren die in de bovenste regionen eindigden. Met bovenaan Chris ten Kate & Huub van der Wouden. Ze scoorden wederom boven de 70%. Dit keer 71,04%.

Uitslag Paren-1 9 december
10-12-2011 Yvonne Nolmans

De 7e en laatste avond van de 1e Parenserie is gewonnen door Wubbo de Boer en Agners Snellers met 63,23%.
In de totaalstand staan Bob & Kees Kaiser op de 1e plaats met gemiddeld 57,28%. Er moeten nog opkomstbonussen verwerkt worden in de eindscore, maar Bob & Kees blijven zeker 1e. Heren, hoedje af en van harte gefeliciteerd!

Nellie schreef nog de korte mededeling: "Het HK-bekerteam heeft verloren van Pegasus". Misschien schrijft de Beker-captain nog een uitgebreider berichtje voor de website (?).

Herman te Riele terecht onderscheiden
03-12-2011 Yvonne Nolmans

Op 1 en 2 december nam Herman te Riele afscheid bij het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), waar hij ruim 40 jaar wetenschappelijk onderzoek deed naar priemgetallen en cryptografie. Zijn afscheid (in werkelijkheid pas op 1 januari) werd gevierd met een congres, receptie en diner in Amsterdam.
Tijdens de receptie op 2 december kwam de burgemeester van Hilversum langs om Herman een Koninklijke onderscheiding (Officier in de Orde van Oranje-Nassau) op te spelden! Een hele verrassing voor Herman! De onderscheiding was deels bedoeld voor zijn werk op het CWI in Amsterdam, maar deels ook voor zijn vrijwilligerswerk in de kerk en bij BCO.


Hierbij een bericht uit de Gooi- en Eemlander van 3 december.
Uiteraard (!) blijft Herman nog een bureau houden bij het CWI om af en toe langs te gaan voor wat organisatorisch werk voor de wiskunde in Nederland en misschien nog een beetje onderzoek. Maar dat is dan geheel op vrijwillige basis.
Zie ook de Wikipedia!

Uitslag Paren-1 2 december
03-12-2011 Yvonne Nolmans

Zomaar een uitslag dit keer! Dat de inkt van de printer op was, was wel sneu voor Nellie, maar daar hebben wij op de digitale snelweg geen last van.
De Sint met zijn/haar Pieten moet wel heel vaak bij Chris ten Kate en Huub van der Wouden langs zijn geweest, anders kun je geen eerste worden met 71,57%. Wel hebberig overigens, dat doe je toch niet op Pakjesavond ;-)
Hopelijk was iedereen tevreden over zijn/haar kadootje. Anders zien we het volgend jaar wel weer terug.

Uitslagen externe viertallen, ronde 6
29-11-2011 Yvonne Nolmans

BCO 4 - STAR 1025 -  5
BCO 5 - STAR 910 - 20
BCO 6 - STAR 1214 - 16
BCO 7 - STAR 1119 - 11
BCO 8 - Haddik 1 9 - 21
BCO 9 - ZBCHomm 113 - 17
BCO 10 - Breukelen 1(02-12-2011)
BCO 11 - STAR 1313 - 17

NK Jeugdviertallen 27 november
29-11-2011 Yvonne Nolmans

Tijdens het NK Jeugdviertallen op 27 november werd het team Spangenberg, met o.a. Jamilla en Sigrid Spangenberg 1e bij de Junioren. Ze werden op de voet gevolgd door team Nab, met o.a. Thijs Verbeek en Rens Philipsen in de gelederen.
Bij de Pupillen werd het team Lejeune, met o.a. Jorn en Mette Lejeune, 2e.
Gefeliciteerd en veel toekomstige successen gewenst.

'2 Oude baasjes spelen paren' door Loek Fresen
28-11-2011 Yvonne Nolmans

Dankzij een controlelampje bij Waltraud konden 2 oude baasjes samen de clubavond spelen. Een mooi voorbeeld van oorzaak en gevolg, toch?
Een moderne conventie en een pessimistische kijk op het spel deed een van de baasjes de das om. Maar verder konden de oude baasjes het nog best getuige hun 4e plaats met 58,59%.
Voor het artikel van Loek '2 Oude baasjes spelen paren' klik hier

Uitslag Paren-1 25 november
27-11-2011 Yvonne Nolmans

Met excuses voor de wederom falende techniek, staat de uitslag nu op de site.
Winnaars werden Ig Nieuwenhuis en Sytze Sietsma met 63,39%.

Geen uitslag Paren-1 25 november
26-11-2011 Yvonne Nolmans

Nellie meldt dat de verbinding met de bridgemates opnieuw heeft gefaald over 2 rondes. De scores moeten nu met de hand worden ingevoerd. Daarom pas zondagavond een uitslag. Helaas. Spelverdelingen staan wel op de site.

In de uitslag van 18 november heeft een kleine correctie plaatsgevonden; ook zijn ontbrekende bondsnummers toegevoegd.

'De jeugd en de Vienna coup' door Martin Heerschop
22-11-2011 Yvonne Nolmans

Martin doet uitgebreid en diepgaand verslag van de afgelopen clubavond. Voor de jeugd, die die dag al de bridgeclinic van Wubbo en Agnes achter de rug had, geeft hij nog een aantal zeer leerzame tips.
Voor het artikel van Martin 'De jeugd en de Vienna Coup' klik hier

Uitslagen 2e Divisie viertallen, ronde 5 en 6
21-11-2011 Yvonne Nolmans

BCO 3 - Vriendenkring 218 - 12
BCO 3 - STAR 524 -  6
BCO 3 staat nu 1e met een gemiddelde van 19,11 VP's.

Uitslag Paren-2 18 november
20-11-2011 Yvonne Nolmans

De uitslag staat op de site (met dank aan Nellie).
Niels van der Gaast en Dirk de Beer behaalden met overmacht de 1e plaats.

Geen uitslag Paren-2 18 november
19-11-2011 Yvonne Nolmans

Door een technisch probleem is er geen uitslag. Nellie maakt alles dit weekend in orde. De uitslag zal niet eerder verschijnen dan zondag. Spelverdelingen staan wel op de site.

Uitslagen/standen externe viertallen, ronde 5
18-11-2011 Yvonne Nolmans

Overzicht standen District
Overzicht uitslagen District

'11-11-11' door Wubbo de Boer
17-11-2011 Yvonne Nolmans

Allereerst een mededeling van Herman te Riele: "Helaas komt er geen verslag van 4 november. Bizarre reden: de zeer trouwe scribent die toen aan de beurt was moest invallen in een dart-team! Onbegrijpelijk, toch? ;-)"

Wubbo had het zwaar vorige week. Op de clubavond van 11 november ging er nogal wat mis, waarbij hijzelf het boetekleed aantrekt en tijdens het afgelopen MK-weekend lijkt er ook wel het een en ander mis te zijn gegaan. Misschien heeft Agnes, die natuurlijk niet eigenwijs wil zijn (...), toch de signalen van Wubbo gevolgd?
Tot overmaat van ramp was hij ook nog aan de beurt om het clubavondverslag te schrijven. Petje af voor Wubbo dat hij daar nog tijd voor vrijgemaakt heeft!
Het enige lichtpuntje was St. Maarten, een kinderfeest waar Wubbo dol op is. Vroeger ging hij met z'n lampionnetje en zingend als een nachtegaaltje langs de deuren om maar zoveel mogelijk snoep te vergaren. Jammer dat de tegenstanders van Wubbo en Agnes tijdens het MK-weekend niet wat meer strooipunten hebben uitgedeeld.
Voor het humoristisch en leerzaam artikel '11-11-11' klik hier

eBritsj 11 is uit!
15-11-2011 Yvonne Nolmans

Helaas begint ook deze eBritsj met een In Memoriam, nu van Kees Verhoeff en geschreven door zijn partner Theo Fonville.
Verder interviews van Kees Kaiser met onze nieuwe leden Anton Rosmüller en Laura van Drie en een eigen CV van Piet Baas.
Herman te Riele schrijft over dure paskaartjes en Ig Nieuwenhuis, alsook Jan Peter Pals, laten ons meegenieten van de capriolen van BCO Z tijdens de Transnationals in Veldhoven.
Helaas de laatste bijdragen van Pikaya. Twee viertallenverslagen, meer dan niks, maar toch... Waar blijft de rest?
Opnieuw veel leesplezier! Klik hier om naar de nieuwe eBritsj te gaan.

2 december Pakjesavond én 6e avond Paren
12-11-2011 Bestuur BCO


Op 2 december is het niet alleen de 6e avond van de Eerste Parenserie, maar ook Sinterklaas-/Pakjesdrive.
Net als voorgaande jaren hopen we dat iedereen een leuk pakje meebrengt om de prijzentafel te vullen. Je kunt het pakje de komende weken meenemen naar de clubavond en afgeven bij Janine van Ipenburg of Nellie Birkhoff.
Heb je thuis:
 • nog iets liggen wat je graag kwijt wilt?
 • iets wat je dubbel hebt en wel kunt missen?
 • iets waar je op uitgekeken bent?
Pak het dan gezellig in en neem het mee voor de prijzentafel.
Natuurlijk geen kapotte dingen, die vind je zelf ook niet leuk om te krijgen.

Uitslag Paren-1 11 november
12-11-2011 Yvonne Nolmans

Een mooie eerste plaats voor Bob & Kees Kaiser met 64,14%.

Kees Verhoeff overleden
07-11-2011 Theo Fonville

Na een langdurige strijd tegen zijn ziekte is Kees Verhoeff op 5 november 2011 overleden.
Donderdag as. om 11 uur is de crematie (Hofwijk). Klik hier voor het overlijdensbericht. Op www.vanderspekuitvaart.nl/requiem kun je inloggen om een condoleance achter te laten, voor de routebeschrijving naar Hofwijk etc. De inlogcode staat op het beveiligde gedeelte van onze website. Onder Ledenservice, links bovenaan in het menu.

Uitslag Paren-1 4 november
05-11-2011 Rudi Kusters

Voor de tweede maal op rij heeft Rob Heinen de clubavond gewonnen, dit keer met Martin Wanner.

Uitslagen externe viertallen, ronde 4
03-11-2011 Yvonne Nolmans

Dombo 2 - BCO 4 6 - 24
Haddik 1 - BCO 516 - 14
BCC 2 - BCO 610 - 20
BCO 7 - B3R 114 - 16
BCO 8 - STAR 9 6 - 24
Dombo 6 - BCO 9 23 - 7
Dombo 3 - BCO 10 7 - 23
BCIJ 1 - BCO 1116 - 14

'Na 140 spellen in de transnationals...' door Ig Nieuwenhuis
30-10-2011 Yvonne Nolmans

Na 140 spellen in de Transnationals in Veldhoven gespeeld te hebben, werd door Ig en Sytze op de laatste clubavond een ellendige prestatie neergezet. "BCO was kennelijk te sterk voor ons", aldus Ig.
Ig geeft een paar mooie voorbeeldspellen waarbij het mis ging. Zowel qua bieden, af- en tegenspel.
Voor veel lees- en leedvermaak, klik hier om naar het artikel 'Na 140 spellen in de transnationals' te gaan.

Uitslagen externe viertallen, ronde 3
31-10-2011 Yvonne Nolmans

BCO 4 - BCC 1 9 - 21
BCO 5 - BCC 215 - 15
BCO 6 - BCO 817 - 13
BCO 7 - B3R 124 -  6
BCO 9 - HWH 215 - 15
BCO 10 - HWH 113 - 17
BCO 11 - BCIJ 125 -  5

Nieuwe leden
30-10-2011 Yvonne Nolmans
We heten onderstaande nieuwe leden van harte welkom bij BCO:
 • Piet Baas
 • Laura van Drie
 • Martin Engelberts
 • André van Essen
 • Dick Kleijne
 • Leonieke Mevius
 • Anton Rosmüller
 • Elske Schrijvers
 • Lennart de Vos
 • Nienke Zoon
Verder zijn alle ledenmutaties (adres-, telefoon- of e-mailwijzigingen van de afgelopen tijd te vinden op de Ledenservicepagina (item Ledenmutaties).

Uitslag Paren-1 28 oktober
29-10-2011 Yvonne Nolmans

Eindelijk hebben ze weer eens flink uitgehaald: Wim van de Fliert & Rob Heinen. Ze werden 1e met 65,31%. Met 0,13 verschil werden Martin Engelberts en Andre van Essen 2e.


'Blijven zitten' door Huub van der Wouden
23-10-2011 Yvonne Nolmans

Een artikel van Huub, dus zet de tissues maar vast klaar. Zelfs de grootste misantroop zal na lezing van Huub's clubavondverslag van 14 oktober de mondhoeken niet omlaag kunnen houden.
Terwijl het eigenlijk niet om te lachen is om met vijf vijven en een vier te blijven zitten. Huub is dan ook druk aan het studeren op de boeken van Martens, waardoor er op 5 november tijdens het Topcircuit mogelijk een herkansing gloort.
Klik hier om naar het artikel 'Blijven zitten' te gaan.

Spelverdelingen 21 oktober
23-10-2011 Yvonne Nolmans

Dankzij Jaap zijn nu ook de spelverdelingen toegevoegd aan de uitslag. Zó druk en toch nog aan BCO denken. Bedankt Jaap!

Uitslag Paren-1 21 oktober
22-10-2011 Yvonne Nolmans

Helaas geen spelverdelingen. Waarschijnlijk i.v.m. aanwezigheid van Jaap Trouwborst op het WK in Veldhoven.
De eerste parenavond werd gewonnen door Mieke Heuvelman en Oda van Hijfte met 61,70%. Goed gedaan dames!

Nog geen uitslag simpen 14 oktober
17-10-2011 Yvonne Nolmans

I.v.m. een korte vakantie van Ed Kuijpers verschijnen simpenuitslag en totaalstand pas in de loop van de week.
Dankzij noeste vlijt van Nellie Birkhoff kunnen de uitslagen per groep per team alvast bekeken worden op de NBBPortal. Daarbij staan ook de uitgekeerde meesterpunten vermeld.

Uit de ALV van 14 oktober 2011
17-10-2011 Yvonne Nolmans

Tijdens de laatste ALV op 14 oktober is Theo Fonville afgetreden als bestuurslid. Er wordt nog gezocht naar een opvolger.
Theo bedankt voor al die jaren dat je je ingezet hebt in de TC en later ook in het bestuur.

Algemene Ledenvergadering 14 oktober 2011
13-10-2011 Yvonne Nolmans

De stukken voor de ALV van 14 oktober, aanvang 19.00 uur, zijn
hier te vinden. Of via het linkermenu op de openingspagina onder ALV's BCO.

'De ideale voorbereiding' door Tim Verbeek
13-10-2011 Yvonne Nolmans

Afgelopen weekend werden Tim Verbeek en Danny Molenaar 2e tijdens de 1e zitting van het Witte Huis Topcircuit. Van harte maar weer eens Tim! Volgens Tim was het spelen op de clubavond van BCO de avond daarvoor een goede voorbereiding; hij zal dus zeker niet nalaten om opnieuw te komen spelen op de clubavonden die aan de volgende Topcircuitronden vooraf gaan.
Een minpuntje vond Tim het feit dat hij op een spel punten heeft moeten weggeven aan zijn ouders. Ondankbaar hoor als je bedenkt hoeveel poep- en plasluiers zijn ouders (of alleen zijn moeder??) in al die jaren voor hem hebben moeten verwisselen.
Oda, waarmee ik die avond met plezier speelde, was dolgelukkig toen we met +2 de ronde tegen Tim en Felix afsloten. Gek hoor als je zo'n coole knul als kind hebt.
Klik hier om naar het artikel 'De ideale voorbereiding' te gaan.

Uitslagen MK en 1e Divisie viertallen
12-10-2011 Yvonne Nolmans

Met excuses naar de spelers, nu pas een mededeling over het 1e speelweekend van de MK en ED. Het is mij geheel aan de aandacht ontglipt. Dus volgende keer de webmaster even wakker schudden!
BCO 1 haalde 81 uit 6 wedstrijden en staat op de 10e plaats (maar alle teams staan erg dicht bij elkaar).
BCO 2 haalde 101 uit 6 en staat 7e.

Uitslagen externe viertallen, Tweede Divisie, ronde 1 t/m 4
12-10-2011 Yvonne Nolmans

BCO 3 - ApihBuiten17 - 13
BCO 3 - Vriendenkring 325 -  5
BCO 3 - Vriendenkring 418 - 12
BCO 3 - ADG 113 - 17

Uitslagen externe viertallen, ronde 2
12-10-2011 Yvonne Nolmans

B3R 1 - BCO 412 - 18
BCO 5 - BCO 8 ????
DDS 1 - BCO 613 - 17
Victoria 1 - BCO 714 - 16
Veenendaal 1 - BCO 9 ????
B3R 2 - BCO 1020 - 10
Vianen 1 BCO 11 ????

Uitslag Simpen 7 oktober
09-10-2011 Yvonne Nolmans

Vanaf de 3e simpenavond wordt op sterkte (op basis van de totaalstand) ingedeeld. Het spelen in de A-groep levert per keer 10 bonuspunten op. Indien er een B en C-groep is, levert het spelen in de B-groep 5 bonuspunten op. In de totaalstand is deze bonus in de score verwerkt.
De A-groep werd gewonnen door BCO 1 (320 simpen), bestaande uit Wubbo de Boer-Agnes Snellers & Chris ten Kate-Huub vd Wouden.
Winnaar van de B-groep was het team BCO 6 (333 simpen), bestaande uit Niels van der Gaast-Dennis Ottevanger & Gerold Nicolasen-Martijn Schoonderwoerd.
Winnaar van de C-groep was het team Klaver 4 (319 simpen), bestaande uit Leo van Thiel-Simon Vriend & Ron van Antwerpen-Erik van Hiele
In de totaalstand heeft BCO 2+ nog steeds de leiding met gemiddeld 335 Simpen. 1 (!) Simp meer dan BCO 1.

Kees Verhoeff
07-10-2011 Theo Fonville

De gezondheid van Kees Verhoeff is de laatste twee maanden sterk achteruit gegaan.
Met regelmatige bloedtransfusies wordt hij op de been gehouden, maar de medische stand kan hem geen beterschap meer bieden, want de leukemie is terug.
Hij wil geen bezoek ontvangen, maar kaarten en e-mails zijn natuurlijk van harte welkom.
Kees, heel veel sterkte toegewenst.

Uitslagen externe viertallen, ronde 1
04-10-2011 Yvonne Nolmans

BCO 4 - BCO 712 - 18
BCO 5 - BCO 620 - 10
BCO 8 - DDS 1 8 - 22
BCO 9 - BOD 313 - 17
BCO 10 - BOD 110 - 20
BCO 11 - Bunnik 124 -  6

Toestroom jongeren naar wedstrijdbridge
04-10-2011 Tim Verbeek

Een groep Utrechtse bridgers van verschillende verenigingen heeft de koppen bij elkaar gestoken om de toestroom van jongeren naar het wedstrijdbridge aan te moedigen door het op poten zetten van een competitie tussen Utrechtse scholen voor VO (vooral VWO).
Het initiatief wordt op gepaste afstand en met heel bescheiden middelen (materialen) aangemoedigd vanuit de NBB en het district.
Vanuit BCO zijn Oda van Hijfte en ondergetekende bij het project betrokken. Andere betrokken clubs zijn o.a.: Star, BC'80 en Wilhelminapark. De bedoeling is dat, na een korte starterscursus, zo snel mogelijk met de competitie wordt begonnen, deels via internet, deels 'live' met wellicht als slot een toernooi. Als we twee scholen zover krijgen en er voldoende belangstelling is, kunnen we al beginnen. Later kunnen andere scholen zich bij de competitie aansluiten.
 • Voor het draagvlak van het project is het van belang medewerking te krijgen van leerkrachten en schoolleiding. We roepen daarom iedereen van BCO op, die als docent(e) of anderszins deel uit maakt van een school die in aanmerking komt, zich bij mij te melden. Deze oproep zal ook worden gedaan bij Star, BC'80, Wilhelminapark, ZBC, Dombo en DDS
 • Scholen die benaderd zullen worden zijn in elk geval: Stedelijk Gymnasium, Unic, Trajectum College, Leidsche Rijn College, Rietveld College, Christelijk Gymnasium, Bonifatius College en Via Nova. Met vier ervan hebben we inmiddels al contact.
Tim Verbeek, tel. 06-535 49 109

'To bid or not to bid?' door Herman te Riele (met dank aan Koeno Brouwer)
03-10-2011 Yvonne Nolmans

Helaas voor Herman weinig spectaculaire spellen op de clubavond van 30 september. Wel af en toe spellen waarbij het de vraag was of het verstandig was om je al of niet in de bieding te storten. Herman weet daarover weer een interessant artikel te produceren.
Gelukkig heeft hij de geit gespaard die op spel 8 in een maakbare 4 harten down ging, zelfs nog na de verhelderende start van schoppen Vrouw...
Klik hier om naar het artikel 'To bid or not to bid?' te gaan.

Uitslag Simpen 30 september
03-10-2011 Yvonne Nolmans

Vanaf de 3e simpenavond wordt op sterkte (op basis van de totaalstand) ingedeeld. Het spelen in de A-groep levert per keer 10 bonuspunten op. In de totaalstand is deze bonus in de score verwerkt.
De A-groep werd gewonnen door BCO 2+ (330 simpen), bestaande uit Rob van den Bergh-Bert Daemen & Nico Doremans-Jaap Trouwborst.
Winnaar van de B-groep was het team Frebeek (327 simpen), bestaande uit Hans en Ineke Fresen & Anja Kageling-Rien Verbeek. Dat doet de burger goed hč Anja..
In de totaalstand heeft BCO 2+ de leiding met gemiddeld 338 Simpen. 2 Simpen meer dan BCO 1.

Simpenuitslag op de NBBPortal
26-09-2011 Yvonne Nolmans

Op de NBBPortal staat de uitslag van de Simpen per avond met de daarvoor verdiende meesterpunten.

'Weinig punten, toch bieden?' door Ronnie de Champs
25-09-2011 Yvonne Nolmans

Ditmaal was het Ronnie de Champs die aan de beurt was het clubavondverslag te schrijven. Ronnie heeft in de spellen van 23 september een rode draad gevonden: moet je met weinig punten toch een bijbod doen. In de spellen die hij beschrijft is het antwoord, op één geval na: 'Ja'.
Nog een wijze les: als partner zwak geopend heeft en de tegenpartij blijft in een deelscore hangen, probeer dan verder je mond te houden!
Klik hier om naar het artikel 'Weinig punten, toch bieden?' te gaan.

Uitslag Simpen 23 september
25-09-2011 Yvonne Nolmans

Vanaf de 3e simpenavond wordt op sterkte (op basis van de totaalstand) ingedeeld. Het spelen in de A-groep levert per keer 10 bonuspunten op. In de totaalstand is deze bonus in de score verwerkt.
De A-groep werd gewonnen door BCO 5 (344 simpen), dat deze avond bestond uit Rob Groenenboom-Henk Dols en Ed Kuijpers-Edwin Stoel.
Winnaar van de B-groep was het team Dombo (323 simpen), bestaande uit Leonieke Mevius-Bob Teijema en Lenneart de Vos-Nienke Zoon.

'Kaarten met een oude partner' door Jaap Trouwborst
19-09-2011 Yvonne Nolmans

Herman te Riele geeft altijd leuk commentaar bij het toesturen van het clubavondverslag, dus we laten hem even aan het woord: "Hij zal het vast druk hebben met de voorbereiding op Veldhoven maar heeft toch keurig op tijd een mooi verslag ingeleverd, met daarin een paar leuke slemspellen: hulde!"
We hopen dat Jaap niet te veel last heeft van al die veren die hem worden toegeworpen. Maar dat hij ze verdient, staat buiten kijf. De titel van het verslag geeft even de indruk dat het om de leeftijd van Dennis gaat, maar helaas..
De schudmachine had opnieuw een aantal slamspellen gegenereerd, waarover Jaap kundig verslag doet.
Klik hier om naar het artikel 'Kaarten met een oude partner' te gaan.

Uitslag Simpen 16 september
19-09-2011 Yvonne Nolmans

De beste score op de 2e Simpenavond was voor het team BCO 1 (Chris ten Kate-Huub van der Wouden en invallers Jamilla Spangenberg-Rik Verbeek) met 351 simpen.
Vergeet niet je af te melden als een heel team niet komt!

Kandidaat leden
16-09-2011 Yvonne Nolmans
Het bestuur stelt als kandidaat leden voor:
 • Piet Baas
 • Laura van Drie
 • Dick Kleyne
 • Leonieke Mevius
 • Anton Rosmüller
 • Elske Schrijvers
 • Lennart de Vos
 • Nienke Zoon
Voor een aantal kandidaat leden is het "terug van weggeweest".

Uitslag Simpen 9 september
12-09-2011 Yvonne Nolmans

De beste score op de 1e Simpenavond was voor het team BCO 4 (Ig Nieuwenhuis-Sytze Sietsma, Joost vd Broek-Herman Post) met 342 simpen.
Ed Kuijpers die de uitslag verzorgde was wel tevreden over jullie: "Men had redelijk netjes ingevuld voor een eerste keer :)". Volgende keer nog iets meer aandacht voor het invullen en berekenen van de score en we maken van Ed een zeer tevreden mens.

'Wat jullie kunnen, kunnen wij ook' door Loek Fresen
04-09-2011 Yvonne Nolmans

Een leuk verslag van Loek, met een leuke titel, over het wildste Invitatietoernooi tot nu toe. De schudmachine had 3 kleinslams en 4 groot slams uitgespuugd. Uiteraard heeft Loek daar wel het een en ander over te vertellen. Na een 7 harten van de buren, boden Loek en Waltraud op het volgende spel 7 ruiten. Waarbij Waltraud, altijd goed voor leuke humor, opmerkte: Wat jullie kunnen, kunnen wij ook.
Klik hier om naar het artikel 'Wat jullie kunnen, kunnen wij ook' te gaan.

Uitslag Invitatietoernooi 2 september 2011
03-09-2011 Yvonne Nolmans

Gelukkig was het Invitatietoernooi drukker bezet dan in 2010 (4 tafels meer). We kunnen hieruit concluderen dat deze formule nog steeds in de smaak valt.
Nou heb ik bewondering voor iedereen die de clubavond wint, maar dit keer toch net wat meer dan anders. Zelfs in deze tijd doet Herman te Riele nog aan partnerruil. En zo won hij, samen met Gert van Duijn, het Invitatietoernooi 2011 met de gigantische score van 71,70%. Herman droeg vast veel bij aan de wiskundige berekeningen, terwijl Gert de kwaliteitscontrole volledig in handen had. Gefeliciteerd Heeren.
2 weken geleden werd hij nog 1e met 64,76%. Dit keer draaide het lot de cijfers om, waardoor 46,75% zijn deel werd. Maar ja, hij had nu ook niet zo'n verfijnd Daementje tegenover zich zitten. Sorry Richard!

Denk aan je opgave voor de Simpenserie die volgende week op 9 september begint!

eBritsj 10 is uit!
30-08-2011 Yvonne Nolmans

In de nieuwe eBritsj een In Memoriam van George Schlimm, geschreven door zijn partner Paul Hart. Interviews van Kees Kaiser met onze nieuwe leden Martin Wanner en Marcel Swidde. Een stimulerende voorbeschouwing van Martin Heerschop op het komende viertallenseizoen. Een verslag van de Silver Twins over het Jeugd EK in Albena. En, last but not least, een mysterieus clublid, genaamd Pikaya, aan het woord.
Ook een zestal Clubavondverslagen maken deel uit van de nieuwe eBritsj. Veel leesplezier! Klik
hier om naar de nieuwe eBritsj te gaan.

'De eerste zal de laatste zijn' door Martijn Schoonderwoerd
29-08-2011 Yvonne Nolmans

Omdat er aan het nieuwe systeem van Martijn en Gérold nog gesleuteld moet worden, werd hun vertrouwde modified F-club weer even van stal gehaald tijdens de finale van de zomercompetitie. Martijn geeft toe dat hun systeem een stuk lastiger wordt als de tegenstanders een goede verdediging hanteren. Zoals Ig en Sytze met hun Hayden-Truscott na 1 klaveren.
Misschien is het een idee om afwijkende systemen op de website te publiceren en de spelers hiervan (of andere deskundigen) te vragen de beste verdediging aan te geven.
Een raadsel overigens hoe je met een 'vertrouwd' systeem toch nog in een 3-1 fit terecht kunt komen... Martijn kan hierover vast meer vertellen!
Hoe Martijn aan de titel van zijn artikel ('De eerste zal de laatste zijn') komt, kun je hier lezen.

Dennis Kruis beste kroegentijger op STAR Grand Café Tour
29-08-2011 Yvonne Nolmans
Dennis Kruis wint SGCT 2011foto: BC STAR

Dennis Kruis won op 28 augustus, samen met partner Hendrik Bijker, de Utrechtse Star Grand Café Tour met 69,21%. De Hoegaerden zonder fruit, smaakte vast erg lekker tijdens en na de Café Tour...
Hans Kreuning en Sahra Ouda eindigden 2e, met ruim 5% achterstand op Dennis en z'n maatje.
Op één keer na, kan ik me niet herinneren dat het zulk slecht weer was tijdens de SGCT. Maar aan de foto's te zien, lijkt het dat niemand zich daaraan gestoord heeft
Klik hier voor de uitslag van de A-groep. En hier voor de uitslag van de B-groep.

Agenda seizoen 2011 - 2012
27-08-2011 Yvonne Nolmans

De agenda voor het seizoen 2011 - 2012 staat op de site. Deze is te vinden in het linkermenu onder 'Clubinfo' of klik hier

Uitslag finale zomercompetitie 26 augustus
27-08-2011 Yvonne Nolmans

De zomerkeizertjes van de zomercompetitie 2011 zijn Bob en Kees Kaiser met 64,10%. Compliment heren!
Omdat het BCO-programma nog steeds geen A en B-groep kan berekenen, verwijzen we voor de uitslag, frequenties en spelverdelingen kortheidshalve naar de Nbb-portal.

Denk aan het invitatietoernooi op 2 september en opgeven voor de simpenserie die op 9 september start!

Reglement Simpen 2011
26-08-2011 Yvonne Nolmans

Het reglement voor de simpenserie staat op de site. Het is te vinden in het linkermenu onder 'Reglementen' of klik hier.

Agenda 2011-2012 en Simpen (+ nieuwe reglement)
25-08-2011 Yvonne Nolmans

Door tijdgebrek is het niet gelukt een aantal zaken tijdig op de site te zetten. Het gaat om:
 • De nieuwe agenda voor het seizoen 2011-2012.
  N.B. Op 2 september vindt het Invitatietoernooi plaats!
 • Op 9 september begint de Simpenserie. Het reglement moet nog op de site worden geplaatst
De agenda en het Simpen reglement zullen in ieder geval morgen (vrijdag) op de site staan.

'Lekker viertallen' door Wubbo de Boer
25-08-2011 Yvonne Nolmans

We zijn blij dat Wubbo, ondanks zijn drukke werkzaamheden (zoals op vakantie gaan...), de tijd heeft genomen een verslag van de clubavond van 19 augustus te schrijven. Wubbo c.s. deden niet mee aan de reguliere clubavond, maar speelden een oefenviertallenwedstrijd. Evengoed mooi leesvoer voor de zomercompetitiespelers, want ze speelden dezelfde spellen.
Herman te Riele merkte bij het toesturen van het verslag op: "Mooie analyses, Wubbo". En daar sluiten we graag bij aan.
Klik hier om naar het artikel 'Lekker viertallen' te gaan.

Uitslag 12e Zomeravondcompetitie 19 augustus
20-08-2011 Yvonne Nolmans

De 12e en laatste zomeravond werd (opnieuw) gewonnen door Marianne Daemen, dit keer met de, uit het moeras der verdwenen leden, opgediepte Richard Thomassen. Ze scoorden 64,76%. Mooi gedaan hoor! Zeker voor Richard die zegt dat hij nooit meer een kaart aanraakt....
Rob Heinen heeft Wim van der Fliert (gemiddeld 61,55%) niet meer kunnen inhalen, maar kwam wel steeds dichterbij (60,05%).
Volgende week de finale. Ik neem aan dat de samenstelling van de A-finalegroep nog bekend wordt gemaakt.
Vanaf plaats 59 in de totaalstand staan de personen die niet het vereiste aantal van minimaal 5 avonden meegespeeld hebben.

'Hoog bieden loont???' door Jan Peter Pals
18-08-2011 Yvonne Nolmans

Jan Peter Pals onderzoekt in zijn clubavondverslag van 12 augustus de oude regel: 'Het 5-niveau behoort aan de tegenstanders'. Veel wijzer is hij er niet van geworden. Hij vraagt zich af of een deskundige meer licht op de zaak kan werpen.
Klik hier om naar het artikel 'Hoog bieden loont???' te gaan.

Rectificatie opstellingen externe viertallen 2011-2012
13-08-2011 Yvonne Nolmans

Er is per ongeluk een oude versie geplaatst van de opstellingen van de BCO-teams voor de externe viertallen 2011/2012. De vernieuwde versie vind je hier.

Uitslag 11e Zomeravondcompetitie 12 augustus
12-08-2011 Yvonne Nolmans

De 11e zomeravond werd gewonnen door Pieternel Boone en Marianne Daemen met 61,95%. In de totaalstand staat Wim van de Fliert nog steeds aan kop met 61,55%.
Vanaf plaats 50 in de totaalstand staan de personen die nog niet het vereiste aantal van minimaal 5 avonden meegespeeld hebben.

'Geen excuus' door Ronnie de Champs
10-08-2011 Yvonne Nolmans

Wel excuses aan Ronnie voor de late plaatsing van zijn verslag van de clubavond van 5 augustus jl. Bij mij sloegen, gelukkig alleen letterlijk, alle stoppen door. De oorzaak bleek mijn PC te zijn en hierdoor werd ik afgesneden van de digitale snelweg. Door een fantastische aan huis service van mijn computerwinkel (My Com), kan de communicatie met de club weer voortgezet worden. En inderdaad Martijn: als ik nou eindelijk eens die handleiding voor je geschreven had, had niemand er wat van gemerkt...
Zoals Ronnie eigen is, heeft hij begrip voor het bieden van partner. Maar als hij zelf in een vlaag van ... (Ja wat eigenlijk: verstandsverbijstering, ongezond optimisme, intelligentie-inzinking?) iets doet, heeft hij daar geen enkel excuus voor. Kortom: het moet een genoegen zijn om de (bridge)partner van Ronnie te zijn.
Klik hier om naar het artikel 'Geen excuus' te gaan.

Opstellingen externe viertallen 2011-2012
10-08-2011 Yvonne Nolmans

De opstellingen van de 11 BCO-teams zijn
bekend. Het overzicht is te vinden op de Uitslagenpagina in het linkermenu onder Externe Viertallen 11/12

Uitslag 10e Zomeravondcompetitie 5 augustus
06-08-2011 Yvonne Nolmans

De 10e zomeravond werd gewonnen door Bob en Kees Kaiser met 60,71%. Wim van de Fliert staat nog steeds aan kop in de totaalstand (61,55%).

Uitslag 9e Zomeravondcompetitie 29 juli
30-07-2011 Yvonne Nolmans

De 9e zomeravond werd gewonnen door Wim van de Fliert en Rob Heinen met 66,77%. Daarmee heeft Wim zijn kopposities versterkt en staat nu 2,5% voor op zijn partner én direkte achtervolger Rob Heinen.
Theo Fonville en Kees Verhoeff speelden deze avond weer in een trio, dit keer samen met Henk Dols.

'Grijsblauwe ogen, een dame-offer, een telraam en Ali B' door Herman te Riele
24-07-2011 Yvonne Nolmans

Onbegrijpelijk dat iemand 56,46% kan scoren, terwijl hij allerlei zaken voorbij ziet trekken, waar een "normaal" mens niet op let. Maar onze hoofdredacteur kan het.
Hij was zelf bang dat zijn artikel door de lengte misschien wat saai was geworden. Nou, ik kan u verzekeren, er is niets saais aan. Het artikel begint zelfs heel romantisch door over een dame te zeggen: "(...) moet vooraan gestaan hebben toen Onze Lieve Heer bezig was grijsblauwe ogen uit te delen".
Nieuwsgierig naar zijn verdere avonturen met een dame-offer, een telraam en Ali B? Klik dan hier om naar het artikel 'Grijsblauwe ogen, een dame-offer, een telraam en Ali B' te gaan.

23e EK voor Jeugdteams Albena, Bulgarije
23-07-2011 Yvonne Nolmans

Helaas hebben de Youngsters (aspiranten) het niet gered om zich te plaatsen voor het WK in 2012 op Cuba. Ze werden uiteindelijk 9e. De Juniors zijn 6e geworden; er moet nog een beslissing vallen of dit plaatsing voor het WK oplevert.
Jammer Lotte en Thijs. Volgende keer beter. Zal voor Lotte vast wat troostspekken inkopen...
Klik
hier om naar de stand te gaan.

Uitslag 8e Zomeravondcompetitie 22 juli
23-07-2011 Yvonne Nolmans

De 8e zomeravond werd gewonnen door Wim van de Fliert en Martin Wanner met 66,21%. Daarmee komt Wim in de totaalstand op de 1e plaats te staan met zo'n 2% voorsprong op de direkte achtervolgers.
Theo Fonville en Kees Verhoeff speelden deze avond in een trio, samen met Jaap Trouwborst. Helaas is dit via het Rekenprogramma niet aan te geven. Fijn dat je er weer bent Kees!

23e EK voor Jeugdteams Albena, Bulgarije
23-07-2011 Yvonne Nolmans

Op zaterdag 23 juli wordt de laatste wedstrijd gespeeld in Albena in de categorie Juniors en Youngsters. De Juniors staan 9e en de Youngsters 6e. Bij de Youngsters spelen o.a. onze leden Lotte Leufkens en Thijs Verbeek mee. De eerste 5 landen plaatsen zich voor het WK in Cuba. Dus vooral veel goede stralen die kant op.
Klik hier om naar de stand te gaan.

Girls winnen Zilver op 23e EK voor Jeugdteams
20-07-2011 Yvonne Nolmans

Girls winnen zilver
Op het 23e EK voor Jeugdteams in Albena, Bulgarije, heeft het Girls-team de zilver medaille gehaald. Van de 9 wedstrijden verloren ze er slechts één, n.l. tegen Polen, het team dat op afstand de gouden medaille won. Mooi gedaan dames en in het bijzonder onze leden Jamilla en Sigrid Spangenberg!
Klik hier om naar de uitslag te gaan.

'Extra, extra - read all about it' door Martijn Schoonderwoerd
19-07-2011 Yvonne Nolmans

Herman te Riele verzuchtte: Hadden we maar meer van dat soort leden die het maken van een verslag als een soort therapeutische bezigheid beschouwen! Martijn licht toe: "Dat therapeutische slaat op het feit dat ik tijdens het schrijven mijn eigen fouten (en dat zijn er meer dan genoeg) nog eens rustig kan bekijken. Ik kan ze vervolgens van me afschrijven, waardoor ze niet meer door mijn hoofd blijven spoken en ik weer gewoon verder kan met mijn leven". Zo zien jullie welk een nut het kan hebben om mee te werken aan het schrijven van de wekelijkse clubavond verslagen. We zijn Martijn dankbaar dat hij opnieuw heeft willen invallen als schrijver.
Ook Martijn en Gérold zijn bezig met een nieuw systeem. De zomerperiode is uiteraard erg geschikt om te oefenen en om eventuele onvolkomenheden glad te strijken. We wensen Martijn en Gérold daarbij veel succes.
Klik hier om naar het artikel 'Extra, extra - read all about it' te gaan.

Uitslag 7e Zomeravondcompetitie 15 juli
15-07-2011 Yvonne Nolmans

De winnaars van vanavond: Agnes Wesseling en Niels van der Gaast met 62,50%. Ze hadden best wat kado mogen geven aan Hermine Boer en Ben Mom....
In de totaalstand hebben Martijn Schoonderwoerd en Gérold Nicolasen het stokje overgenomen van Rob Heinen.

eBritsj 9 is uit!
13-07-2011 Yvonne Nolmans

In de nieuwe eBritsj beantwoorden Lieve Chris en Tim de vraag of er verband bestaat tussen een gezond lichaam en een gezonde (bridge-)geest. Verder weer een bundeling van Clubavondverslagen, verschenen in de periode tussen 26 oktober en 15 november.
Ook duikt onze Hoofdredacteur in het Principle of restricted choice (als aanvulling op wat Lieve Chris en Tim hierover in eBritsj 6 hebben geschreven) en hoe je een halve finale van een Europees Kampioenschap kunt verliezen door dit principe in de praktijk toe te passen.
Kortom lekker leesvoer voor op het strand, in het bos of op de hei in de komende vakantieperiode. Klik hier om naar de nieuwe eBritsj te gaan.
En:
 • wil je ook meewerken aan de wekelijkse clubavond verslagen? Meld je dan bij Herman te Riele.
 • Kopij met al uw zomerse avonturen, zoals zomertoernooien, bridgevakanties e.d., is van harte welkom.

'Niks gebeurd, maar wel gezellig' door Ig Nieuwenhuis
13-07-2011 Yvonne Nolmans

Evenals Loek de vorige keer, sloot ook de Ig de clubavond af met de gedachte dat er de hele avond niks gebeurd was. Bij nadere analyse blijkt dat er wel van alles is gebeurd, maar dat je het op dat moment niet gezien hebt.
Ig geeft daarvan een paar mooie voorbeeldspellen. En besluit zijn artikel met complimenten aan de laatste tegenstanders.
Klik hier om naar het artikel 'Niks gebeurd, maar wel gezellig' te gaan.

Correctie uitslag 8 juli
13-07-2011 Nellie Birkhoff

Vrijdag is de uitslag berekend terwijl niet alle scores waren ingelezen. Verder waren er 2 verschillende spellen 16 in omloop.
Nadat alle correcties zijn doorgevoerd blijken Agnes en Wubbo de enige echte winnaars met 60,43%. Ronnie en Herman wonnen wel bijna, maar kwamen daarvoor 0,24% te kort.

Overlijden George Schlimm
10-07-2011 Het bestuur

Afgelopen zaterdag is ons clublid George Schlimm helaas overleden.
In de afgelopen 4 weken is George ernstig ziek geworden en veel te vroeg is kanker hem fataal geworden.
Gedurende zijn ziek zijn wilde George verder geen contact onderhouden en we hebben dat gerespecteerd.

Het bestuur

Het was altijd heel plezierig om tegen George en zijn partner Paul Hart te spelen. Ze hadden wel eens meningsverschillen, maar het werd nooit venijnig. Ze waren bijna altijd aanwezig, ondanks dat George helemaal uit Arnhem moest komen om bij ons te bridgen. Een aimabel lid is niet meer. George, we zullen je missen. [yn]

Uitslag 6e Zomeravondcompetitie 8 juli
09-07-2011 Yvonne Nolmans

Excuses voor de late plaatsing van de uitslag. Terwijl mijn lieve clubgenoten Ronnie de Champs en Herman te Riele de clubavond wonnen met 62,69 (van harte heren), zat ik tot diep in de nacht te zwoegen op de nieuwe eBritsj die volgende week weer gaat verschijnen.
J
Dit haalt het uiteraard niet bij de hoeveelheid tijd die Herman besteedt als Hoofdredacteur van eBritsj en de wekelijkse clubavond verslagen!
In de totaalstand staat Rob Heinen bovenaan met 55,31%. Gérold Nicolasen en Martijn Schoonderwoerd volgen op de voet met 54,77%. Maar de zomer duurt nog lang.

'Is een nieuw systeem nodig om te winnen?' door Loek Fresen
03-07-2011 Yvonne Nolmans

Terugkijkend op de clubavond steekt Loek, als een groot krijgsheer, de hand in eigen boezem. Zelfs met het allerbeste nieuwe bridgesysteem zou er voor Loek en Waltraud geen winst te behalen zijn geweest. Want: "Zoals iedereen wel weet moet je om te winnen goed (tegen)spelen, fouten vermijden, fouten van de tegenstanders afstraffen en als laatste nog een beetje geluk hebben". Uit hun score blijkt dat niets van dit alles voor hen weggelegd was op deze clubavond.
Klik hier om naar het artikel 'Is een nieuw systeem nodig om te winnen?' te gaan.

Uitslag 5e Zomeravondcompetitie 1 juli
02-07-2011 Yvonne Nolmans

Ondanks, of misschien dankzij, het nieuwe systeem van Ig Nieuwenhuis en Sytze Sietsma werden ze 1e met 62,95% op deze 5e avond van de zomercompetitie. Nu maar hopen op niet te veel misverstanden..

Nieuwe leden
29-06-2011 Yvonne Nolmans
Hartelijk welkom voor de nieuwe leden van BCO:
- Anja Kageling, Driebergen
- Marcel Swidde, Bilthoven
- Martin Wanner, Zeist
De oud-leden Marcel en Martin zijn zonder ballotage lid geworden, omdat zij het aankomend seizoen competitie gaan spelen voor BCO.

'Zomaar een Zomeravond' door Ig Nieuwenhuis
29-06-2011 Yvonne Nolmans

Ig noemt zijn artikel 'Zomaar een Zomeravond', maar er kwam wel heel veel meer bij kijken dan 'Zomaar'. Lastige starts, een niveautje hoger bieden, of juist niet. Het liep niet allemaal goed af. Maar, zoals Ig opmerkt:
"mooi voorbeeld van wat ik nog verder kan leren. Bijna elke avond kom ik meerdere van dergelijke spellen tegen. Dat is een deel van de fascinatie van ons spel. "
Klik hier om naar het artikel 'Zomaar een Zomeravond' te gaan.

Uitslag 4e Zomeravondcompetitie 24 juni
25-06-2011 Yvonne Nolmans

De vierde avond van de zomercompetitie is gewonnen door Ed Kuijpers en Edwin Stoel met 59,38%.

'Beslissingen, beslissingen' door Martijn Schoonderwoerd
20-06-2011 Yvonne Nolmans

Het commentaar van onze redacteur Herman te Riele bij dit artikel:
"Leuk verslag. Eerst dronk Martijn 1 of 2 of 3 biertjes om z'n verdriet te verdrinken (er van uitgaande dat het slecht was gegaan) en vervolgens 1 of 2 of 3 om zijn plezier te vieren toen bleek dat hij toch gewonnen had.
Hij geeft z'n partner alle credits hiervoor maar dat doen geloof ik alle betere spelers..."

Beter had ik het niet kunnen verwoorden. De dames zullen wel flink verwend zijn vrijdagavond!
Klik hier om naar het artikel 'Beslissingen, beslissingen' te gaan.

Uitslag 3e Zomeravondcompetitie 17 juni
18-06-2011 Rudi Kusters

De derde avond van de zomercompetitie is gewonnen door Martijn en Gerold.

Hannie van Drie succesvol geopereerd
14-06-2011 Yvonne Nolmans

Hannie heeft, zoals jullie misschien weten, al ruim 17 jaar de Ziekte van Parkinson. De grote hoeveelheid medicijnen die ze slikt, voorkomen niet dat de ziekte steeds meer problemen veroorzaakt (o.a. stijfheid, lopen, trillen en schudden), hetgeen voor haar erg irritant is.
Daarom heeft zij op advies van haar neuroloog besloten zich op te geven voor een hersenoperatie (zgn.DBS operatie: Deep Brain Stimulation).
Bij een DBS operatie worden in een bepaald deel van de hersenen stimulatie-electroden geplaatst die stroomstootjes afgeven. Deze electroden worden verbonden met een stimulator (= soort pacemaker met batterij) die onder het sleutelbeen wordt geplaatst.
Door de operatie zullen een aantal van de Parkinson symptomen (zoals stijfheid en schudden) geheel of grotendeels verdwijnen. Alhoewel Parkinson niet te genezen is, zal als alles naar wens gaat haar kwaliteit van leven sterk verbeteren.
Vandaag heeft de operatie, die 7 uur heeft geduurd, in het AMC plaatsgevonden. De operatie is technisch goed verlopen. De electroden worden over 2 weken ingesteld.
Hannie mag waarschijnlijk donderdag of vrijdag weer naar huis. Als je Hannie wilt bezoeken, neem dan eerst contact op met haar dochter Laura van Drie (06 - 52281318), zodat er niet teveel mensen tegelijk komen.

STAR/BCO combinatie wint het 9e Onstein Pinkster Patton Toernooi
14-06-2011 Yvonne Nolmans

Het op 12 juni gehouden Onstein Pinkster Patton Toernooi werd gewonnen door het Team Daemen, bestaande uit: Rob van den Bergh&Bert; Daemen,Sigrid Spangenberg&Ernst; Wackwitz. Het team won met 116 imps. In de butler hadden Rob en Bert een monsterscore met + 83.
Klik hier voor de uitslag.

'Uitkomen en tegenbieden' door Jaap Trouwborst
12-06-2011 Yvonne Nolmans

Jaap is weer heel snel met zijn artikel over de clubavond van 10 juni j.l. Hij beschrijft een aantal spellen, waarbij vooral uitkomen en tegenbieden een grote rol speelden.
Voor iedereen een erg leerzame onderwerp.
Klik hier om naar het artikel 'Uitkomen en tegenbieden' te gaan.

8e Horecadrive Bilthoven 11 juni
11-06-2011 Yvonne Nolmans

Een week geleden wilde ik nog accuut stoppen met bridgen omdat ik, spelend met Jaap Trouwborst, geen kaart recht had gelegd. Heel moedig van Jaap om mij voor afgelopen vrijdag nog eens te vragen. Gelukkig ging het toen een stuk beter, maar Jaap had mij nog veel wijze lessen mee te geven.
Omdat Hermine Boer onverwacht verhinderd was, mocht ik, goed voorbereid door Jaap, zaterdag met het geheime wapen Ben Mom de Horecadrive in Bilthoven spelen. We blonken uit in het tegenspel, boden alle manches en 7 ronden lang kwam Sinterklaas langs met kadootjes. En zo wonnen we de 8e Horecadrive in Bilthoven met 71,29%. Gezellig toernooi, geen al te hoog niveau en uitstekende lunch. Vermoedelijk blijf ik toch maar bridgen...
Naar de uitslag

Uitslag 2e Zomeravondcompetitie 10 juni
11-06-2011 Yvonne Nolmans

Voor de verandering is de 2e avond van de zomercompetitie gewonnen door Rob Heinen ;-). Dit keer met partner Wim van der Fliert. Hun score was 61,31%.

'De kleine kaartjes' door Tim Verbeek
07-06-2011 Yvonne Nolmans

Tim roert een belangrijk onderwerp aan: het letterlijk en figuurlijk signaleren van de kleine kaartjes.
Verder laat hij zien dat ook goede spelers hele domme dingen kunnen doen.
Gelukkig dat Tim aan de beurt was voor het wekelijks verslag, anders was het ons ontgaan dat hij, samen met Gerard Versluis, Chris ten Kate en Huub van der Wouden op 4 juni j.l. het Interbridge viertallen toernooi heeft gewonnen. De uitslag van dit toernooi volgt nog op de portal van Interbridge.
Klik hier om naar het artikel 'De kleine kaartjes' te gaan.

Meesterpunten Patton
05-06-2011 Yvonne Nolmans

Alle Patton-avonden staan nu op de NBB-portal met de daarbij behorende meesterpunten.

Spelverdelingen 1e Zomeravondcompetitie 3 juni
05-06-2011 Yvonne Nolmans

De spelverdelingen staan inmiddels zowel op onze website als op de NBB-portal.

Uitslag 1e Zomeravondcompetitie 3 juni
04-06-2011 Yvonne Nolmans

De 1e winnaars van de zomercompetitie zijn Rob Heinen en Martin Wanner met 61,81%.
Omdat er geen internet beschikbaar was in het NDC, staan er nog geen spelverdelingen op de site. Deze volgen z.s.m.

Team NDC De Hommel wint DOMBO Viertallentoernooi
03-06-2011 Yvonne Nolmans

Ze vechten wel eens om Jamilla Spangenberg, maar Jamilla vecht ook terug. Ze speelde op 2 juni mee in het team NDC Den Hommel, mede bestaande uit Hans Kreuning, Marc Kuijpers en Marcel Winkel en ging met de 1e prijs naar huis. Gefeliciteerd.
Klik hier voor de uitslag.

'Het 5-niveau is voor ons?' door Ronnie de Champs
29-05-2011 Yvonne Nolmans

Ronnie geeft in zijn artikel aan dat bridgewijsheden soms kloppen, maar soms ook helemaal niet. Over de laatste clubavond beschrijft Ronnie vier spellen die hiervan een levend voorbeeld waren. Zoals Ronnie eigen is, levert hij ook enige zelfkritiek. En als een goed partner, steekt ook Herman de hand in eigen boezem.
Klik hier om naar het artikel 'Het 5-niveau is voor ons?' te gaan.

Finale Hoofdklasse Beker 28 mei
28-05-2011 Yvonne Nolmans

Helaas heeft ons Hoofdklasse Bekerteam het niet gered tegen Pelikaan All Stars. Er werd verloren met 208- 172. In de 5e ronde stond BCO nog 10 punten voor. Blijkbaar werd de spanning menigeen te veel. Maar toch mooi dat de finale gehaald is. Wie weet ligt de beker volgend jaar in onze prijzenkast (hij past er staand niet in...).
Leuk om te vermelden: debutanten Gert en Leo eindigden als beste paar in de Butleruitslag (vierde plaats met + 7). Net boven Gérold en Martijn (zesde plaats met + 5). De rest bedekken we met de mantel der liefde.
Helaas ook geen bekers naar de andere Utrechtse deelnemende teams: STAR speelde voor de NBB-beker en werd 4e en DOMBO verloor nipt van BC Ruit met 243-221.
Klik hier voor de uitslagen.

Uitslag Patton 27 mei
28-05-2011 Yvonne Nolmans

De laatste Patton-avond werd in de A-groep gewonnen door 'v.h. het Bolwerk' met 58 punten. In de B-groep won het team Kageling met 84 (!) punten.
Het team 'BCO 32 1/2' won de Pattonserie met een totaal van 257 punten. Wim van der Fliert - Rob Heinen, Rudi Kusters - Pier Westra van harte gefeliciteerd.
Een aantal avonden van de Patton staan op de Portal van de NBB inclusief Meesterpunten. Er wordt nog verder aan gewerkt.

A.s. vrijdag 3 juni begint de Zomercompetitie.

Algemene Ledenvergadering 27 mei 19.00 uur
26-05-2011 Yvonne Nolmans

Om 19.00 uur begint de ALV van BCO. Daarna vindt de laatste avond van de Patton plaats. De vergaderstukken zijn te vinden in het linkermenu onder Clubinformatie, item "ALV's BCO". Of klik hier.

Finale Hoofdklassebeker 28 mei 13.00 uur
26-05-2011 Janus Ruighaver

A.s. zaterdag 28 mei, aanvang 13.00 uur, worden alle finales van de bekerwedstrijden gespeeld in het NDC te Utrecht. Het Hoofdklasse bekerteam van BCO speelt in de finale tegen Pelikaanhof All Stars uit Leiden.
De opstelling is als volgt:
7 Ig Nieuwenhuis - Sytze Sietsma
8 Gerold Nicolasen - Martijn Schoonderwoerd
9 Theo Fonville - Janine van Ipenburg
10 Jan Bolwerk - Toos Jongerius
11 Arja Lodder - Janus Ruighaver
12 Leo van den Berg - Gert van Duijn
Leo en Gert debuteren in ons team, meteen in de finale!
Daarmee is het aantal spelers van BCO dat dit jaar een bijdrage heeft geleverd aan het hoofdklassebekertoernooi gestegen tot maar liefst 25!
De prijsuitreiking vindt plaats om ca. 17.30 uur.

Nieuw lid en kandidaatlid
24-05-2011 Yvonne Nolmans
Aan de nieuwe leden kan worden toegevoegd: Bas van Gelderen als ondersteunend lid.
Het bestuur stelt Anja Kageling voor als kandidaatlid. Leuk Anja, dat je lid wilt worden van BCO. Misschien zien we Rien nu ook wat vaker?

Reglement Zomercompetitie
24-05-2011 Yvonne Nolmans

De zomercompetitie begint op 3 juni en eindigt op 26 augustus met de finale. Het reglement voor de zomercompetitie staat in het linker menu onder Reglementen of
klik hier.

'Het maakte allemaal niets uit' door Huub van der Wouden
24-05-2011 Yvonne Nolmans

Wat één spel allemaal niet te weeg kan brengen. Huub weet over spel 24 een leuk artikel van bijna drie kantjes te schrijven. Onze redacteur en ik vroegen ons af of Huub dit allemaal aan tafel tijdens het spel bedacht heeft. Hij heeft toch niet de naam een trage speler te zijn. Bij een Bauke Muller kunnen we ons levendig voorstellen dat dit echt allemaal door het hoofd van Bauke gaat, anders kan het allemaal nooit zo lang duren. Of Huub is een zeer snelle denker, dat verbaast ons niks.

Even denken: wat zullen we er nog meer over vertellen? O ja, we vroegen ons af of iedereen inderdaad 11 slagen gemaakt heeft op spel 24, want dat moet volgens Huub de grootste geit nog lukken. Helaas is dit in de uitslag niet te zien. Misschien wil iedereen die géén 11 slagen gemaakt heeft, even een reactie schrijven, hoe dat zo gekomen is.
Klik hier om naar het artikel 'Het maakte allemaal niets uit' te gaan.

Patton 20 mei
24-05-2011 Yvonne Nolmans

In de namen van spelers zaten wat fouten (team 'v.h. Het Bolwerk' en team 'Klavertje 4'). Deze zijn gecorrigeerd.

Opnieuw uitslag Patton 20 mei
21-05-2011 Yvonne Nolmans

Bij de uitslag van de Patton van 20 mei zijn nu de bonuspunten toegevoegd en de namen van de spelers. Volgende week spelen de teams die in de totaalstand (van A en B-groep) op de 1e zeven plaatsen staan in de A-groep.

BCO's Grote Geschiedeniskwis nu on-line
21-05-2011 Yvonne Nolmans

Voor wie de geschiedeniskwis tijdens het lustrum op 8 april gemist heeft, of nog eens die hilarische avond wil herbeleven, staan alle bestanden nu op de BCO Website. De link is te vinden in het linkermenu onder "Lustrum", 'Geschiedeniskwis 8-4-2011' of klik hier

Uitslag Patton 20 mei
20-05-2011 Yvonne Nolmans

De 3e avond van de Patton werd in de A-groep gewonnen door het team "v.h. 't Bolwerk" met 62 punten. In de B-groep won team Zuzanna met 60 punten.
Er zijn nog geen bonussen verwerkt in de uitslag en helaas ontbreken ook de teamspelers.

Gert van Duijn op sporenonderzoek
19-05-2011 Yvonne Nolmans

Wie Gert ook eens op een andere manier dan aan de bridgetafel wil zien, kan donderdagavond 19 mei van 20.25 - 21.00 uur kijken naar "De Keuringsdienst van Waarde" met de aflevering "Sporen van..". Het gaat over de problematiek rond allergenen in voedingsmiddelen en de etikettering daarvan. Als deskundige bij TNO - Triskelion B.V test Gert een aantal voedingsprodukten, met soms een verrassende uitslag.

Correctie Patton 13 mei
19-05-2011 Yvonne Nolmans

In de B-groep heeft het team Kruisvaarders in de 3e ronde 9 i.p.v. 14 gescoord en het team Zandstorm 7 i.p.v. 2. De herziene uitslag staat op de uitslagenpagina.

Deutsche Mixed-Team-Meisterschaft 2011
16-05-2011 Yvonne Nolmans

foto: Deutscher Bridge-Verband

Het Duitse kampioenschap gemengde viertallen werd in hetzelfde weekend gehouden als het Nederlands kampioenschap. Daar wel een groot BCO-succes. Het team Desperate Bridgewives, bestaande uit Anne Gromöller - Michael Gromöller - Waltraud Vogt - Loek Fresen won de gouden medaille! Van harte gefeliciteerd. Hopelijk is Waltraud nu wat minder desperaat.
Klik hier voor meer informatie.
Ook op andere bridgeterreinen zijn Loek en Waltraud succesvol in Duitsland. In april promoveerden zij met hun team BC Bonn naar de Duitse Meesterklasse: de Bundesliga. Dit is even aan onze aandacht ontglipt, maar alsnog van harte!
Klik hier voor meer informatie. Onder de foto doorklikken naar foto 4. "Sieger der 2. Bundesliga - BC Bonn". Daaronder staan de Ergebnisse (daarna klikken op 2. Bundesliga).

NK Gemengde Viertallen 2011
16-05-2011 Yvonne Nolmans

foto: NBB

Helaas geen BCO-winnaars op de 1e plaats. Maar wel een mooie prestatie van het team Amsterdam, bestaande uit Jamilla Spangenberg, Tim Verbeek, Judith Nab en Yke Smit. Na lange tijd 2e te hebben gestaan, eindigden ze als 3e.
Klik hier voor de uitslag.

'Een gezellig avondje Patónnen met Toos' door Herman te Riele
15-05-2011 Yvonne Nolmans

Ons Herman heeft het er maar druk mee. Eerst zeer vroegtijdig een nieuwe eBritsj laten verschijnen en daarnaast ook nog zijn verslag van de Clubavond van 13 mei j.l.
Omdat Ronnie de Champs verhinderd was, speelde Herman te Riele met Toos Jongerius in 'zijn' Pattonteam Herman's Hermits. Ze speelden het systeem SBDB, dat Herman op het 1e spel even vergeten was, waardoor ze een groot slem misten. Verder kwam het systeem goed uit de verf, maar de kaartverdelingen wilden niet altijd meewerken.

Klik hier om naar het artikel "Een gezellig avondje Patónnen met Toos" te gaan.

eBritsj 8 is uit!
15-05-2011 Yvonne Nolmans

In de nieuwe eBritsj een nabeschouwing van de externe viertallencompetitie, bundeling van een deel van de Clubavondverslagen en uiteraard een terugblik op de Finale van de Lustrumbiedwedstrijd. Een Powerpointpresentatie van Huub van der Wouden over de Geschiedeniskwis, zal binnenkort op onze website te downloaden zijn. Klik hier om naar de nieuwe eBritsj te gaan.
De illustraties werden dit keer verzorgd door Herman te Riele (wellicht enigszins geholpen door 'zijn' Toke?). Complimenten! Daar kan ik nog wat van leren.

Onze redacteur roept iedereen op verslagen te schrijven over zomertoernooien, bridgevakanties e.d., zodat er snel weer een nieuwe volgeschreven eBritsj voor ons ligt.

Uitslag Patton 13 mei 2011
14-05-2011 Yvonne Nolmans

De 2e Patton-avond zit erop. De A-groep werd gewonnen door BCO 32 1/2 met 77 punten. In de B-groep werd BCO 5 eerste met 76 punten.
Vanaf volgende week wordt er naar sterkte ingedeeld, mits er voldoende viertallen zijn.

'Bridge jeugddag in Arnhem' door Wubbo de Boer
12-05-2011 Yvonne Nolmans

Komen Wubbo en Agnes op de fiets naar de clubavond, hebben ze geen nevenpaar (onbegrijpelijk, wie wil er nou niet me ze spelen?), fietsen ze weer naar huis en dan neemt Wubbo zelfs nog de moeite een artikel snel in te leveren. En dan laat ik hem in de steek en plaats het artikel, door allerlei omstandigheden, bijna een week later op de website. Excuses Wubbo.
Wubbo legt ons 2 afspelproblemen voor uit de jeugdbridge clinic in Arnhem op 7 mei j.l. Hij spreekt de verwachting uit dat iedereen op BCO deze problemen kan oplossen. Zo niet, dan wordt het hoog tijd dat BCO een afspeel clinic moet organiseren. Martin zal het hierover wel met je eens zijn Wubbo! Na de senioren paren van 11 mei sta ikzelf te trappelen om aan deze clinic deel te nemen L.

Klik hier om naar het artikel "Bridge jeugddag in Arnhem" te gaan.

'Vechten om Jamilla'*) door Thijs Verbeek
12-05-2011 Yvonne Nolmans

*) Omdat Thijs zijn artikel geen titel had meegegeven, heeft redacteur Herman te Riele deze bedacht
Allereerst excuses Thijs dat dit artikel ruim een week na ontvangst pas geplaatst is.
De strijd om met Jamilla de clubavond van 29 april te mogen spelen, ging tussen Thijs en Rens Philipsen. Hadden ze maar gevochten! Ze hebben er een muntje over opgegooid, een 'coin flip', zoals Thijs het noemt. Gokken om een vrouw, welk een middeleeuws gebruik J.
Klik hier om naar het artikel "Vechten om Jamilla" te gaan.

Eindstand Butler series
03-05-2011 Yvonne Nolmans

Met dank aan Ed is nu ook de eindstand van de Butlerseries (incl. bonussen en evt. compensatiescores) bekend.
Rudi Kusters en Pier Westra hadden zelfs geen bonus nodig om met ruime voorsprong eerste te worden. Rudi en Pier van harte gefeliciteerd.

A.s. vrijdag de eerste avond van de Patton!

Eindstand Zwitsers Paren
02-05-2011 Yvonne Nolmans

Dankzij Ed is de eindstand van het Zwitsers Paren (incl. bonussen en evt. compensatiescores) bekend.
Met veel respect kan gemeld worden dat Kees en Bob Kaiser deze serie gewonnen hebben. Van harte gefeliciteerd Heren!
Binnenkort volgt ook de eindstand van de Butlerseries.

Kandidaatlid
02-05-2011 Yvonne Nolmans
Terug van weggeweest! Het bestuur stelt Bas van Gelderen voor als kandidaatlid. Bas van Gelderen is jaren lid geweest van BCO en heeft zich opnieuw aangemeld als ondersteunend lid.

Uitslag Butler 29 april
30-04-2011 Yvonne Nolmans

De laatste Butleravond werd in de A-groep gewonnen door Rob Heinen & Wim van der Fliert met een gemiddelde van 1,21 gimpen.
In de B-groep werden Hannie Goes en Hans Vriezen 1e met 1,87 gimpen.
De eindstand van de Butler moet nog worden opgemaakt. Daarin worden dan de correcties en opkomstbonussen verwerkt.
Op de NBB-portal wordt de uitslag weergegeven in een A en B-groep. Klik hier om de uitslag op de portal weer te geven.
Fijne Koninginnenacht/dag.

Voorlopige eindstand Zwitsers Paren
28-04-2011 Yvonne Nolmans

De voorlopige eindstand, gepubliceerd op de Uitslagenpagina en op de NBB-portal, moet nog gecorrigeerd worden wat betreft afwezigheid, opkomstbonus etc. Dit zal in de komende week geregeld worden.

BCO Meimaand is Pattonmaand
23-04-2011 TC, Jaap Trouwborst

 • Vrijdag 6 mei start de Patton viertallencompetitie. We spelen per avond zes wedstrijden van vier spellen. De speeldata zijn 6, 13, 20 en 27 mei.
 • Het is de bedoeling dat viertallen zich als deelnemer inschrijven. Voor je definitieve aanmelding heb je de tijd tot uiterlijk de tweede speelavond, dus 13 mei. Dat wil niet zeggen dat je niet mee kunt doen als je pas vrijdag om half zeven een tweede, derde en vierde man vindt. Een viertal dat zich op een vrijdagavond meldt kan altijd meedoen. Iedereen is welkom.
 • Als je geen partner of nevenpaar kunt vinden, meldt dit dan bij Leo van Thiel Berghuijs. Leo treedt op als bemiddelaar en doet zijn uiterste best een viertal voor je te formeren.
  Het e-mailadres van Leo is: Leo van Thiel Berghuijs. Het telefoonnummer van Leo is: 06 222 99 899
 • Inschrijven doe je het liefst per e-mail bij: Nellie Birkhoff , maar telefonisch kan ook (030 688 3023). En natuurlijk is je inschrijven op de eerstvolgende clubavond ook mogelijk.
 • Voor meer details zie 'Reglement Patton' op de BCO-site.
Namens de Technische Commissie,
Jaap Trouwborst

Goede uitslag Paasdrive 22 april
23-04-2011 Yvonne Nolmans

Dankzij Jaap staan er in de uitslag geen paarnummers meer, maar namen van de spelers. Achter 21a&21b bleken Leo van Thiel en Simon Vriend schuil te gaan. Nogmaals van harte met jullie mooie score van 62,46%.
De scores per ronde staan op de NBB-portal.
In de loop van volgende week wordt de uitslag in één sessie verwerkt; daarbij staan dan ook de meesterpunten. Daarna volgt verwerking in de competitiestand, zodat we weten wie de winnaars zijn van deze hele leuke vorm van competitie. Helaas is het spelen van een volledige barometer ook erg arbeidsintensief, dus een extra bedankje voor Jaap en Nellie is wel op z'n plaats.

Uitslag Paasdrive 22 april
23-04-2011 Yvonne Nolmans

Ik denk dat de Paashazen alle paarnamen gestolen hebben en daarvoor nummers in de plaats hebben gelegd. Een moderne vorm van eieren zoeken: zoek je eigen paarnummer. Ik kon er geen chocola van maken. Hopelijk de deelnemers aan de Paasdrive, die tevens de laatste avond van het Zwitsers Paren was, wel. Paarnummer 21a & 21b gefeliciteerd met jullie overwinning.
Op de NBB-portal kun je per ronde de scores bekijken. Veel succes. En prettige Paasdagen.

Butlerstand per 15 april
22-04-2011 Yvonne Nolmans

Ed Kuijpers heeft de tussenstand van de Butler weer berekend, zodat op de laatste Butleravond van 29 april de juiste indeling in A en B-groep kan worden gemaakt.
Naar de tussenstand.


22-04-2011 Yvonne Nolmans

Roefi Vilier organiseert vanaf 29 april 24 uur achter elkaar bridgen voor het goede doel in Bridgesociëteit De Lombard te Rotterdam. Roefi speelt 24 uur en een van zijn tegenstanders is een topspeler (zoals Berry Westra, Sjoert Brink, Bob Drijver, Tim Verbeek).
Roefi wil hiermee geld inzamelen voor de strijd tegen kanker in het kader van '48 Hours of Energy'. Je kunt doneren zonder te spelen of betalen per uur deelname. Van ? 30,- voor prime-time tot ? 15,- voor de nachtelijke en vroege ochtenduurtjes. Je moet snel zijn, want het aantal beschikbare spelersplaatsen is nog beperkt.
Verder kun je inschrijven voor de bridgedrive 'Wheel of Energy' op vrijdagavond en voor de bridgedrive Queen of Energy op zatermiddag.
Voor meer informatie: Bridgesociëteit De Lombard (Rotterdam)
Klik hier voor meer informatie over 'Wheel of Energy'

Hoofdklasse Bekerteam naar finale!
19-04-2011 Janus Ruighaver

Het Hoofdklasseteam van BCO heeft de halve finale gewonnen van Bodegraven met 191-162. Voor de tweede keer in korte tijd bereikt BCO daarmee de HK-bekerfinale, te spelen op zaterdagmiddag 28 mei in Den Hommel.
Uitslag butler bekerwedstrijd
							+ 	--
Paar 1 Nieuwenhuis ?Sietsma 		48	56
Paar 2 De Champs-Te Riele		65 	57
Paar 3 Nicolasen ? Schoonderwoerd	53 	43
Paar 4 Jongerius - Bolwerk 		54	46
Paar 5 Lodder ? Ruighaver		56 	52
Paar 6 Kuijpers ? Stoel 		50	43
							326	297	= 29


'Zeven' door Martijn Schoonderwoerd
18-04-2011 Yvonne Nolmans

'Zeven' is een heel mooi artikel van Martijn Schoonderwoerd over de clubavond van 15 april.
Ik weet zeker dat er BCO-leden zijn die zichzelf zullen herkennen in de 'Zeven' paragrafen van het artikel. Of, indien zij zonder zelfkennis zijn, in ieder geval hun partners. Zeer de moeite waard. Als je het niet gaat lezen: ZONDE.
Klik hier om naar het artikel "Zeven" te gaan.

Landelijke parencompetities
17-04-2011 Yvonne Nolmans

Het 2e en laatste weekend van de landelijke parencompetities is gespeeld. Uiteraard namen ook een aantal BCO-leden aan de competitie deel. De resultaten:
 • In de Meesterklasse werd Tim Verbeek met partner Yke Smit 5e met 52,68%. Niels van der Gaast en Dick Pol werden 8e met 50,27%.
 • In de Eerste Divisie werden Kees Bakker en Nico Klaver 4e met 53,65%. Zij promoveerden daarmee naar de Meesterklasse Paren. Gefeliciteerd Kees.
  Dennis Kruis en partner Martijn Termaat werden 19e met 49,83% en hebben zich daarmee ruim gehandhaafd.
  Helaas degradatie voor Maaijke Mevius.
 • In de Tweede Divisie paren, regio 1, werden Ko Oudhof en Herman Tholen 20e en degradeerden daarmee net niet.


  In de Tweede Divisie paren, regio 2, werden Kees Kaiser (85 jaar jong!) en Dirk Jan Kooijman 1e met 53,37% en promoveerden naar de Eerste Divisie. Geweldig gedaan Kees, ondanks een 'beetje' klagen sta je nog steeds aan de top!

 • Herman te Riele en Ronnie de Champs debuteerden dit jaar in de Tweede Divisie en hielden ruim stand door 12e te worden met 50,42%.
  Ed Kuijpers en Edwin Stoel werden 15e met 49,17%.
  Janine van Ipenburg en Hans Verveer hadden een aarzelend begin, maar zij handhaafden zich met hun 17e plaats en 48,63%.
 • In de Tweede Divisie, regio 3, werden Lotte Leufkens en Thijs Verbeek 10e met 51,33%.
 • In de Tweede Divisie, regio IV, werden Sigrid Spangenberg met partner Lenie van den Heuvel 1e met 56,22%. En daarmee gepromoveerd naar de Eerste Divisie. Gefeliciteerd dames!
"Ik heb genoten" door Ig Nieuwenhuis
16-04-2011 Yvonne Nolmans

De voorzitter heeft het razend druk gehad de afgelopen weken, daarom komen zijn impressies van onze laatste lustrumactiviteiten ook wat later. De zin uit de titel komt niet van Ig zelf, maar uit een e-mail die Ig kort na het lustrum ontving.
Zijn impressies zijn erg levendig en stralen ook een zekere trots uit op 'zijn' club BCO. Een mooi artikel, dat we best mogen bewaren in ons prachtige lustrumboek.
Klik hier om naar het artikel "Ik heb genoten" te gaan.

Uitslag Butler 15 april
16-04-2011 Yvonne Nolmans

De winnaars in de A-lijn waren Herman Post & Jan Prins met een gemiddelde van 1,75 Gimp. Harjet Jenny en Reggie Schouten wonnen de B-groep met een gemiddelde van 1,57 Gimp.
In de loop van de week verschijnt de laatste tussenstand van 9 Butleravonden. De indeling in A of B-groep op de Butleravond van 29 april wordt hierop gebaseerd.
Op de portal staat de uitslag in A en B-groep.

Op 22 april wordt de Paasdrive gespeeld; dit is tevens de 5e en laatste avond van het Zwitsers paren.
Van 6 t/m 27 mei wordt de Patton gespeeld.

Meesterpuntenspeldjes
16-04-2011 Yvonne Nolmans

Van de Commissie Meesterpunten ontvingen wij het volgende bericht dat aan alle AMP's (Administrateur Meesterpunten van een Club) is gezonden:
"Zoals u weet zijn eind vorig jaar de onderscheidingen bij de meesterpunten (speldjes en hangertjes) vervangen door een nieuwe onderscheiding in de vorm van een sticker die past op een systeemkaart.
Het idee hierachter was dat de oude onderscheidingen, de meesterpuntenspeldjes, nauwelijks werden gedragen en dus weinig functioneel waren. Dit bleek een misvatting. Niet alleen kwamen er op het bondsbureau veel klachten binnen en verzoeken om alsnog een speldje uitgereikt te krijgen, ook voelden vele bridgers zich ongemakkelijk met deze nieuwe, erg zichtbare, onderscheiding.
Het Bondsbestuur heeft naar aanleiding van de klachten besloten om het oude onderscheidingssysteem in ere te herstellen. Dit betekent dat de clubs in de toekomst weer de certificaten met bijbehorende speldjes krijgen toegestuurd. Voor de leden die afgelopen december een sticker hebben gekregen, ontvangt u bij de volgende zending alsnog een speldje/hangertje.
In verband met de levertijd van een nieuwe voorraad speldjes ontvangt u de meesterpuntencertificaten en speldjes dit jaar niet voor Pasen maar pas in de tweede helft van mei.
In het meinummer van Bridge wordt dit besluit gepubliceerd"


BCO 11 gepromoveerd
15-04-2011 Yvonne Nolmans

Afgelopen woensdag speelde de 2e Klasse centraal de laatste wedstrijd. BCO 11 (Hermine, Marianne, Hannie, Hélčne en Ben): van harte gefeliciteerd met jullie promotie.

Foto's Lustrumdrive 9 april
15-04-2011 Yvonne Nolmans

De foto's van de lustrumdrive op 9 april staan op de site. De foto's staan in het linkermenu onder Foto's of klik hier.
De foto's zijn weer gemaakt door Louk Herber, waarvoor grote dank. De foto's van vrijdagavond komen nog, alsmede een serie portretfoto's, gemaakt op 9 april.
Als je links-klikt op een kleine foto, krijg je deze groot op je scherm. Klik op het pijltje rechts naast het huisje om naar de volgende foto te gaan. Als je op het pijltje links van het huisje klikt, ga je een foto terug. Als je de foto op je eigen computer wilt opslaan, rechtsklik dan op de grote foto op je scherm en kies voor "Afbeelding opslaan als".

 height=
Voorzitter Ig Nieuwenhuis feliciteert de Winnaars van de 8-tallen:
André Korenhof, Simon Wiersema, Pieter de Wit, Ben Trijzelaar, Carola Hoogervorst
Agnes Wesseling, Toos Jongerius, Niels v.d. Gaast (Hans Verveer ontbreekt)
foto: Janine van Ipenburg


Uitslag Lustrumdrive 9 april
12-04-2011 Yvonne Nolmans

De uitslag stond gisteren al op de site, maar het was even puzzelen om een goede manier van publiceren te vinden.
Op de Uitslagenpagina staat bij het onderdeel 'Lustrum 8-tallen" een Eindstand. Als je hierop klikt, zie je onderaan het bestand tabblaadjes met namen. Als je b.v. op tabblad Butler klikt, krijg je de eindstand van de Butler te zien.

Uitslag Geschiedeniskwis
10-04-2011 Huub van der Wouden

A2.Leden - Hans, Jan, Marianne  14
A10. Herman, Dennis, Maurits, Ans  14
A1. Oudleden - Piet, Peter, Laurens  12
B3. Janine, Paul H, Rob H, Wim vt H  12
A3. Pytha, Chris, Monique  11
A8. Rinus, Martin, Jaap  11
A6. de Fjes - Enri, Theo F, Oda, Ineke F  11
B4. Ignas H, Hannie  11
A9. Just, Rob, Agnes S, Wubbo   9
B6. Bert, Ingeborg   9
A4. Marianne H, Pier, Ig N   9
B10. Zuzana, Nel, Joost vd Broek   8
B2. Agnes W, Berry, Niels, Joost vd Boom   8
B5. Kees B, Pieternel, Rob G   8
A5. Marijke, Elly M,  Joris   7
B1. Herman te R, Hans V, Ciska, Jan-Peter   5
A7. Tim, Rik   4

De automatische score-berekening werkte! De resultaten als hierboven zijn berekend via de bridgemates, met uitzondering van team oud-leden (hun score is bijgehouden door mij tijdens de kwis) EN... die van de winnaars (die een geschreven formulier inleverden). We vertrouwen ze maar! Topscores voor de twee winnaars - de vragen waren soms erg moeilijk!
(Huub hartstikke bedankt voor alles! yn)

Laatste lustrumactiviteit: de 8-tallen
09-04-2011 Yvonne Nolmans

Na vandaag kan de lustrumcommissie (Hermine Boer, Martin Heerschop, Agnes Wesseling en Huub van der Wouden) eindelijk uitrusten! Wat hebben ze een hoop werk verzet. Geweldig!
Ook Rinus Balkenende moet hierbij genoemd worden, die heel veel gedaan heeft voor de Lustrumbiedwedstrijd. En Max Rebattu natuurlijk ook.
Opnieuw de complimenten voor Nellie Birkhoff en Jaap Trouwborst die tweeënhalve DAG bezig zijn geweest om 40 sets spellen te dupliceren, zodat er een volledige barometer kon worden gespeeld.
Ook Herman te Riele, Dennis Ottevanger en Hanneke Toemen moeten in het zonnetje gezet worden. Het Lustrumboek (waaraan ook Huub van der Wouden een grote bijdrage heeft geleverd) is een juweeltje geworden; een mooie opmaak en leuke foto's! 25 Euro is echt een koopje.
De prijzentafel werd grotendeels verzorgd door Ans Abel en Janine van Ipenburg, met wat bijdragen mijnerzijds. Bij alles wat gekocht werd is uitgegaan van BCO's clubkleuren: groen en wit.
De wedstrijdleider deed het uitstekend! Geen technisch foutje te bekennen. Dank je wel Hans van Staveren.
De voorzitter van het district Utrecht, Donald Lambert, bijgestaan door Ciska Zuur, hield een leuke toespraak voor onze jarige club. Voor elk van de leden van de Lustrumcommissie was er een Edammertje. En de hele lustrumcommissie kreeg een nog veel grotere Edammer om samen met een drankje te nuttigen bij de eventuele "nabespreking".
Alle teams hadden namen meegekregen van BCO coryfeeën van weleer. Een leuk idee! Uiteraard vond onze voorzitter Ig Nieuwenhuis het heerlijk om weer de prijzen uit te mogen reiken! De officiële uitslag volgt nog.
Team Smit werd met een totaalstand van 191 punten 1e. Dit team bestond uit Agnes Wesseling & Niels van der Gaast (Butler), Toos Jongerius & Hans Verveer/Simon Wiersema (Topintegraal), Ben Trijzelaar & Pieter de Wit/André Korenhof & Carola Hoogervorst (Patton). Van harte allemaal.
Excuses als ik iemand vergeten ben; het is zeker geen kwade opzet. De Alzheimerconventie staat niet voor niets op mijn systeemkaart... Als iemand nog aanvullingen heeft of fouten wil corrigeren, schroom niet en mail de webmaster even.

Grote BCO Geschiedeniskwis
09-04-2011 Yvonne Nolmans

Helaas heb ik door ziekte de vrijdagavond niet meegemaakt. Daar zal ik tot in lengte der dagen spijt van hebben. Iedereen was vandaag nog vol lof over de geweldige cabaretvoorstelling die Huub van der Wouden vrijdagavond van de Grote BCO Geschiedeniskwis had gemaakt. Vandaag werd er nog steeds hard om gelachen. Hanneke Toemen schijnt juffrouw Jannie te hebben gespeeld en Jaap Trouwborst werd herinnerd aan zijn vluchtpoging voor een hem achtervolgende auto, waarin later de politie bleek te zitten. Ik hoop dat er nog iemand wat over gaat schrijven in de volgende eBRITSJ. Kan ik ook meelachen!
Ik weet alleen dat een leden-team de kwis gewonnen heeft. Jullie krijgen vast nog wel te horen wie er in dat team zaten.

Finale Lustrumbiedwedstrijd
09-04-2011 Martin Heerschop/Rinus Balkenende

De Grote Finale van de Lustrumbiedwedstrijd heeft afgelopen vrijdag 8 april plaatsgevonden. Van de 28 deelnemende paren waren er nog 2 overgebleven die in een spannende finale om de winst streden. Dit was de uitslag:

Rijvordt ? Van Herpen 68
Van der Gaast ? Wesseling 61

Geweldig gepresteerd Jan Rijvordt en Wim van Herpen! Van harte gefeliciteerd.
In eBritsj van begin mei volgt een uitgebreid verslag met deskundig commentaar van Max Rebattu, Enri Leufkens en Berry Westra. Rinus en Martin zullen een terugblik schrijven over dit zeer geslaagde evenement.

Verder zoekt het bestuur mensen die BCO's Biedwedstrijd in de komende jaren willen voortzetten. Meld U aan!!

Rinus Balkenende en Martin Heerschop Organisatoren Lustrumbiedwedstrijd 2011

'Geen grappen op 1 april' door Wubbo de Boer
05-04-2011 Yvonne Nolmans

Een drukke week voor Wubbo. Hij was dinsdag ook al aan beurt om een verslag van de STAR-clubavond te schrijven. En vrijdagavond mocht ie weer.
Zijn artikel is wederom erg leerzaam. Niet alleen wat de spellen betreft! We horen hoe je vrienden maakt én we krijgen nog wat geschiedenisles over 1 april.
Evenals Martin Heerschop in zijn laatste artikel, vindt ook Wubbo het jammer dat op een bepaald spel het halve veld niet de basistechniek heeft om een kleur goed aan te spelen.
Klik hier om naar het artikel 'Geen grappen op 1 april!' te gaan.

NK Jeugdparen 3 april
05-04-2011 Yvonne Nolmans

Op het NK Jeugdparen dat afgelopen zondag werd gespeeld, heeft de BCO jeugd mooie resultaten geboekt.
Bij de Pupillen (t/m 15 jaar) werden Britt en Mette (net twaalf geworden) Lejeune tweede met 61,58%. Goed gedaan dames!
Bij de junioren werd Sigrid Spangenberg, spelend met Magdalena Ticha, 3e met 54,27%.
De BCO spelers die bij de Aspiranten meespeelden, moeten nog wat meer oefening en ervaring opdoen om hogerop te komen.

Uitslag Zwitsers Paren 1 april
03-04-2011 Yvonne Nolmans

De 4e competitie-avond van het Zwitsers Paren werd gewonnen door Kees & Bob Kaiser met 61,61%. De directe achtervolgers, René Alberda en Hans Ideler, kwamen net een half procent tekort en werden tweede.
De uitslag is wat lastig te vinden op de uitslagenpagina. De plaatsing gaat uit van de avond waarop de 1e competitieronde is gespeeld. Dat was voorheen geen probleem. Maar omdat we dit seizoen allerlei competities door elkaar spelen staan de uitslagen niet meer netjes in volgorde. Je kunt in het linkermenu van de Uitslagenpagina op de gewenste competitie klikken om de uitslagen te zien.

En nu op naar het Lustrum!

Externe viertallen
02-04-2011 Yvonne Nolmans

Op de uitslagenpagina in het linkermenu onder Externe Viertallen 10/11 staat het compacte overzicht van alle standen en uitslagen na de 13 ronde.
De laatste en 14e ronde van de Hoofdklasse én 1e Klasse is op woensdag 6 april.
De laatste ronde van de Tweede Klasse is op woensdag 13 april.
Op 13 april wordt een beslissingswedstrijd gespeeld om extra degradatie uit de Hoofdklasse (de nrs. 6 in de Hoofdklasse A en B).

Tussenstand Butler
31-03-2011 Yvonne Nolmans

Op de uitslagenpagina staat de nieuwe tussenstand van de Butler.
De paren die 6x spelen niet halen, of niet meer 4x in de oorspronkelijke opstelling kunnen spelen, staan onderaan.
Zij kunnen niet meer in de A spelen.

Uitslagen externe viertallen, ronde 13
31-03-2011 Yvonne Nolmans

STAR 11 - BCO 410 - 20
STAR 12 - BCO 520 - 10
HWH 1 - BCO 615 - 15
STAR 13 - BCO 717 - 13
ZBCHom 1 - BCO 8  2 - 25
Vianen 1 - BCO 910 - 20
BCC 2 - BCO 1020 - 10
BCO 11 BYE18


De felicitaties gaan nu al naar BCO 8 en 9 die eerste staan in de eerste klasse en niet meer ingehaald kunnen worden. Op naar de Hoofdklasse. Mooi gedaan clubgenoten!


eBritsj 7 is uit!
31-03-2011 Yvonne Nolmans

Onze redacteur heeft, met behulp van een aantal BCO-leden, weer een mooie nieuwe eBritsj in elkaar gezet.
Helaas dit keer geen vragen aan onze lieve Chris en Tim. Maar wel viertallenverslagen én verslag van de halve finale van de Biedwedstrijd. Ditmaal van commentaar voorzien door Chris ten Kate en oud-lid Maurits van der Vlugt. Een leuk vooruitzicht is, dat Maurits van Down Under naar Nederland komt en bij de lustrumviering zal zijn.
Klik hier om naar de nieuwe eBritsje te gaan.

Selectiewedstrijd Nederlands seniorenteam
31-03-2011 Yvonne NolmansOp 30 maart is de finale van de selectiewedstrijden voor het Nederlandse seniorenteam gespeeld. Team Borm (bestaande uit: Frans Borm-Tjali Tuwanakotta, Nico Doremans-Jaap Trouwborst) won met 105-91 van Team Bégas en zal Nederland vertegenwoordigen bij de senioren tijdens het WK in Veldhoven. Het WK voor landenteams vindt plaats van 15 t/m 29 oktober 2011 in Veldhoven. Klik hier voor de uitslagen.

'Butlerparen een plus!' door Martin Heerschop
26-03-2011 Yvonne Nolmans

In het artikel kunnen we lezen dat Martin de huidige opzet van de Butlercompetitie toejuicht.
Maar uit de resultaten op een aantal spellen, denkt Martin dat een volgende trainingscyclus zich waarschijnlijk moet focussen op handen uittellen en basistechniek!
Klik hier om naar het artikel 'Butlerparen een plus!' te gaan.

Uitslag Butler 25 maart
26-03-2011 Yvonne Nolmans

De B-groep werd gewonnen door Wubbo de Boer & Agnes Snellers met 2,00 gimpen. Jan Peter Pals en Ciska Zuur werden 1e in de A-groep met 2,68 gimpen.
De totaalstand, inclusief bonussen e.d. wordt door Ed Kuijpers gemaakt en volgt in de loop van volgende week.
Op onze website staat de uitslag topintegraal vermeld. Op de NBB-portal staat de uitslag per groep.

Volgende week is de 4e avond van het Paren Zwitsers.

Tussenstand Butler
25-03-2011 Yvonne Nolmans

Er is een nieuwe tussenstand gemaakt (met dank aan Ed Kuijpers). Deze is te vinden op de Uitslagenpagina. Bij deze stand staat ook de groepsindeling voor 25 maart.

'- 3400...' door Tim Verbeek
24-03-2011 Yvonne Nolmans

De anders zo snelle Tim was wat laat met zijn verslag over de laatste clubavond. Uit zijn artikel blijkt dat hij die avond het liefst had verdrongen. Voor -3400 gaat niemand graag; maar er gebeurde meer...
Klik hier om naar het artikel '- 3400...' te gaan.

Team Hoofdklasse Beker door naar de halve finale
24-03-2011 Yvonne Nolmans

Na een spannnende strijd met wilde spellen trok BCO aan het langste eind in de derde ronde van de hoofdklassebeker en won met 182-163 van BC 70 uit Eindhoven.
Butleruitslag:
Ig Nieuwenhuis - Sytze Sietsma   + 2
Joost vd Broek - Herman Post  + 32
Gérold Nicolasen - Martijn Schoonderwoerd  - 24
Huub van Vliet - Lauri Bakker  + 63
Arja Lodder - Janus Ruighaver  - 25
Ed Kuijpers - Edwin Stoel  - 16

Uitslag Butler 18 maart
19-03-2011 Yvonne Nolmans

De B-groep (die eigenlijk de A-groep is [kunt u het nog volgen??]) werd gewonnen door Wim van der Fliert en Rob Heinen met 2,18 Gimpen. De winnaars van de A-groep (die eigenlijk [...]) waren Lauri Bakker en Huub van Vliet met 3,17 Gympen.
Op onze website staat de uitslag topintegraal vermeld. Op de NBB-portal staat de uitslag per groep.
Overigens heb ik sterk het vermoeden dat de jeugd bij de Training leert om vooral veel te kwekken aan tafel, zeker als er een oud dametjes bij is...
J.

Groepsindeling Butler
01-03-2011 Yvonne Nolmans

Zoals in het reglement Butler vermeld staat bestaat de Butler uit 10 avonden. Vanaf de 6e avond spelen de hoogst geplaatste 14 paren in de A-groep. Na elke speelavond wordt de indeling opnieuw gemaakt op basis van de stand op dát moment.

Uitslagen externe viertallen, ronde 12
01-03-2011 Yvonne Nolmans

Breukelen 1 - BCO 415 - 15
DDS 1 - BCO 518 - 12
Dombo 1 - BCO 614 - 16
B3R 1 - BCO 717 - 13
B3R 2 - BCO 8 6 - 24
Dombo 6 - BCO 916 - 14
Dombo 3 - BCO 10 5 - 25
Dombo 7 - BCO 1110 - 20

'Een goede generale....' door Loek Fresen
15-03-2011 Yvonne Nolmans

Na op vrijdagavond + 87 in de butler te hebben gescoord, vroeg onze auteur zich vrijdagnacht af of het gezegde 'een slechte generale belooft een goede uitvoering' ook in het omgekeerde geval van toepassing zou zijn. Meedoen aan het NKGP zou dan geen enkele zin hebben. Maar gelukkig bleven Loek en Waltraud ook afgelopen weekend in scorende vorm.

Wil je weten hoe je + 87 scoort in de butler, klik dan hier om naar het artikel 'Een goede generale....' te gaan.

'Zilver' voor Loek en Waltraud op NKGP
15-03-2011 Yvonne Nolmans

foto NBB

Afgelopen weekend werd het Nederlands Kampioenschap Gemengde Paren gehouden. Op zaterdag de halve finale en op zondag de finale. Waltraud en Loek plaatsten zich met een 2e plaats (63,62%) ruim voor de finale op zondag.
In de finale werden ze eveneens 2e met 59,59%. De winnaars (Maarten Schollaard en Meike Wortel) hadden zo'n grote voorsprong (63,06%), dat er een wonder moest gebeuren om ze nog in te halen.
Waltraud en Loek van harte gefeliciteerd met jullie prestatie. Klik hier voor de uitslag.

Uitslag Butler 11 maart
12-03-2011 Yvonne Nolmans

De eerste avond van de 2e Butlerserie werd in de B-lijn gewonnen door Rudi Kusters & Pier Westra (2,21 Gem.imp)en in de A-lijn door Loek Fresen & Waltraud Vogt (3,11 Gem.imp).
Waarom degenen, die zich door een goede prestatie in de 1e Butlerserie geplaatst hebben voor de hoogste groep, in de B-groep zitten en de niet-geplaatsten in de A? Geen idee, maar het is wel typisch iets voor BCO.
De uitslag staat op onze site topintegraal, wat niet de bedoeling is. Op de NBB-portal wordt de stand wel per groep weergegeven.

Op 18 en 25 maart worden de 2e en 3e avond van de 2e Butlerserie gespeeld.

Trainingen 2011
07-03-2011 Bestuur

Er is een mailing uitgegaan naar de BCO-leden over trainingen in 2011. Voor diegenen die de mail gemist hebben: de informatie vind je hier. Let op: de data zijn inmiddels gewijzigd.

Aanmeldingsprocedure externe viertallen 2011-2012
07-03-2011 Martin Heerschop

Hoewel het viertallenseizoen nog niet voorbij is, zijn we nu al weer bezig met de Aanmeldingsprocedure externe viertallen 2011-2012. Klik hier om de procedure te lezen. Het opgaveformulier staat aan het einde van het document.

Lustrumactiviteiten vrijdag 8 en zaterdag 9 april
07-03-2011 Martin Heerschop

Nog een paar weken en we gaan het hoogtepunt van het lustrum vieren. Op vrijdagavond 8 april vinden de finale van de biedwedstrijd en de geschiedenisquiz plaats en op zaterdag 9 april de 8-tallenwedstrijd.
Voor de 8-tallenwedstrijd geldt dat je je moet opgeven om verzekerd te zijn van deelname. Op onze lustrumsite kun je dat doen. Het adres: www.lustrumbco.nl.
Voor de geschiedenisquiz kan ingeschreven worden als team of als individu.

We willen er die 2 dagen graag een groot feest van maken, dus we hopen dat iedereen zich opgeeft.

Tim Verbeek wint finale Witte Huis Topcircuit
07-03-2011 Yvonne Nolmans


Afgelopen weekend vond de finale van Het Witte Huis Topcircuit plaats. Tim Verbeek en partner Bob Drijver wonnen de finale met een enorme voorsprong in impen (+ 128). De nummmers 2 hadden 79 impen minder!
Heel mooi gedaan Tim en van harte gefeliciteerd!
Klik hier om naar de uitslag te gaan.

'Het carnavalt wel mee' door Martijn Schoonderwoerd
07-03-2011 Yvonne Nolmans

Martijn begint zijn artikel al goed door er een prachtige titel boven te zetten. Uit de zinsneden 'aftrappen' en 'toeslaan' lijkt het erop dat hij vrijdag enigszins agressief was. Misschien omdat hij nuchter moest bridgen in Utrecht en niet beneden de rivieren van het rijkelijk schuimend vocht kon genieten?
Wil je weten waarom je je aan de Law van David Burn moet houden, klik dan hier om naar het artikel 'Het carnavalt wel mee' te gaan.
(Reactie van Martijn: "Ik bied dan wel agressief, ik ben helemaal niet agressief. Zelfs niet als ik nuchter ben ;-) Bovendien hebben ze in Utrecht ook bier, weet ik uit ervaring...
(Overigens heb ik het in mijn stukje nergens over 'slag slaan' gehad, maar dat terzijde.)"
[Sorry Martijn, heb ik veranderd in 'toeslaan' -yn]

Uitslag Interne Viertallen 4 maart
05-03-2011 Yvonne Nolmans

De laatste kaarten van de interne viertallen zijn gespeeld. De felicitaties gaan naar het team Heerschop dat met een totaal van 161.3 VP's gewonnen heeft. Op de voet gevolgd door het team BCO 8 met een totaal van 154.3 VP's.

Van 11 t/m 25 maart worden de eerste 3 avonden van de 2e Butlerserie gespeeld.

Uitslagen externe viertallen, ronde 11
01-03-2011 Yvonne Nolmans

BCO 4 - B3R 117 - 13
BCO 5 - Dombo 118 - 12
BCO 6 - Victoria 214 - 16
BCO 7 - Victoria 214 - 16
BCO 8 - Veenendaal 121 -  9
BCO 9 - Victoria 415 - 15
BCO 10 - Victoria 3 7 - 23
BCO 11 - Acol 125 -  5

'0 - 0' door Jaap Trouwborst
28-02-2011 Yvonne Nolmans

Jaap signaleerde een aantal opmerkelijke zaken tijdens de laatste clubavond. Zelfs iets wat hij nog nooit meegemaakt heeft.
Verder blijkt uit zijn artikel, dat cracks ook niet alles weten. Wellicht een troost voor de minder begaafde bridgers.
Klik hier om naar het artikel '0 - 0' te gaan.

eBRITSJ nr. 6 is uit
28-02-2011 Yvonne Nolmans

In de nieuwe, goed gevulde, eBritsj lezen we dat Chris ten Kate liever ingaat op roddels dan op bridgeproblemen. En dat onze hoofdredacteur teleurgesteld is dat er zo weinig viertallenverslagen binnenkomen. Maar dat Martin Heerschop dit weer ruimschoots goed maakt.
In dit nummer het verslag van de kwartfinale van de Lustrumbiedwedstrijd. Voorzien van deskundig commentaar door Carel Berendregt en Paul Laan.
De nummers van eBRITSJ zijn te vinden op de Algemene pagina in het linkermenu onder Clubinformatie (vlak boven Britsj Online).
De vorige nummers van eBritsj (1 t/m 3) en de oude BRITSJ-bestanden staan nog op de Ledenservice Pagina (inloggen verplicht).

13e Kroegentocht Wageningen
28-02-2011 Theo Fonville

Tijdens de 13e Kroegentocht (op 27 februari), georganiseerd door ABC Wageningen liepen in het miezerige Wageningen ook een paar BCO'ers hun best te doen. Met redelijk succes, Henk Dols en Theo Fonville werden derde met bijna 68%. Rien en Tim Verbeek werden tiende met bijna 64%.
Ga voor de uitslag naar http://www.abcwageningen.nl/.

Uitslag Interne Viertallen 25 februari
26-02-2011 Yvonne Nolmans

De uitslag staat op de site. In de totaalstand zijn bij afwezige teams op een speelavond fictieve (cursief gedrukte) getallen ingevoerd om a.s. vrijdag tot een zo goed mogelijke indeling te komen.

De laatste avond van de interne viertallen is op 4 maart. Op 11 maart begint de 2e Butlerserie.

'Geven beter dan ontvangen?' door Herman te Riele
20-02-2011 Yvonne Nolmans

Herman staat al bekend om zijn zachtaardig karakter. Nu blijkt ook nog dat hij liever weggeeft dan ontvangt. Want 'Wie goed doet, goed ontmoet'.
Zijn team Herman's Hermits, deed de tophit van deze muziekgroep,'No milk today', geen eer aan. Bij hen kwam de melk binnen vloeien.
Een jeugdfoto van Herman maakt het allemaal duidelijk: een melkemmertje in de hand om te ontvangen en blonde krulletjes om in de loop der jaren weg te geven.
Klik hier om naar het artikel 'Geven beter dan ontvangen?' te gaan.

BCO 2 promoveert naar de 1e Divisie
20-02-2011 Yvonne Nolmans

BCO 2 is kampioen geworden in de Tweede Divisie viertallen, groep 6. Het team staat aan de top met 263 VP's, 31 punten voor op nr. 2 STAR 7. Johan Claesen, Maaijke Mevius, Bas Oosthoek, Jan Timmer, Vincent Wiering en Wim van de Fliert: van harte gefeliciteerd.
BCO 3, dat een aantal maanden geleden nog in de gevarenzone verkeerde, heeft zich volledig hersteld. Ze zijn als 3e geëindigd met 225 VP's.
3 teams uit het District Utrecht zijn gedegradeerd; dit heeft wellicht konsekwenties voor het aantal degradatieplaatsen in de Hoofdklasse A en B (met dank aan Hans Verveer voor de correctie, yn).
Klik hier om naar de NBB Uitslagenservice te gaan.
↑ Terug

Uitslag Interne Viertallen 18 februari
19-02-2011 Yvonne Nolmans

De uitslag staat op de site. In de totaalstand zijn bij de afwezige teams op 18 februari fictieve (cursief gedrukte) getallen ingevoerd om a.s. vrijdag tot een zo goed mogelijke indeling te komen.

'Hoedje van Papier' door Huub van der Wouden
13-02-2011 Yvonne Nolmans

Het aantal jeugdige deelnemers op de laatste clubavond, heeft Chris en Huub doen besluiten deze avond een kinderthema te geven. Huub heeft, met dit thema in zijn achterhoofd, een zinderend zingend artikel geschreven, waarbij hij gebruikt maakt van een prehistorische kinderliedje.
Wie wil:
- weten waarom Chris eindelijk eens moet leren de was te doen
- kennis maken met het nieuwe BCO-lid J-oost
- weten waar sommige hoedjes thuishoren
- weten wanneer Britt Lejeune eindelijk eens een kusje mag geven
klikke hier om naar het artikel 'Hoedje van Papier' te gaan.

Dringende verzoeken inzake de interne viertallen
13-02-2011 Yvonne Nolmans

Op 18 februari, 25 februari en 4 maart worden de 2e, 3e en 4e (tevens laatste) zitting gespeeld van de Interne Viertallen.
Er zijn dringende verzoeken voor een zo goed mogelijk laten verlopen van de competitie. Zie hiervoor deze bijlage.
Klik hier voor een lijst met deelnemende teams.

Bridgen op 29 april
13-02-2011 Yvonne Nolmans

We gaan toch bridgen op vrijdag 29 april. Het was de bedoeling de clubavond van 29 april te verschuiven naar 27 of 28 april, omdat er geen personeel te krijgen was voor de Koninginnenacht. Dat is nu toch gelukt zodat we gewoon op de 29ste kunnen spelen.

Uitslag Zwitsers Paren 11 februari
12-02-2011 Yvonne Nolmans

Tada! Nellie ligt uitgevloerd op de bank, maar de uitslag is er. Zowel op onze eigen website als op de NBB Portal.
De winnaars van de 3e avond Zwitsers Paren waren Rob Donkersloot en Luc Tijssen met 59,64%.
Diek Heineman is vast heel blij dat hij met Arja Lodder de 2e plaats heeft behaald met 59,02%. Je bent weer helemaal terug Diek!
Er ontbreken een aantal voornamen bij de jeugdspelers. Zodra deze bekend zijn, wordt dit in de uitslag gecorrigeerd.
De komende 3 weken Interne Viertallen. Aan- of afwezigheid melden bij Jaap Trouwborst of Nellie Birkhoff. Op zoek naar een partner of nevenpaar, neem dan contact op met Leo van Thiel Berghuijs.

3e avond Zwitsers Paren 11 februari
11-02-2011 Yvonne Nolmans

De uitslag komt morgen in de loop van de dag. Spelverdelingen staan al op de site.
Waarom pas morgen een uitslag? De 7 zittingen van deze avond, moeten nog tot één uitslag verwerkt worden, o.a. voor een juiste toekenning van meesterpunten.

Elly Verzijl-Wind overleden
11-02-2011 Yvonne Nolmans


Helaas veel te laat bereikte ons vandaag pas het bericht dat Elly Verzijl op 2 februari j.l. is overleden. Ze is bijna 83 jaar geworden. Op 14 januari nam ze nog deel aan de Lustrumdrive van BCO.
Elly heeft veel gedaan voor de club, waaronder een jarenlange bestuursfunctie. Het BCO Cabaret 'Sjansatoe' was in de jaren 70 een enorm succes. Ook Elly Verzijl trad daarin op.
Veel goede herinneringen heb ik nog aan haar en haar, inmiddels ook overleden echtgenoot, Frits tijdens onze bridgevakanties naar (toen nog) Tsjecho-Slowakije.
Klik hier om naar het overlijdensbericht te gaan.

Dit is een liedje van de CD van Sjansatout, BCO's Lustrumrevue 1971, gezongen door Elly Verzijl
The Bridgematch

Ere wie ere toekomt
09-02-2011 Hans Oude Nijhuis

N.a.v. het artikel van Martin Heerschop 'Slaat uit, of toch niet!?' zet Hans Oude Nijhuis een klein foutje recht.
Klik hier voor zijn reactie.

Halve finales Lustrumbiedwedstrijd
09-02-2011 Rinus Balkenende/Martin Heerschop

De halve finales van de Lustrumbiedwedstrijd hebben gedurende de afgelopen week plaatsgevonden. Er waren nog 4 overgebleven paren die via knock-out beslisten wie de finale zouden bereiken. Zo zijn de uitslagen:
Rijvord - Van Herpen   80   Q
Bakker - van Vliet  61
van der Gaast - Wesseling  63   Q
van den Bergh - Van der Kam   61

In eBritsj van eind maart volgt een uitgebreid verslag met deskundig commentaar van Chris ten Kate en Maurits van der Vlugt.
De beide winnaars gaan door naar de grote finale die op 8 april vanaf 19.45 in het NDC wordt verspeeld. Wij hopen U daar in grote getale te mogen ontmoeten. Live commentaar zal worden gegeven door Enri Leufkens, Max Rebattu en Berry Westra onder leiding van Rinus. Zegt het voort.
Tot 8 april!

Rinus Balkenende en Martin Heerschop
Organisatoren Lustrumbiedwedstrijd 2011
↑ Terug

'Slaat uit, of toch niet!?' door Martin Heerschop
06-02-2011 Yvonne Nolmans

Weer een interessant en leerzaam artikel van Martin Heerschop. De titel komt van spel 22: aan beide tafels scoorde team Heerschop + 500, dat afgedaan werd met 'Slaat uit'. Of toch niet?
Klik hier om naar het artikel 'Slaat uit of toch niet!?' te gaan.

Uitslag interne viertallen 4 februari
06-02-2011 Yvonne Nolmans

Later dan gepland staat de uitslag nu op de site. BCO 8 haalde de meeste punten: 49 uit 2.

Let op: volgende week vrijdag 11 februari de 3e avond Paren Zwitsers. En op 18, 25 februari én 4 maart de 2e, 3e en 4e ronde van de interne viertallen.

1e avond interne viertallen 4 februari
05-02-2011 Yvonne Nolmans

De spelverdelingen staan op de site. De uitslag wordt morgenmiddag/-avond op de website gezet.
In de uitslagen van de externe viertallen (zie tabel hieronder) heb ik de winnende teams BCO 4 en 5 benadeeld. De uitslag is nu correct weergeven. Met dank aan Martijn!

Uitslagen externe viertallen, ronde 10
31-01-2011 Yvonne Nolmans

Victoria 1 - BCO 412 - 18
Victoria 2 - BCO 5 7 - 23
Hekstentoer 1 - BCO 623 -  7
Dombo 2 - BCO 722 -  8
Dombo 4 - BCO 8 8 - 22
BCIJ 1 - BCO 9 6 - 24
B3R 3 - BCO 1012 - 18
B3R 4 - BCO 11 8 - 22

Mooie resultaten van BCO in de 2e Divisie
31-01-2011 Yvonne Nolmans

In de laatste 3 ronden van de 2e Divisie hebben BCO 2 en 3 mooie resultaten geboekt. BCO 2 staat nu 1e met 13 VPs voorsprong op Star 5. BCO 3, dat matig presteerde, staat nu op de 3e plaats, maar de teams op plaats 3 t/m 5 staan erg dicht bij elkaar.
De scores van 23 (ronde 9 en 10) en 30 januari(ronde 11):
STAR 7 - BCO 2  7 - 23
BCO 2 - STAR 5 13 - 17
BCC 1 - BCO 2  7 - 23
STAR 8 - BCO 3 10 - 20
BCO 3 - DDS 1 25 -  4
STAR 5 - BCO 3  7 - 23

Op zondag 20 februari worden de laatste 2 ronden gespeeld in het NDC in Utrecht, aanvang 10.45 uur.

Correctie uitslag 21 januari
31-01-2011 Yvonne Nolmans

In de uitslag van 21 januari heeft nog een correctie plaatsgevonden.

eBRITSJ nr. 5 is uit
30-01-2011 Yvonne Nolmans

In de nieuwe eBritsj vertelt Dieck Heineman meer over zichzelf, beschrijft Martin Heerschop uitgebreid de perikelen van BCO 3 en zijn er nog twee viertallen die verslag doen van hun wel en wee. De spellen van de 4e en laatste voorronde van de Lustrumbiedwedstrijd worden door het voormalige toppaar Marijke van der Pas en Elly Schippers van deskundig commentaar voorzien.
eBRITSJ staat nu op Algemene pagina in het linkermenu onder Clubinformatie (vlak boven Britsj Online).
De vorige nummers van eBritsj (1 t/m 3) en de oude BRITSJ-bestanden staan nog op de Ledenservice Pagina (inloggen verplicht).

Uitslag Zwitsers Paren 28 januari
29-01-2011 Yvonne Nolmans

De uitslag staat op de site (en op de NBB Portal van BCO), dankzij opnieuw noeste arbeid van Nellie Birkhoff en Jaap Trouwborst.
De 1e plaats was voor Wilbert van Beijsterveldt & Marijn van Zon met 64,44%. Mooi gedaan.

Let op: volgende week vrijdag 4 februari de 1e avond Interne Viertallen!

Zwitsers paren 28 januari: Leve de techniek
29-01-2011 Yvonne Nolmans

Omdat de techniek ons opnieuw in de steek liet, weer geen uitslag op de site. Vroeger (sorry lieve jeugdspelers, oude knarren halen nu eenmaal graag herinneringen op) hingen we alle met de hand uitgerekende scorebriefjes aan een waslijn en iedereen kon zelf de eindscore uitrekenen. Behalve dat de zuignapjes het wel eens lieten afweten, ging daar nooit iets mis mee.
De spelverdelingen staan op de site. De uitslag wordt morgenavond verwacht en dan meteen op de website gezet.

Feestelijke Zondag in het NDC op 30 januari
28-01-2011 Yvonne Nolmans

De NBB nodigt alle bridgeliefhebbers uit om op zondag 30 januari het slotspektakel van de Meesterklasse viertallen bij te wonen in NDC Den Hommel te Utrecht. De finale is goed te volgen op een groot scherm met commentaar van Toine van Hoof en Maarten Schollaardt. Bridgeliefhebbers zullen zeker genieten van de finale tussen de topspelers van B.C. ?t Onstein 1 en B.C. ?t Onstein 2. Op zaterdag is er geen Vu-Graph en is het niet mogelijk de wedstrijd aan tafel te volgen. Zaterdag en zondag wordt de finale de hele dag live op internet via BBO uitgezonden.
Meer informatie op de website van de NBB.

Nieuwe leden en kandidaatlid
24-1-2011 Yvonne Nolmans
Het bestuur stelt - onze zeer jeugdige - Mette Lejeune als kandidaatlid voor.
Begin januari had ik op de site moeten vermelden dat Oscar en Tony Schoen officieel lid van BCO zijn geworden. Excuses voor de nalatigheid.

Reglementen
24-01-2011 Yvonne Nolmans

Het reglement voor de Interne Viertallen 2011 is aangepast.
Voor de Paren Zwitsers is er een nieuw reglement.
Beide zijn te vinden in het linkermenu onder Reglementen.

'De beste manche gemist' door Ronnie de Champs
23-01-2011 Yvonne Nolmans

Ons Ronnie gaat weer eens voor een paar dagen op concertreis naar het UK. Voordeel is dat zijn clubavondverslag al op zaterdagavond gereed was.
Hij beschrijft een aantal spellen waarbij het moeilijk was de juiste manche te bereiken. Verder blijkt dat Herman en Ronnie zich niets aantrekken van de adviezen die in de eBritsj-rubriek "Lieve Chris en Tim" worden gegeven. Een van de rubriekschrijvers, waartegen dit gebeurde, enigszins teleurgesteld, maar ook wel onder de indruk, achterlatend.
Klik hier om naar het artikel 'De beste manche gemist' te gaan.

Hoofdklassebeker 2e ronde
23-01-2011 Janus Ruighaver

Hieronder de uitslag van de tweede ronde HK-beker thuis tegen BC de Bok uit Boxmeer:
BCO 4 / 7Ig Nieuwenhuis - Sytze Sietsma
Arja Lodder - Janus Ruighaver
49-58
BCO 5Theo Fonville - Hans Verveer
Jan Bolwerk - Henk Dols
61-36
BCO 8Elly Maaswinkel - Agnes Wesseling
Janine van Ipenburg - Toos Jongerius
36-49

Na halverwege op een 106-39 voorsprong te hebben gestaan werd het toch nog spannend en wonnen we nipt. Omdat de computer niet fit was is er geen butlerscore.

Uitslag Butler 21 januari
22-01-2011 Yvonne Nolmans

De uitslag staat op de site. Winnaars van de laatste Butleravond waren Rudi Kusters & Pier Westra met 2,07 gimp.
Aanwezigheids- en afwezigheidscorrecties zijn nog niet verwerkt in de totaalstand. Binnenkort op onze website.

Geen uitslag Butler 21 januari
22-01-2011 Yvonne Nolmans

De techniek was opnieuw niet in staat om het een hele avond vol te houden. Toen ook nog het toetsenbord van de laptop bezweek, werd het zelfs Nellie te veel.
Zij heeft toegezegd dat de uitslag er morgenavond is. Spelverdelingen staan wel op de site.

Ontbrekende contractvermeldingen Lustrumdrive
19-01-2011 Yvonne Nolmans

Omdat de techniek ons in de steek liet, is tijdens de laatste ronden gewerkt met scorebriefjes. Om snel een uitslag te krijgen zijn alleen de scores ingevoerd. Nellie heeft dit inmiddels in orde gemaakt (dankjewel Nel!), zodat zowel op onze website als op de NBB Portal bij alle spellen de contracten vermeld staan.

Uitslagen Viertallen Competitie
18-01-2011 Yvonne Nolmans

2e Divisie viertallen, ronde 7/8
BC De Lombard 4 - BCO 2 24 -  6
BCO 2 - STAR 6 19 - 11
STAR 7 - BCO 3 25 -  1
BCO 3 - STAR 9 20 - 10
Districtsviertallen, ronde 9
BCO 4 - Dombo 2 23 -  7
BCO 5 -Heksentoer 1 23 -  7
BCO 6 - DDS 1 20 - 10
BCO 7 - Breukelen 1 24 -  6
BCO 8 - BOD 1 15 - 15
BCO 9 - Bunnik 1 25 -  3
BCO 10 - BOD 2 19 - 11
BCO 11 - DDS 2 18 - 12

In de Districtscompetitie hebben bijna alle teams weer gewonnen. Mooi werk!

'De Lustrumdrive was geslaagd' door Ig Nieuwenhuis
18-01-2011 Yvonne Nolmans

Onze voorzitter schrijft een impressie van de Lustrumdrive, die hij, zoals velen, erg geslaagd vond.
Via een aantal spellen complimenteert hij ook nog een jeugdig BCO-lid met het stoďcijns blijven onder barre omstandigheden. Goed gedaan Mette!
Klik hier om naar het artikel 'De Lustrumdrive was geslaagd' te gaan.

Wijzigingen Agenda
18-01-2011 Jaap Trouwborst

Omdat spelers uit de vrijdagse Jeugdtraining van Wubbo/Agnes/Tim na afloop op de BCO-clubavond meespelen, is de agenda enigszins gewijzigd. Klik hier voor de aangepaste agenda.

NBB-bekerteam redt het weer niet
17-01-2011 Jaap Trouwborst

Voor de derde of vierde achtereenvolgende keer is het NBB-bekerteam in de eerste ronde uitgeschakeld. Vroeger wonnen we de NBB-beker nog wel eens.
Dat moet toch beter kunnen! Onze tegenstander B.B. Nijmegen is op papier echt niet sterker dan BCO, maar ja dat zegt niks.
BCO 1Rob van den Bergh - Just van der Kam
Chris ten Kate - Huub van der Wouden
  verloor met 20-45
BCO 2Rob Heinen - Wim van de Fliert
Johan Claesen - Jan Timmer
  won met 92-61
BCO 3Nico Doremans - Jaap Trouwborst
Martin Heerschop - Pier Westra
  verloor met 17-44
Butleruitslag:
Rob Heinen - Wim van de Fliert  + 27
Johan Claesen - Jan Timmer  + 7
Chris ten Kate - Huub van der Wouden  + 6
Nico Doremans - Jaap Trouwborst  + 3
Martin Heerschop - Pier Westra  - 34
Rob van den Bergh - Just van der Kam  - 35

Kwartfinale Lustrumbiedwedstrijd
15-01-2011 Martin Heerschop, Rinus Balkenende

De kwartfinale van de Lustrumbiedwedstrijd heeft afgelopen week plaatsgevonden. Er waren 9 deelnemende paren en in de meeste knock-outs was het tot het laatst toe erg spannend. De uitslag is als volgt:
Bakker - Van Vliet60 Q
Ten Kate - Van der Wouden 48
Rijvordt - Van Herpen 57 Q
Fresen - Vogt 50
Kuijpers - Stoel 49
Van der Gaast - Wesseling 54 Q
Nolmans - Ruighaver 46
Van den Bergh - Van der Kam 53 Q
Nicolasen - Schoonderwoerd 39

In eBritsj van februari volgt een uitgebreid verslag met deskundig commentaar van Carel Berendregt en Paul Laan.
De vier winnaars gaan door naar de halve finales die begin februari worden verspeeld. De indeling daar is als volgt:

Bakker - Van Vliet
Rijvordt - Van Herpen

Van der Gaast - Wesseling
Van den Bergh - Van der Kam

Rinus Balkenende en Martin Heerschop
Organisatoren Lustrumbiedwedstrijd 2011

Foto's Lustrumdrive 14 januari
15-01-2011 Yvonne Nolmans

De foto's die Louk Herber gemaakt heeft, staan nu op de site. Ga zo snel mogelijk inspiratie opdoen om er wat leuke (?) ondertitels bij te zetten. Veel kijkplezier en Louk bedankt voor de mooie foto's.

Spelverdelingen Lustrumdrive 14 januari
15-01-2011 Yvonne Nolmans

Van Jaap kreeg ik de spelverdelingen met de prachtige naam 'lust0114'. Bij de uitslag zijn nu ook de frequentiestaten per paar te raadplegen.

Lustrumdrive 14 januari
15-01-2011 Yvonne Nolmans

De winnaars Cootje Donkers & Elly Verzijl Mette en Britt Lejeune
foto's Louk Herber

Hadden we maar elke week zo'n opkomst! 136 leden, oud-leden en introducees namen deel aan de Lustrumdrive in het kader van 'BCO 65, maar nog lang niet met pensioen'.
Helaas kregen we geen spelverdelingen meegestuurd; we doen ons best deze zo snel mogelijk te achterhalen en op de website te plaatsen.
Ron van Antwerpen had niet voor niets z'n nette pak aangetrokken, want hij mocht, samen met zijn partner Erik van Hiele de 1e prijs in ontvangst nemen. Ze scoorden maar liefst 71,15%.
Huub van der Wouden deelde de rondeprijzen uit, waarbij we weer van zijn heerlijke humor konden genieten.
Onze voorzitter Ig, mét BCO-stropdas, deed de prijsuitreiking. Er waren veel prijzen, zodat hij lekker lang kon doorgaan. Waarschijnlijk een van de redenen waarom hij voorzitter wilde worden.
Zonder iemand te kort te doen, speciale hulde voor de dames Henriëtte van der Velden, Cootje Donkers, Elly Verzijl en An de Roos die, met alle ongemakken die met het ouder worden gepaard gaan, naar het NDC kwamen om ons Lustrum mee te vieren.
Natuurlijk ook veel dank aan de lustrumcommissie en Jaap Trouwborst en Nellie Birkhoff voor de organisatie. Wat een werk om voor een hele Barometer zoveel spelgroepen te moeten dupliceren! En ook werden er na elke ronde persoonlijke scorestaatjes uitgereikt.
Graag elke week die mooie rode 'kleedjes' op tafel; het zag er vrolijk uit.
Door Louk Herber en Peter Zwartjes zijn veel foto's gemaakt. In de loop van het weekend krijgt u daarvan alvast een voorproefje.
Op 8 en 9 april gaan we weer verder met de feestelijkheden

Morgen wordt de uitslag van de kwartfinale van de biedwedstrijd op de site gezet.
In de Butler competitiestand zijn de scores van 7 januari verwerkt.

↑ Terug

'Jeugdig bieden?' door Thijs Verbeek
11-01-2011 Yvonne Nolmans

Onze auteur Thijs Verbeek laat zien dat 'Jeugdig bieden?' ook verstandig bieden kan zijn. En dat down gaan door té jeugdig bieden niet altijd een slechte score hoeft op te leveren. Over de ruiten 7 competitie laat hij ons wat in het ongewisse... Voer voor de volgende keer misschien?
Ooit raakte ik in gesprek met 2 jeugdspelertjes die nauwelijks boven de tafel uitkwamen. Uit de biddingbox kwam louter vuurwerk. Toen ik zei dat ze wel erg jeugdig boden, was het antwoord: "Als we 80 zijn, bieden we nog zo". Toch las ik laatst dat een van hen een bod niet wilde doen, vanwege té veel risico. En 80 zijn SjoerT en Niek Brink nog lang niet.
Klik hier om naar het artikel 'Jeugdig bieden?' te gaan.

Lustrumdrive 14 januari 2011
11-01-2011 Yvonne Nolmans
Even checken:

- je hebt je opgegeven voor de lustrumdrive op 14 januari
- je komt met een partner, of je hebt doorgegeven dat je nog een partner zoekt
- je feestmasker en -kleding liggen al klaar

Heb je in ieder geval de 1e twee vragen met 'Ja' beantwoord en de 3e met 'Ik doe m'n best', dan zien we je vrijdagavond 14 januari in het NDC voor onze Lustrumdrive.
Vanaf 19.00 uur is er ontvangst met koffie en gebak in de bar van het NDC. Om 20.00 uur begint de drive. En om 23.30 uur begint de 'Afterparty'.

Zie ook de lustrumwebsite.

BCO weer terug in de Meesterklasse
09-01-2011 Yvonne Nolmans

foto: Janine van Ipenburg
BCO 1 promoveert naar MK
BCO heeft een prachtig resultaat neergezet door opnieuw te promoveren naar de Meesterklasse. Ze eindigden dit weekend op de 3e plaats in de ED: Rob van den Bergh - Just van der Kam/ Agnes Snellers - Wubbo de Boer / Chris ten Kate - Huub van der Wouden: van harte gefeliciteerd en alvast veel succes volgend seizoen.

Wel een trieste dag voor de Vriendenkring: het hele seizoen bovenaan staan, maar het laatste weekend genoegen moeten nemen met een gedeelde 5e plaats.

Met heel veel dank aan Star lid Louk Herber voor het maken en ter beschikking stellen van bijgaande vrolijke foto. Ook voor STAR 2 (met o.a. Dennis Kruis) is het feest, zij eindigden op de 2e plaats en promoveerden daarmee ook naar de Meesterklasse. Ook voor STAR onze felicitaties.
Voor de NBB Uitslagenservice klik hier.

↑ Terug

Uitslag Butler 7 januari 2011
08-01-2011 Yvonne Nolmans

Eindelijk dan de uitslag met excuses voor de late plaatsing op de website.
De 4e Butleravond werd gewonnen door Mieke Heuvelman & Oda van Hijfte met + 50 (2,08 gimp per spel). Zouden ze geluisterd hebben naar de goede raad van Lieve Chris & Tim? Mooi gedaan dames.
De uitslag is nog niet in de competitiestand verwerkt. Dat wordt in de loop van volgende week geregeld.

BCO Oud en Nieuw gemengd viertallentoernooi
03-01-2011 Yvonne Nolmans

Helaas een wat minder goede bezetting dan andere jaren. Maar we hopen dat het toch voor iedereen een gezellig en goed toernooi is geweest.
Winnaar werd het team Speelman (Betty Speelman - Gert-Jan Paulissen, Jan Jansma - Aida Saldzieva). Gefeliciteerd.
De 1e prijs in de Hoofdklasse ging naar het team 'Van 3" (zij eindigden als 1e klasse team boven de HK-teams en krijgen daardoor de hoogst mogelijke prijs). Het team bestond uit Simon Vriend - Mark Dekkers - Hannie van Drie - Anneke de Jong
De 2e prijs in de Hoofdklasse had gewonnen kunnen worden door JCMP (Hannie Goes - Pieter van der Meulen / Carola van der Meulen - Hans Vriezen), maar het team vertrok vóór de prijsuitreiking.
De 3e prijs in de Hoofdklasse ging naar DOMBO, waarin o.a. ons BCO-lid Hubert Bogerd.
De 1e prijs in de 1e klasse ging naar het team Houtman (Dolf Houtman - Fred Kreek - Leo van der Kallen - Sake van der Kloet)en de 2e prijs naar het team Van Gelderen (Anneke de Jong - Peter de Jong - Anneke van Gelderen - Huib van Gelderen).
Beste BCO-ers waren ook het team 'Van 3'. Op de 6e plek eindigde het eerste volledige BCO-team Spangenberg (Jamilla Spangenberg - Tim Verbeek / Lotte Leufkens - Enri Leufkens.
Voor de einduitslag klik hier.

Nieuwsberichten 2013

Nieuwsberichten 2012

Nieuwsberichten 2010

Nieuwsberichten 2009

Nieuwsberichten 2008

Nieuwsberichten 2007

Oudere Nieuwsberichten