Bridge Club Oog in Al nieuwsberichten
De uitslagen van de clubavond kunt u terugvinden op de BCO-pagina van de NBB Clubsites: http://www.nbbclubsites.nl/club/2024/

 

Verslag clubavond 4 mei
08-05-2018 Martijn Schoonderwoerd

Ronnie stelt zich in zijn verslag bij een aantal spellen de vraag of die nu wel of niet met de multi-2R kunnen worden geopend, en dat vinden we dan ook terug in de titel van dit boeiende verslag. U vindt het verslag hier.

Club-Battle
03-05-2018 Martijn Schoonderwoerd

Welk ingespeeld paar van BCO (maximaal hoofdklasse-niveau) wil namens BCO meedoen met de NBB Club Battle? Meld je aan bij Lennart de Vos (lennartdevos@hotmail.com). Als je drie keer op rij de biedwedstrijd wint, dan win je EUR 250 voor BCO.
In het magazine Bridge vind je maandelijks een biedrubriek genaamd de 'NBB Club Battle'. Hiervoor mag iedere bij de BridgeBond aangesloten vereniging een paar afvaardigen. Het paar kan voor de club een cheque van €250,- in de wacht slepen door aan te treden in een biedwedstrijd tegen een paar van een andere club. De biedwedstrijd wordt in Bridge gepubliceerd. Als een paar drie keer op rij de tegenstanders verslaat, verdient het een cheque ter waarde van €250,- voor zijn club! Deze cheque is te besteden bij de Bridge- en Boekenshop. Dat is een mooie kans op bijvoorbeeld leuke geschenken op de prijzentafel of nieuw materiaal. Wie niet waagt...

Hoofdklassebeker, deel 2
30-04-2018 Martijn Schoonderwoerd

Ook JP (die de Hoofdklassebeker al eens heeft gewonnen) heeft een verslag geschreven van de bekerwedstrijd. Dit verslag heet 'BCO relaxed naar finale Hoofdklassebeker' en u vindt het hier.

Hoofdklassebeker
28-04-2018 Martijn Schoonderwoerd

Lennart heeft een verslag geschreven van de HK-bekerwedstrijd van BCO tegen Vriendenkring, met een korte samenvatting van de eerdere wedstrijden. U vindt dit verslag hier.

Aanmelden viertallen 2018-2019
26-04-2018 Martijn Schoonderwoerd

De inschrijving voor het komende viertallenseizoen is geopend. U vindt het inschrijfformulier hier.

Mocht u vragen hierover hebben, dan kunt u zich wenden tot Lennart de Vos: lennartdevos@hotmail.com.

Vrijdag geen clubavond
24-04-2018 Martijn Schoonderwoerd

Aanstaande vrijdag (Koningsdag) is het NDC dicht en is er dus geen clubavond.

BCO Bekerfinalist
24-04-2018 Martijn Schoonderwoerd

BCO heeft zich, uiteindelijk makkelijker dan verwacht, weten te plaatsen voor de finale van de Hoofdklassebeker. In het nieuwe Denksportcentrum Amersfoort werd De Vriendenkring verslagen met 170 tegen 112.
BCO nam in de eerste ronde een kleine voorsprong en bouwde deze telkens verder uit, zodat er na vijf ronden een redelijk comfortabele marge van 60 impen was ontstaan. Een wanhoopsoffensiefje van De Vriendenkring leverde BCO nog een paar extra impen op.

De landelijke finale vindt plaats op zaterdag 26 mei. Dit keer in ons 'eigen' denksportcentrum.

Zoals te zien is op https://www.nbbclubsites.nl/club/24001/uitslagen hebben alle drie de viertallen de avond winnend afgesloten.

Verslag clubavond 20 april
24-04-2018 Martijn Schoonderwoerd

Loek heeft een mooi en leerzaam verslag geschreven over een beetje saaie butleravond, waarin hij vijf spellen beschrijft met slampotentieel en waarin hij enkele alternatieve biedverlopen voorstelt om deze soms moeilijke spellen goed uit te bieden. Het verslag heet 'Slamspellen van een verder saaie Butleravond' en u vindt het hier.

Evaluatie viertallenseizoen
19-04-2018 Martijn Schoonderwoerd

Het viertallenseizoen 2017-2018 zit er op en zoals gebruikelijk heeft de viertallenleider (Lennart de Vos) de prestaties van alle teams onder de loep genomen. U vindt de evaluatie hier.

Verslag clubavond 6 april
10-04-2018 Martijn Schoonderwoerd

Bij het maken van een verslag van de clubavond is het altijd de kunst, of 'n soort uitdaging, om een gemeenschappelijke noemer te ontdekken in de gespeelde spellen. Herman heeft geluisterd naar Wubbo (altijd verstandig), die op zijn beurt naar zijn vader had geluisterd (zie het verslag van 23 maart). Het verslag heet 'Voorzichtig bieden in paren?' en u vindt het hier.

Verslag clubavond 30 maart
05-04-2018 Martijn Schoonderwoerd

We hadden tot het laatste moment een "vacature" voor het clubavondverslag van afgelopen vrijdag, maar Ig bood aan het begin van de avond spontaan aan om dit gat te vullen. Klasse, Ig!
Ig begint met een boeiende inleiding over Pasen en tradities en, zoals we van hem gewend zijn, biedt hij weer veel stof tot nadenken, aan de hand van twee uitkomst- en twee biedproblemen.
Het verslag heet 'Paasweekend' en u vindt het hier.

Uiteraard was er ook weer een prijzentafel, zoals altijd samengesteld (en ditmaal ook gefotografeerd) door Mieke.


Verslag clubavond 23 maart
05-04-2018 Martijn Schoonderwoerd

Wubbo had schrijfdienst maar hij had het ook druk met het in de afgelopen week coachen van Nederland Rood in de White House Juniors. Zijn verslag, waarin zijn vader een belangrijke rol speelt, vindt u hier.

(Geen) uitslag 16 maart
05-04-2018 Martijn Schoonderwoerd

Vrijdagavond 16 maart ging het mis met de bridgemates.
Die avond kwam er geen uitslag.
Met hulp van de Bridge Bond kwam er uiteindelijk toch nog een uitslag.
Die uitslag bleek echter niet te kloppen.
Er is dan ook besloten de uitslag van 16 maart te verwijderen.
De 2e serie paren bestaat daardoor uit 4 zittingen en de paren die 4 maal hebben meegedaan ontvangen een bonus van 1 %.

BCO bekert verder
20-03-2018 Martijn Schoonderwoerd

Het HK-team van BCO heeft zich maandagavond met een ruime zege op BOD geplaatst voor de vierde ronde.
De wedstrijd begon rommelig. Een speler van ons was te laat, een ander moest plotseling weg. Gelukkig was Reggie, onze wedstrijdleider, speelgerechtigd en hij viel meer dan verdienstelijk in.
De eerste twee ronden wist BOD nog in het spoor te blijven, maar in derde ronde sloeg BCO zodanig toe dat de wedstrijd halverwege al beslist was.
Alle details staan op onze uitslagenpagina.

Verslag clubavond 16 maart
19-03-2018 Martijn Schoonderwoerd

Het verslag van Jaap is met recht bijzonder te noemen. Hij heeft momenteel geen partner maar omdat hij schrijfbeurt had besloot hij om toch te komen en te gaan kibitzen en daarbij één spelgroep, de spellen 5 t/m 8, te gaan volgen. Jaap heeft alle biedverlopen geïnventariseerd en becommentarieerd en het is verrassend te zien hoe veel verschillen daarbij voorkomen. Hij geeft ook commentaar op het spelen. Heel leerzaam. Het verslag heet 'De spellen 5 tot en met 8' en u vindt het hier.

Verslag clubavond 9 maart
12-03-2018 Martijn Schoonderwoerd

Ig geeft, zoals gebruikelijk, goede analyses van het bieden en spelen. Verder spelen twee dames - Petra und Sabine - een belangrijke rol in zijn verslag. Dat heet 'Himmelhoch jauchzend und zum Tode betrübt' en u vindt het hier.

Ruitenboer 2018
05-03-2018 Martijn Schoonderwoerd, namens de TC

Aanstaande vrijdag 9 maart wordt er op BCO meegedaan aan de Ruitenboer.
Er wordt in 2 groepen gespeeld:
- in de A diegenen met een rating groter dan 1800.
- in de B diegenen met een rating kleiner dan 1800.

In de B-groep kan men zich plaatsen voor de halve finale en in beide groepen zijn enkele flessen wijn te winnen. De avond telt niet mee voor de 2e Parenserie. De 2e Parenserie wordt verspeeld over 5 avonden.

Verslag clubavond 2 maart
05-03-2018 Martijn Schoonderwoerd

Het verslag van Ronnie gaat over het een down gaan. Goed bridge, zeggen ze dan. Behalve natuurlijk wanneer het niet goed is. U leest meer in 'Maar het scoort niet' en u vindt het hier.

Speledingetjes
05-03-2018 Martijn Schoonderwoerd

Rob Heijnen heeft een artikeltje geschreven over eenvoud, klassiek Engels acol en omgekeerde Truscott. Het heet 'Speledingetjes & wanneer ze leuk zijn' en u vindt het hier.

Overlijden Paul Hart - update
27-02-2018 Martijn Schoonderwoerd

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Paul Hart gisteren op 88-jarige leeftijd is overleden. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe. Zodra er meer nieuws is, vindt u dit op deze pagina.

Update 28-02-2018:
De uitvaart vindt plaats op maandag 5 maart om 10.30 uur in de Wilhelminakerk, Hobbemastraat 35 te Utrecht (3583 CW). Hierna begeleiden wij Paul lopend naar de begraafplaats St. Barbara, Prinsesselaan 2 te Utrecht (3583 GZ), waar hij wordt begraven omstreeks 12.30 uur bij zijn vrouw Els en dochter Catelijne. Nadien is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de ontvangkamers van de begraafplaats. Hier zullen ook wat herinneringen over hem te zien zijn.
De rouwkaart vindt u hier.

Verslag NBB Bekerwedstrijd
27-02-2018 Martijn Schoonderwoerd

Loek had schrijf-"dienst" voor de clubavond van afgelopen vrijdag maar had ook toegezegd om afgelopen zaterdag mee te spelen in de bekerwedstrijd van BCO tegen de Lombard 1, dus koos hij er voor om een verslag van de bekerwedstrijd te schrijven.
Helaas heeft BCO zich niet geplaatst voor de volgende ronde van de NBB-Beker.
Zijn verslag heet '"Slams" uit de NBB-beker' en u vindt het hier.

Verslag clubavond 16 februari
19-02-2018 Martijn Schoonderwoerd

Herman beschrijft in samenwerking met de rest van zijn team (JP, Ciska en invaller Tim) de laatste avond van de interne-viertallenserie. Het 'Verslag van de 5e IVC' vindt u hier.

Eindstand intern viertallen
19-02-2018 Martijn Schoonderwoerd

De interne viertallencompetitie is gewonnen door BCO 1 (vd Bergh-vd Kam, de Boer-Snellers, Schols-Westerbeek), voor Niels (ten Cate-ten Cate, Fonville-vd Gaast) en VIER (Nieuwenhuis-Sietsma, Ottevanger-Post). Iedereen gefeliciteerd!

De volledige eindstand kunt u hier terugvinden.

BCO door in de HK-beker!
16-02-2018 Martijn Schoonderwoerd

BCO is toch door in de hoofdklassebeker: als een van de beste verliezers die niet eerder beste verliezer waren. De derde ronde spelen we tegen BOD uit Houten, deze wedstrijd zal in maart worden gespeeld.

Verslag clubavond 9 februari
13-02-2018 Martijn Schoonderwoerd

Lennart heeft geheel in de sfeer van de Olympische Winterspelen een prachtig verslag geschreven van de afgelopen clubavond. En nu maar hopen dat we komende vrijdag glühwein bij het kaarten krijgen! Het verslag heet 'Let the Games begin!' en u vindt het hier.

Janine is Nederlands kampioen
06-02-2018 Martijn Schoonderwoerd

Het Nederlands kampioenschap Vrouwen Paren 2017-2018 is gewonnen door Machteld Giesbers en Janine van Ipenburg.
Van harte gefeliciteerd!Uitslag clubavond 2 februari
06-02-2018 Martijn Schoonderwoerd

In de tussenstand staat Niels (ten Cate-ten Cate, Fonville-van der Gaast) nog immer aan kop. De volledige uitslagen en de stand vindt u hier.

Verslag clubavond 2 februari
04-02-2018 Martijn Schoonderwoerd

Martin heeft supersnel het clubavondverslag van de clubavond geschreven, getiteld: 'Elke IMP telt'. Hierbij komen een paar mooie gevallen van goede kaartwaardering langs. U vindt het verslag hier.

Hoofdklassebeker
01-02-2018 Martijn Schoonderwoerd

BCO is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde van de Hoofdklassebeker. In Amsterdam was Himbuv met 162-138 te sterk.
Het grootste deel van de avond ging BCO aan de leiding, maar het verschil bleef klein. Zo klein dat het er na vijf ronden op leek dat beide teams door zouden gaan, een als winnaar, de ander als lucky loser. Helaas werd de laatste ronde met overmacht gewonnen door Himbuv.

De statistieken zijn terug te vinden op de site van Himbuv (https://www.nbbclubsites.nl/club/1020/uitslagen).

Met een verschil van 24 impen bestaat er nog altijd een kleine kans dat BCO zich als een van de drie beste verliezers kwalificeert.

Verslag clubavond 26 januari
31-01-2018 Martijn Schoonderwoerd

JP had het druk in het weekend met, wat anders, bridgen maar ook met bridgen van anderen mogelijk maken. Daarna heeft hij een mooi verslag geschreven over de tweede avond intern viertallen. Dit verslag vindt u hier.

Uitslag clubavond 19 januari
23-01-2018 Martijn Schoonderwoerd

De eerste avond van het interne viertallen is gewonnen door team Niels (ten Cate-ten Cate, Fonville-van der Gaast). De volledige stand vindt u hier.

Verslag clubavond 19 januari
22-01-2018 Martijn Schoonderwoerd

Ig is duidelijk blij dat we weer aan het viertallen zijn. Hij heeft dan ook in zijn bekende enthousiaste en uitgebreid analyserende stijl een verslag geschreven met als titel 'VIERTALLEN !! joepie !!'. U vindt dit verslag hier.

BCO naar Meesterklasse
16-01-2018 Martijn Schoonderwoerd

Ons vlaggenschip (Agnes-Wubbo, Bas-Guus, Rob-Ricardo) heeft met overmacht de eerste plaats in de Eerste Divisie weten te behalen en dat betekent natuurlijk promotie naar de Meesterklasse. Gefeliciteerd!

Verslag clubavond 12 januari
16-01-2018 Martijn Schoonderwoerd

Hierbij het verslag van Herman van afgelopen vrijdag met een toevoeging van partner Tim. Het verslag heet 'Mooi klaverbodje' en u vindt het hier.

Eindstand eerste Butlerserie
14-01-2018 Martijn Schoonderwoerd

De eerste Butlerserie is gewonnen door Wim vd Fliert-Noud Gademann-Martin Heerschop, voor Ed Kuijpers-Erwin Stoel en Lennart de Vos-Nienke Zoon. De volledige eindstand kunt u hier bekijken.

Verslag clubavond 5 januari
07-01-2018 Martijn Schoonderwoerd

Razende reporter Loek (Hermans woorden, niet de mijne) beschrijft een tweetal spellen die hij met Waltraud tegen twee van de gebroeders Goor speelde. Een spel was goed voor de jonkies, een spel was goed voor de ouwegies. De titel van het verslag - waar uiteraard nog meer interessante spellen aan bod komen - is dan ook 'Juniors vs Seniors 1-1' en u vindt het hier.

Verslag clubavond 29 december
01-01-2018 Martijn Schoonderwoerd

Ronnie heeft een verslag geschreven over de laatste clubavond van 2017, waarin hij onder meer twee spektakelspellen beschrijft. U vindt het verslag, getiteld 'De Laatste', hier.

Iedereen een gezond en gelukkig 2018 toegewenst!

Verslag clubavond 22 december
31-12-2017 Martijn Schoonderwoerd

Tim heeft een mooi verslag geschreven over de Kerstdrive met als thema: de tegenstanders de gelegenheid geven om het werk voor jou op te knappen, maar ook het advies om nooit op te geven, ook al is het zitsel slecht. U vindt het verslag hier.

Correctie eBritsj26
30-12-2017 Martijn Schoonderwoerd

In de jongste editie van eBritsj waren wat foutjes geslopen. Deze zijn hersteld en de verbeterde versie vindt u hier.

Terug van weggeweest
26-12-2017 Martijn Schoonderwoerd

U heeft mij - en de site-updates - een maand moeten missen. De oorzaak daarvan zit puur tussen mijn oren en eerlijk gezegd snap ik mezelf in dezen ook niet... Weet in ieder geval dat ik nog alive and kicking ben. Mijn allerdiepste excuses aan alle bijdragers en met name aan Janine en Herman. Hieronder vindt u de nieuwsberichten van de afgelopen maand.

Uitslag kerstdrive 2017
26-12-2017 Martijn Schoonderwoerd

De kerstdrive is dit jaar gewonnen door Kees Bakker-Pieternel Boone met 63,96%, voor Dennis Ottevanger-Herman Post en Ig Nieuwenhuis-Sytze Sietsma.

Zoals gebruikelijk heeft Mieke een schitterende prijzentafel samengesteld:


Verslag clubavond 15 december
26-12-2017 Martijn Schoonderwoerd

Jaap heeft een mooi verslag geschreven van afgelopen vrijdag met interessante biedsituaties zoals: 3e kleur forcing, wat betekent 2SA in de uitpas na een 1-opening, en natuurlijk de titel van het stuk. Die titel is "Overtuig je dat de tegenstander jouw alert opmerkt" en u vindt het verslag hier.

Verslag clubavond 8 december
26-12-2017 Martijn Schoonderwoerd

Ondanks drukke en hele succesvolle bridge-bezigheden van Wubbo (en Agnes), hierbij nog een stuk van zijn hand met een spel uit de clubavond van 8 december jl., aangevuld met enkele mooie spellen van Agnes en Wubbo tijdens andere bridge-evenementen. Wubbo besluit met een wijze les over hoe uit een bij ieder van ons regelmatig voorkomende (bridge-)dip te komen. U vindt het verslag hier.

eBritsj 26
26-12-2017 Martijn Schoonderwoerd

Er is weer een nieuwe editie van ons digitale clubblad uit. We beginnen met de gebruikelijke voorbeschouwing van de Externe viertallen-competitie 2017-2018, door Martin en Lennart. Lennart gaat het stokje van viertallen-leider van Martin overnemen. Daarna geeft Erik een overzicht van de belangrijkste spelregelwijzigingen die kort geleden door de NBB zijn ingevoerd: verplichte leeskost, beste lezer(es)! Dan een verslag van de gezellige kroegentocht die Ig samen met Laura op 21 mei jl. in Amersfoort heeft gelopen. Op 10 september jl. heeft Ig met Sytze aan de jaarlijkse vrijwilligersdrive van het District Utecht meegedaan en ook hiervan vindt u hier een mooi verslag van zijn hand. Vervolgens nemen wij u mee naar de eerste zitting van de uitstekend bezette districts-seniorparen van 4 oktober jl. waaraan JP en uw redacteur deelnemen. Tot slot twee verslagen van de wederwaardigheden van BCO 5 in de Hoofdklasse. Veel leesplezier en mooie feestdagen!

eBritsj 26 vindt u hier.

Tussenprognose externe vierttallen
26-12-2017 Martijn Schoonderwoerd

Lennart heeft, zoals gebruikelijk, een tussenprognose gemaakt over de kansen van al onze externe viertallen. U vindt deze prognose hier.

Nieuw lid
26-12-2017 Martijn Schoonderwoerd

We verwelkomen Jan Stellingwerff.

Verslag clubavond 1 december
26-12-2017 Martijn Schoonderwoerd

Hierbij het verslag van Lennart van de Sintdrive, geheel op rijm, is dat niet fijn? U vindt het verslag hier.

BCO succes op NK Seniorenviertallen
28-11-2017 Martijn Schoonderwoerd

Twee BCO-ers zijn kampioen geworden, vier BCO-ers hebben beslag gelegd op het zilver.
De eerste plaats is gegaan naar Team Paping (Bert Paping - Rens Paternotte, Kees Bakker - Just van der Kam).
De tweede plaats is gegaan naar JANC (Conny & Jan ten Cate, Agnes Wesseling - Niels van der Gaast).
Iedereen gefeliciteerd!Sinterklaasdrive
23-11-2017 Martijn Schoonderwoerd, namens de goedheiligman

Lieve BCO-(st)er,

1 december is 't feest van de Sint
dat als altijd om half acht begint

na en mogelijk tijdens het spelen
gaan we ook surprises verdelen

voor lage scores? of voor hoge
maar dat ligt enkel in ons vermogen

als je een eigendom mee brengt
dat je aan een ander schenkt

iets leuks dat je zelf niet meer
wilt of nodig hebt, maar zeer
ter beschikking stellen wilt.

pak 't in en geef het door
daar is de prijzentafel voor

de Sint

(cadeautjes kunnen worden ingeleverd bij Janine of Nellie)NB: in het verleden zijn meerdere malen "pauper" cadeaus gegeven. In goede Sinterklaastraditie is dat natuurlijk niet de bedoeling!

Hoe hoort het eigenlijk?
21-11-2017 Martijn Schoonderwoerd

Hoe hoort het eigenlijk? De film waarin één spel wordt gespeeld met veelvoorkomende overtredingen (dan hebben we het niet over verzakingen) is in première gegaan tijdens het bridgecongres. In de zaal zijn de overtredingen geturfd, met veel geluiden van herkenning. 'Een must om te tonen op de bridgeclub', hoorden we. Daarom is de film nu ook af te spelen of te downloaden om op de club of de website van de club te presenteren. Veel kijkplezier!
Ga hiervoor naar de website van de NBB: https://www.bridge.nl/nieuws-van-de-nbb-homepage/3377-hoe-hoort-het-eigenlijk-de-film-is-beschikbaar.

BCO 1 bovenaan
20-11-2017 Martijn Schoonderwoerd

Na een weekend met vijf overtuigende overwinningen en een nederlaag staat BCO 1 bovenaan in de Eerste Divisie, met nog 11 wedstrijden (van de 23) te spelen. Zuzana, Raoul, Elly en Janine zijn getuige geweest van deze knappe prestatie. Uiteraard kon Janine het niet laten om een foto te maken van ons vlaggenschip:Bas en Guus ontbreken op de foto.

Eindstand eerste parenserie
20-11-2017 Martijn Schoonderwoerd

De rekenmeesters hebben hun werk weer gedaan en de eindstand van de eerste parenserie is bekend.
De winnaars zijn Nico Doremans-Jaap Trouwborst, voor Pierre Claesen-Hans Klarenbeek en Ed Kuijpers-Edwin Stoel. Gefeliciteerd allemaal!
De volledige eindstand vindt u hier.

Verslag clubavond 17 november
20-11-2017 Martijn Schoonderwoerd

Zoals gebruikelijk heeft Ig weer een zeer uitgebreid verslag geschreven in de voor hem zo kenmerkende objectieve stijl; zijn handelsmerk zou je bijna kunnen zeggen. Het verslag heet "Cadeautjes?" en u vindt het hier.

Biedwedstrijd
20-11-2017 Martijn Schoonderwoerd

Op vrijdag 24 november zal BCO als eerste bridgeclub meedoen met de biedwedstrijd georganiseerd door het bridgetijdschrift IMP.
Vanaf 18:45 (dus vóór de clubavond) zullen de volgende drie topparen meedoen met de biedwedstrijd:
Bas Oosthoek - Guus Schreiber
Rob van den Bergh - Ricardo Westerbeek
Dennis Kruis - Hendrik Bijker

Zin om te kijken hoe deze paren bieden? Dat kan uiteraard! Zin om als 'notulant' te helpen door de biedverlopen vast te leggen? Dat kan ook! Meld je dan aan bij Lennart de Vos.
Zin om zelf met je vaste partner mee te doen met de biedwedstrijd? Dan kan! Meld je dan ook bij Lennart de Vos.

BCO bedanketentje
16-11-2017 Martijn Schoonderwoerd


Blije gezichten na het jaarlijkse BCO bedanketentje. U mist natuurlijk Janine op de foto, maar zij heeft de foto gemaakt.

BCO Oud & Nieuw Gemengd Viertallentoernooi
13-11-2017 Martijn Schoonderwoerd

Zondag 7 januari 2018
Aanvang 11:00, uitslag rond 18:00
NDC, Den Hommel, Kennedylaan 9, 3533 KH Utrecht


6 x 7 spellen, Zwitsers
Gedupliceerde spellen met spelverdelingen na elke ronde
Kosten: € 70 per team (excl lunch)
Hoofdprijs is € 500 (bij deelname van min. 30 teams)
Rest van de prijzen afhankelijk van aantal inschrijvingen
Ook een 1ste prijs voor niveau HK en voor 1ste kl en lager
(spelpeil beste speler van een team is bepalend)
Opgave: http://www.nbbclubsites.nl/district/2/activiteiten/maand/2018-01#
Info: Agnes Wesseling - agnes.niels2@gmail.com - 06 43 43 35 52

Verslag clubavond 10 november
13-11-2017 Martijn Schoonderwoerd

Herman heeft vrijdag kennis gemaakt met een tamelijk nieuwe conventie. Ik geef meteen toe dat dat tegen Tim en mij was - en dat dit een verschrikkelijk slechte conventie is, maar dat terzijde. Herman heeft zijn verslag naar ons genoemd... het verslag heet "Halve Sohlen" en u vindt het hier.

Nieuwe leden
07-11-2017 Martijn Schoonderwoerd

Sinds 1 november:
Maxim Faber
Peter Ypma

Verslag clubavond 27 oktober
07-11-2017 Martijn Schoonderwoerd

Ik heb ruim een week gekwakkeld, waardoor het updaten van de site erbij is ingeschoten. Hoe dan ook: we zijn weer terug.
Ig beschrijft in zijn verslag niet alleen spellen van de clubavond, maar ook van de externe competitie. De pogingen om in een hartencontract te eindigen kunt u lezen in "Harten is troef, althans dat proberen we" en u vindt het hier.

Verslag clubavond 20 oktober
23-10-2017 Martijn Schoonderwoerd

Loek was weer supersnel met zijn verslag. Waltraud en hij zijn na een slecht begin rustig "blijven zitten" en hebben uiteindelijk nog een prima resultaat neergezet. Het verslag heet dan ook "Na een slecht begin gewoon blijven zitten" en u vindt het hier.

Kandidaat-leden
23-10-2017 Martijn Schoonderwoerd

Afgelopen vrijdag zijn als kandidaat-lid voorgesteld: Maxim Faber en Peter Ypma.

Verslag clubavond 13 oktober
16-10-2017 Martijn Schoonderwoerd

Jaap heeft wederom een mooi verslag geschreven, onder andere over licht openen. Nu zal niemand vreemd opkijken als ik zeg dat dat bij mij hoog op mijn lijstje staat en dus ook niet als ik dit stukje iedereen aanraad - en dat doe ik sowieso met de stukjes van Jaap. Het verslag heet "Hoe ver ga je met licht openen" en u vindt het hier.

Nieuw lid
16-10-2017 Martijn Schoonderwoerd

We verwelkomen als nieuw lid:
Marcel Swidde

Eindstand Simpen
11-10-2017 Martijn Schoonderwoerd
Ik was te snel met het publiceren van de eindstand. Er zijn nog enkele wijzigingen doorgevoerd. Dit heeft echter geen invloed op de podiumplaatsen. Hoe dan ook, de juiste eindstand vindt u hier.

ALV 27 oktober
11-10-2017 Martijn Schoonderwoerd
Op 27 oktober (over ruim twee weken) vindt de Algemene LedenVergadering wederom plaats. Alle leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De ALV begint zoals gebruikelijk om 19:00, zodat we zoals gebruikelijk om 19:30 kunnen gaan kaarten. Als het goed is, heeft u de benodigde stukken in uw mail ontvangen. Hier kunt u alles nog inzien:
De agenda
Het verslag van de ALV van 16 juni 2017
Het verslag van de TC van het afgelopen seizoen
Het verslag van de secretaris van het afgelopen seizoen
Het verslag van de penningmeester van het afgelopen seizoen
De balans en het resultaat van het afgelopen seizoen

Uitslag clubavond 6 oktober
10-10-2017 Martijn Schoonderwoerd
De A-groep is gewonnen door BCO 3 (vd Fliert-Wiering, Gademann-Heerschop) met 319 Simpen.
De B-groep is gewonnen door Jong Fresen (Fresen-Fresen, de Jong-de Jong) met 336 Simpen.
De C-groep is gewonnen door BCO 2 (waarom zitten die in de C?) (Heinen-Westra, Kusters-de Beer) met 340 Simpen.

De volledige uitslag vindt u hier.

De Simpenserie is gewonnen door Petra (de Beer-Fitski-Heeres, Kruis-Timmer), voor BCO 4 (Nieuwenhuis-Sietsma, Ottevanger-Post) en BCO 3 (Doremans-Trouwborst, van de Fliert-Gademann-Heerschop). Iedereen gefeliciteerd!

Verslag clubavond 6 oktober
09-10-2017 Martijn Schoonderwoerd

Tim heeft een mooi en degelijk verslag geschreven van afgelopen vrijdag waarbij opvallend veel spellen langs kwamen waarop met een zwakke twee werd geopend. Het verslag heet "Finale Butler Simpen" en u vindt het
hier.

Nieuwe spelregels
03-10-2017 Martijn Schoonderwoerd

De nieuwe spelregels zijn nu een maand van kracht. Erik Slump heeft een stukje geschreven over de gevolgen hiervan voor de spelers. U vindt dit hier. Ik raad iedereen aan dit te lezen.

Nieuwe leden
03-10-2017 Martijn Schoonderwoerd

BCO verwelkomt de volgende nieuwe leden:
Marjolijn Baas
Carla van Rooijen
Leeuw Beijdorff
Remco Brüggemann

Helaas heeft opgezegd:
Debora van de Kerkhoff

Uitslag clubavond 29 september
01-10-2017 Martijn Schoonderwoerd
Update 02-10-2017: er is een correctie doorgevoerd.

De A-groep is gewonnen door Petra (de Beer-Heeres, Kruis-Timmer) met 333 Simpen.
De B-groep is gewonnen door Hans K (Lee-Willemsens, P. Claesen-Klarenbeek) met 333 Simpen.
De C-groep is gewonnen door IJgenweis (Couperus-Rasser, van Hijfte-van Maanen) met 313 Simpen.

De volledige uitslag vindt u hier.

Met nog een avond te gaan staat Petra bovenaan, gevolgd door BCO 4 en BCO 3.

Verslag clubavond 29 september
30-09-2017 Martijn Schoonderwoerd

Martin vond het maar saaie spellen. Desondanks heeft hij een aantal spektakelspellen beschreven. Zijn verslag, wat volgens mij onterecht "Saaie spellen" heet, vindt u
hier.

Uitslag clubavond 22 september
28-09-2017 Martijn Schoonderwoerd

De A-groep is gewonnen door BCO 4 (Nieuwenhuis-Sietsma, Ottevanger-Post) met 313 Simpen.
De B-groep is gewonnen door BCO 7 (Wesseling-Boone, van Duijn-Bakker) met 313 Simpen.
De C-groep is gewonnen door Zomaar 5 (Alberda-Ideler, van der Gaast-Verveer) met 324 Simpen.

De volledige uitslag vindt u hier.

In de tussenstand na drie avonden staat BCO 4 bovenaan, gevolgd door Petra en BCO 3.

Vanaf nu staan op de Uitslagen-pagina ook de viertallenuitslagen van de interne viertallenseries. De Butleruitslagen van deze series en de uitslagen van de andere series kunt u, zoals bekend, terugvinden op de BCO-pagina van de NBB Clubsites:
http://www.nbbclubsites.nl/club/2024/.

Dombo beginnerscursus
25-09-2017 Martijn Schoonderwoerd

Op 12 oktober start Dombo een beginnerscursus voor de doelgroep 15-35 jaar. Op 10 donderdagen staan Patrick Goor en/of Roel Donker voor de cursisten klaar om ze de beginselen van het bridge bij te brengen. Misschien zijn kinderen, kleinkinderen of andere vrienden/kennissen van BCO-leden geïnteresseerd in deze cursus.
Heeft u nog mensen in uw omgeving in de doelgroep (studenten of niet-studenten tot een jaar of 40) waarvan u denkt dat ze bridge zouden moeten leren, laat ze zich dan aanmelden door een mailtje te sturen naar dombobestuur@gmail.com.
Voor meer informatie: zie de Dombo site.

Nellie is een Kei
23-09-2017 Martijn Schoonderwoerd

Dat "onze" Nellie een kei is, weten we natuurlijk al lang. De NBB heeft dat nu (eindelijk!) ook erkend en haar beloond met een Kei. Meer informatie vindt u in dit nieuwsbericht.

Verslag clubavond 15 september
19-09-2017 Martijn Schoonderwoerd

Lennart glijdt op spellen 41-45 tegen Jaap en Nico door hun lange denkpauzes weg in een Zen-achtige oorlogs-trance waarbij er van alles door zijn hoofd spookt dat niks met bridge te maken heeft, maar dat toch een boeiende extra dimensie geeft aan zijn verslag. U vindt het verslag, getiteld "Kriegschlemme", hier.

Gezocht: captain Hoofdklassebeker
19-09-2017 Martijn Schoonderwoerd

Ook dit jaar doet BCO mee aan de verschillende beker-competities, zoals de NBB-beker, de Hoofdklassebeker en de Districtsbeker. Voor de Hoofdklassebeker is het bestuur nog op zoek naar een captain. De captain regelt de opstelling van het bekerteam, en spreekt met de tegenstander (hopelijk veel ronden lang...) af wanneer en waar er wordt gespeeld. Heb je belangstelling om deze taak uit te voeren, neem dan contact op met Lennart de Vos.

Uitslag clubavond 15 september
17-09-2017 Martijn Schoonderwoerd

De A-groep is gewonnen door Petra (Kruis-Timmer, Fitski-Heeres) met 327 Simpen.
De B-groep is gewonnen door BCO 1 (Schols-Westerbeek, Beijdorff-van Rooijen) met 329 Simpen.

De volledige uitslag vindt u hier.

Na twee avonden staat BCO 4 bovenaan, gevolgd door Petra en BCO 6.

Uitslag clubavond 8 september
15-09-2017 Martijn Schoonderwoerd

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk is er toch een Simpen-uitslag.
De A-groep is gewonnen door De Beer (De Beer-Fitski, Kruis-Timmer) met 325 Simpen.
De B-groep is gewonnen door BCO 4 (Nieuwenhuis-Sietsma, Ottevanger-Post) met 326 Simpen.

De volledige uitslag vindt u
hier.

Verslag clubavond 8 september
09-09-2017 Martijn Schoonderwoerd

Ronnie heeft een mooi verslag geschreven, waarin het altijd lastige uitkomen centraal staat. Het verslag heet dan ook "Uitkomst" en u vindt het
hier.

Verslag clubavond 1 september
06-09-2017 Martijn Schoonderwoerd

JP vond het lastig om een thema te verzinnen in het verslag van de voor hem rampzalig verlopen openingsdrive. Naast een aantal missers beschrijft hij een paar spellen waarin de ruiten 7 centraal staat. Deze kaart staat bekend als de Bierkaart (of, in zijn geval, de Korenwijnkaart): het maken van de laatste slag met deze kaart is goed voor een biertje (of, in zijn geval, een Korenwijn). Het verslag heet dan ook "De Bierkaart" en u vindt het hier.

Foto's Openingsdrive
05-09-2017 Martijn Schoonderwoerd

Van Ciska kreeg ik nog een aantal foto's van de openingsdrive, waarvoor dank. Hier zijn ze:Openingsdrive
04-09-2017 Martijn Schoonderwoerd

De openingsdrive is gewonnen door Martin Wanner - Pier Westra met 63,94%, voor Dennis Kruis - Jan Timmer (62,98%) en Wubbo de Boer - Agnes Snellers (61,83%).

Een foto van de prijzentafel (met dank aan Mieke):


Viertallen opstellingen en voorbeschouwingen
31-08-2017 Martijn Schoonderwoerd

De opstellingen voor het komend seizoen vindt u hier.
De voorbeschouwing van Martin vindt u hier.

Update 2 september: de opstelling van BCO 6 stond incorrect vermeld. Dit is nu hersteld.

Strippenkaart
31-08-2017 Martijn Schoonderwoerd

Ook al zijn we met zijn allen aan de OV-chipkaart, BCO heeft besloten om de strippenkaart weer in te voeren. Hiermee kan een niet-lid 10 reguliere clubavonden meespelen. Kijk hier voor meer informatie.

Viertallen Simpen serie
30-08-2017 Martijn Schoonderwoerd

Vrijdag 8 september start de Viertallen Simpen Competitie.
De overige speeldata zijn: 15, 22 en 29 september en 6 oktober.
Gedurende 5 avonden worden er 30 spellen gespeeld met een 20-0 schaal.
De eerste 2 avonden vindt de indeling via loting plaats.
Vanaf de 3e avond is de indeling Zwitsers dus aan de hand van de stand.
Inschrijven kan tot de 2e avond, het liefst per mail: nelliebirkhoff@hotmail.com.

Namens de TC,
Nellie Birkhoff (030 - 6883023)

Verslag clubavond 25 augustus
28-08-2017 Martijn Schoonderwoerd

Herman heeft een mooi verslag geschreven van de finale van de zomercompetitie, waarin hij zijn Ronnie mee had gesleept naar de A-finale. U vindt het verslag, getiteld "1e-3e-5e bij troefcontracten', hier.

Verslag clubavond 18 augustus
20-08-2017 Martijn Schoonderwoerd

JP heeft weer een mooi verslag geschreven, waarin de vraag 'bieden of niet' centraal staat. Het verslag heet "To bid or not to bid..." en u vindt het hier.

Openingsdrive 1 september
17-08-2017 Martijn Schoonderwoerd

Op 1 september start het nieuwe seizoen en hierbij wil het bestuur jullie allemaal uitnodigen voor de Openingsdrive. Je mag met je reguliere partner komen maar we zien ook graag dat je met een niet-lid of een oud-lid aan de start verschijnt.
Opgave is niet nodig maar je mag Nellie natuurlijk laten weten dat je komt en met wie. Mieke heeft een mooie prijzentafel voor je klaar staan!

Tot vrijdag 1 september!

Verslag clubavond 11 augustus
13-08-2017 Martijn Schoonderwoerd

Ig heeft een super uitgebreid verslag geschreven van de afgelopen clubavond waarin vele extreme verdelingen voorkwamen. Zijn maar liefst acht pagina's tellende verslag heet "Verdeling bieden" en u vindt het hier.

Verslag clubavond 4 augustus
06-08-2017 Martijn Schoonderwoerd

Ronnie was wederom snel met zijn verslag. Het heet "Agressie loont (of niet?)" en u vindt het hier.

Verslag clubavond 28 juli
31-07-2017 Martijn Schoonderwoerd

Er waren afgelopen vrijdag flink wat wilde verdelingen te bekennen, met het daarbij horende hoge bieden. Herman vertelt daarover in zijn stukje, getiteld "Extreme verdelingen en preëmptief bieden". U vindt dit hier.

Verslag clubavond 21 juli
24-07-2017 Martijn Schoonderwoerd

Als beloning voor hun mooie 3e plaats op het afgelopen Open EK Senioren in Montecatini (zie: championships.eurobridge.org/EOC2017/Bulletins/Bul_12.pdf, p. 2 en pp. 11-13) kregen Jaap en Nico volgens Jaap vele cadeautjes van hun clubgenoten waardoor zij de eerste plaats op de clubavond konden behalen. Als klap op de vuurpijl kon Jaap een keer claimen voor er was uitgekomen. Benieuwd? U vindt zijn stukje, getiteld "Claimen voor er is uitgekomen", hier.

Verslag clubavond 14 juli
18-07-2017 Martijn Schoonderwoerd

Tim heeft wederom een uitgebreid verslag geschreven met als centrale vraag "Preëmptief bieden of niet?". Dit is ook meteen de titel van zijn stukje en u vindt het hier.

Verslag clubavond 7 juli
12-07-2017 Martijn Schoonderwoerd

Het heeft even geduurd, maar dan hebben we ook wat: onze bridgende taalkunstenaar Lennart is weer helemaal los gegaan met een boeiend verslag van vier volle kantjes.
Niet alleen boeiend, maar ook spannend, want hij legt verband tussen slapende paren en lepeltjes, en ziet kans de Morton-fork in een Morton-spoon om te buigen.
Dus: wie dit verslag ongelezen laat, zal daar later spijt van krijgen!
Het verslag heet "To infodouble or not to infodouble" en u vindt het hier.

Vakantie Nellie
10-07-2017 Martijn Schoonderwoerd

Nellie is 15 t/m 29 juli niet bereikbaar/aanwezig wegens vakantie. We wensen haar veel plezier!

Verslag clubavond 30 juni
04-07-2017 Martijn Schoonderwoerd

Loek was aan de beurt voor het verslag en centraal daarin staat het al of niet bieden van 4H. Het verslag heet dan ook "4H bieden of toch niet?" en u vindt het hier.

Verslag clubavond 23 juni
19-06-2017 Martijn Schoonderwoerd

Er waren wat problemen met de ftp-verbinding, waardoor de site een paar dagen niet geüpdatet kon worden, maar die lijken nu opgelost.
Volgens Ig was er vrijdag niet veel te beleven. Desondanks heeft hij toch een aantal theoretische overwegingen weten te vinden. Het verslag heet 'Saai bridge' en u vindt het hier.

Agenda 2017-2018
19-06-2017 Martijn Schoonderwoerd

De agenda voor komend seizoen is gepubliceerd. U vindt deze in het linkermenu of rechtstreeks hier.

Verslag clubavond 16 juni
19-06-2017 Martijn Schoonderwoerd

Dit keer was Loek weer aan de beurt om het verslag te schrijven. Zoals we van hem gewend zijn, met een aantal theroretische overwegingen en mooie spellen. Het verslag heet "Eerst bieden dan (tegen)spelen" (nogal triviaal, zoals Loek zelf meteen toegeeft) en u vindt het hier.

Voorjaars-ALV 16 juni
15-06-2017 Martijn Schoonderwoerd

Onze penningmeester, Hans Verveer, heeft nog een notitie geschreven voor de ALV. U vindt deze hier.

Reglement zomercompetitie
13-06-2017 Martijn Schoonderwoerd

De Zomercompetitie wordt gespeeld van 30 juni t/m 27 augustus.
De eerste 8 avonden zijn de voorronden en de laatste avond wordt de finale gespeeld.
Voor de finale plaatsen zich de winnaars van de 8 voorronden.
De finalegroep bestaat uit 14 paren en wordt aangevuld door de hoogst eindigende spelers uit de individuele stand toe te voegen.
Die spelers mogen spelen met een partner naar keuze.
Om in de individuele stand te worden opgenomen dient men tenminste 3 van de 8 avonden gespeeld te hebben.
De 3 beste scores tellen mee.

Namens de TC,
Nellie Birkhoff

Verslag clubavond 9 juni
12-06-2017 Martijn Schoonderwoerd

Lennart was weer aan de beurt om het verslag te schrijven en dan weet u het wel: het wordt weer een uitgebreid verhaal vol met (actuele) humor in zijn bekende ontspannen schrijfstijl. Het verslag heet "De geüpdatete BCO-clubavond" en u vindt het hier.

Uitslag 9 juni - oproep
10-06-2017 Martijn Schoonderwoerd

Helaas is er iets misgegaan.
Daarom een voorlopige uitslag na 20 spellen.
De uitslag van de 7e ronde komt nog.
Ik mis nog een aantal uitslagen uit de 6e ronde.
Heb je geschreven of weet je de scores uit de 6e ronde nog: mail ze even naar nelliebirkhoff@hotmail.com.

Update: Nellie mist nog zes briefjes van de zesde ronde:
paar 1 en paar 6 Timmer - Wanner en de Jong - de Jong spel 21 - 24
paar 7 en paar 12 Goedkoop - Haeken en Schols - Westerbeek spel 5 - 8
paar 23 en paar 32 Lokers - van Thiel en Dissard - Paulissen spel 25 - 28
paar 27 en paar 24 de Champs - te Riele en de Beer - Fitski spel 5 - 8
paar 31 en paar 20 Abel - Hamaker en Claesen - Schouten spel 25 - 28
paar 33 en paar 22 Goor - Goor en Fresen - Fresen spel 1 - 4

Update 2: alle scores zijn binnen en verwerkt. Alle inzenders: hartelijk dank!

Voorjaars-ALV 16 juni
07-06-2017 Martijn Schoonderwoerd

Volgende week vrijdag is de voorjaars-ALV. Er zijn enkele belangrijke punten te bespreken (lidmaatschap, training, jeugdbeleid) en het bestuur roept u dan ook op om massaal aanwezig te zijn.

De agenda vindt u hier.
Het verslag van de vorige ALV vindt u hier.
De begroting voor het komende seizoen vindt u hier.

Verslag clubavond 2 juni
06-06-2017 Martijn Schoonderwoerd

Herman heeft uit piëteit voor de tegenstanders een stuk of zes wilde spellen niet in zijn verslag opgenomen. Desondanks bleef er nog genoeg over om over te schrijven. Het verslag heet "Het kan verkeren" en u vindt het hier.

Spelpeilontwikkeling 2017
01-06-2017 Martijn Schoonderwoerd

Ook dit jaar biedt het District Utrecht een viertal lesmodules aan voor de verbetering van het spelpeil. Meer info vindt u in de folder.

Verslag clubavond 26 mei
28-05-2017 Martijn Schoonderwoerd

Jaap beschrijft vier slemspellen waarop hij met gelegenheidspartner Erik Slump flink scoorde en waardoor zij de eerste plaats van de avond in de wacht konden slepen. Het verslag heet "Het bridgeloterijspel" en u vindt het hier.

Verslag clubavond 19 mei
22-05-2017 Martijn Schoonderwoerd

Tim heeft een verslag geschreven over dubbele dubbele fits, meestal goed voor spektakel. U vindt het hier.

eBritsj 25
16-05-2017 Martijn Schoonderwoerd

Er is weer een nieuwe editie van ons digitale clubblad uit. Hierin in memoriams van Bert Daemen en Georges Meijnen, Martins nabeschouwing van de externe viertallen, een stukje van Erik over de spelregels en zoals gebruikelijk veel wedstrijdverslagen.
Kortom: 40 bladzijden vers leesgenot vindt u hier.

BCO 3 wint Patton
16-05-2017 Martijn Schoonderwoerd

Het is Petra (de Beer-Fitski, Erne-Heeres) niet gelukt om de eerste plaats vast te houden. Op het nippertje kwam BCO 3 (Doremans-Trouwborst, van de Fliert-Wiering, Gademann-Heerschop) ze voorbij en wist met twee punten voorsprong titel te veroveren. BCO 2 (Kusters-Westra, Timmer-Wanner-Bakker) eindigde als derde.
Iedereen gefeliciteerd!

De volledige uitslagen en de eindstand zijn hier te vinden.

Verslag clubavond 12 mei
16-05-2017 Martijn Schoonderwoerd

Ronnie heeft een leuk en uitgebreid verslag geschreven van de afgelopen clubavond. Dat niet alle kleuren netjes rond zaten, kunt u lezen in "Het zat scheef, nee het zat flink scheef". U vindt het verslag hier.

Verslag clubavond 5 mei
08-05-2017 Martijn Schoonderwoerd

Herman beschrijft een aantal wild-westspellen, waarbij de rand van de afgrond regelmatig werd opgezocht. Dat die rand ook wel eens werd overschreden, kunt u lezen in het verslag 'Langs en in de afgrond'. U vindt dat hier.

Uitslag clubavond 5 mei
08-05-2017 Martijn Schoonderwoerd

De A-lijn is gewonnen door BCO 2 (Bakker-Kusters, Timmer-Wanner) met 53 punten.
De B-lijn is gewonnen door Prins (Couperus-Prins, Bruggemann-Daemen) met 70 punten.
De C-lijn is gewonnen door Zomaar 11 (Klarenbeek-Schrijvers, Rieger-Toemen) en BCO 9 (Hamaker-van Hijfte, Goes-Janssen) met 58 punten.

In de tussenstand is BCO 3 voorbij gestreefd door Petra (de Beer-Fitski, Erne-Heeres).

De volledige uitslagen en de stand zijn hier te vinden.

Verslag clubavond 28 april
05-05-2017 Martijn Schoonderwoerd

JP had het druk, maar heeft toch een leuk verslag weten te schrijven met daarin een onvervalste Belladonna-coup. U vindt het verslag hier.

Nieuwe leden
05-05-2017 Martijn Schoonderwoerd

Marjo Chorus en Jos Jacobs.

Meesterpunten
03-05-2017 Martijn Schoonderwoerd

De bij de Patton behaalde meesterpunten kunt u terugvinden op de BCO-pagina van NBB clubsites: https://www.nbbclubsites.nl/club/2024/uitslagen.

Aanmelden extern viertallen
01-05-2017 Martijn Schoonderwoerd

De samenstelling van de viertallen uitkomend voor BCO staat weer voor de deur. De procedure voor de aanmelding en het aanmeldformulier vindt u hier.

Nieuw lid
01-05-2017 Martijn Schoonderwoerd

Per 1 mei verwelkomen wij Sjoerd Couperus.

Uitslag clubavond 28 april
30-04-2017 Martijn Schoonderwoerd

De A-groep is gewonnen door Petra (Bijker-Kruis, de Beer-Fitski) met 71 punten.
De B-groep is gewonnen door Lazarus (van Drie-Mom, Dols-Fonville) met 60 punten.
Met nog twee avonden te gaan staat BCO 3 (Doremans-Trouwborst, van de Fliert-Wiering, Gademann-Heerschop) nog steeds bovenaan.
De volledige uitslag en stand vindt u hier.

Overlijden Georges Meijnen
29-04-2017 Martijn Schoonderwoerd

Afgelopen zondag is Georges Meijnen overleden. De begrafenis is dinsdag 2 mei om 14:30 op R.K. Begraafplaats St. Barbara, Prinsesselaan 2A, 3583 GZ Utrecht.
Wij wensen alle nabestaanden heel veel sterkte toe.

Verslag clubavond 21 april
25-04-2017 Martijn Schoonderwoerd

De verslagen van Wubbo zijn altijd leuk en leerzaam. Als hij ook nog drank weg gaat geven, kan hij natuurlijk helemaal niet meer stuk. Wilt u een drankje verdienen? Lees zijn verslag, los het probleem op en profiteer.
U vindt het verslag hier.

ALV op 16 juni
25-04-2017 Martijn Schoonderwoerd

De datum van de voorjaars-ALV is vastgesteld op 16 juni. Zoals altijd begint het om 19:00. Komt allen!

Kandidaat-leden
22-04-2017 Martijn Schoonderwoerd

We hebben wederom twee nieuwe kandidaat-leden: Marjo Chorus en Jos Jacobs.

Uitslag clubavond 21 april
22-04-2017 Martijn Schoonderwoerd

De A-groep is gewonnen door BCO 1 (De Boer - Snellers, Goor - Van Vliet) met 65 punten; de B-groep is gewonnen door Zomaar 3 (Alberda - Ideler, Erne - Sprangers) met 63 punten.
In de tussenstand staat BCO 3 (Doremans - Trouwborst, van de Fliert - Wiering, Gademann - Heerschop) bovenaan.
De uitslagen en de stand vindt u hier.

Verslag clubavond 14 april
18-04-2017 Martijn Schoonderwoerd

Het plan van Ig om weer eens behoorlijk te scoren werd al in de eerste twee ronden om zeep geholpen. Daarna zijn hij en Sytze maar gewoon gezellig gaan doen en hebben ze toch nog een goede vrijdag gehad. U leest de perikelen hier.

Kandidaat-lid
17-04-2017 Martijn Schoonderwoerd

Afgelopen vrijdag is Sjoerd Couperus voorgesteld als kandidaat-lid.

Paastafel
17-04-2017 Martijn Schoonderwoerd

Mieke stuurde mij een foto van de door haar samengestelde prijzentafel, met de opmerking dat ik haar naam er niet bij hoefde te zetten. Dat doe ik dan ook niet.Verslag clubavond 7 april
13-04-2017 Martijn Schoonderwoerd

Tim heeft een uitgebreid verslag geschreven, waarin hij uitgebreid ingaat op de tactiek die je zou moeten kiezen bij het spelen volgens Patton. Hierbij gebruikt hij ook een aantal citaten van de befaamde generaal. Woord van de dag is 'druistigheid'. U vindt het verslag hier.

Paasdrive
10-04-2017 Martijn Schoonderwoerd

Aanstaande vrijdag is het Goede Vrijdag en dat betekent dat we weer de Paasdrive gaan spelen.

Uitslag clubavond 7 april
08-04-2017 Martijn Schoonderwoerd

Op de eerste avond van de Pattonserie is de A-lijn gewonnen door BCO 3 (Vd Fliert-Wiering, Doremans-Trouwborst) met 73 punten. De B-lijn is gewonnen door BCO 2 (Timmer-Wanner, Kusters-Westra) met 78 punten. BCO 2 gaat dan ook aan de leiding. De volledige stand vindt u hier.

Verslag clubavond 31 maart
08-04-2017 Martijn Schoonderwoerd

Lennart heeft wederom een uitgebreid verslag geschreven: maar liefst vijf pagina's. Begrijpelijk dat hij er een paar dagen voor nodig had. Minder begrijpelijk is dat ik er vervolgens ook een paar dagen (en een herinnering van Herman) voor nodig had om tot plaatsing over te gaan. Daarvoor mijn excuses.
Het verslag heet "Maart, roert weer zijn staart" en u vindt het hier.

Eindstand tweede parenserie
03-04-2017 Martijn Schoonderwoerd

Ron van Antwerpen - Erik van Hiele zijn de winnaars van de tweede parenserie, voor Wubbo de Boer - Agnes Snellers en Jan Timmer - Martin Wanner. Iedereen gefeliciteerd!
De volledige stand kunt u hier nakijken.

Nabeschouwing viertallencompetitie
31-03-2017 Martijn Schoonderwoerd

Het was geen succesvol viertallenseizoen voor BCO. De nabeschouwing van Martin leest u hier.

Pattoncompetitie 2017
30-03-2017 Martijn Schoonderwoerd

Vrijdag 7 april gaat de Pattoncompetitie weer van start.
Gedurende 5 avonden (7, 21 en 28 april, 5 en 12 mei) wordt deze competitie gespeeld.
Patton speel je met een viertal, dus meld je het liefst per E-mail aan bij nelliebirkhoff@hotmail.com.
Natuurlijk mag je team uit meer dan 4 spelers bestaan, maar nooit uit meer dan 6 spelers.
De eerste 3 avonden wordt er ingedeeld door loting, de laatste 2 avonden is de indeling aan de hand van de stand.

Namens de TC,
Nellie Birkhoff
030 - 6883023

NBB bekerteam uitgeschakeld
28-03-2017 Martijn Schoonderwoerd

Het NBB bekerteam heeft in de derde ronde helaas verloren van 't Onstein met 163-136. Zodra de Butler- en/of teamscores bekend zijn, zullen die uiteraard worden gepubliceerd.

Update 29-03-2017: met dank aan Loek de Butlerscores:
Van de Fliert - Wiering: +23
De Boer - Snellers: +3
Van den Bergh - Westerbeek: -5
Timmer - Van der Wouden: -5
Kusters - Westra: -13
Doremans - Trouwborst: -28

Verslag clubavond 24 maart
26-03-2017 Martijn Schoonderwoerd

Loek was zoals gebruikelijk weer supersnel met het schrijven van zijn verslag. Het viel hem op dat zijn score hoger was dan zijn leeftijd, iets dat voor junioren heel gewoon is. Het verslag heet dan ook "Een hoger percentage dan je leeftijd" en u vindt het hier.

Verslag clubavond 17 maart
21-03-2017 Martijn Schoonderwoerd

Er was niet veel te beleven volgens Jaap maar hij zegt wel zinnige dingen over 11-punts openingen, negatief doubleren op een bod op 4-niveau, en 2K openen met een zwakke hand met 5-4 hoog dan wel met een mancheforcing hand.
Oordeelt u zelf: zijn verslag vindt u hier.

Verslag clubavond 10 maart
13-03-2017 Martijn Schoonderwoerd

Herman maakt zich zorgen om matchfixing bij BCO... Zijn verslag (waar ook input van Ronnie, JP en Ciska in verwerkt is) vindt u hier.

Eindstand intern viertallen
13-03-2017 Martijn Schoonderwoerd

Zoals min of meer gebruikelijk worden de eerste drie plaatsen ingenomen door BCO 1, 2 en 3. Minder gebruikelijk is de volgorde: BCO 3 staat bovenaan, gevolgd door BCO 2 en BCO 1.
BCO 3 bestond uit Doremans-Trouwborst, vd Fliert-Wiering en Gademann-Heerschop.
BCO 2 bestond uit Bakker-Timmer-vd Wouden en Kusters-Westra-Wanner.
BCO 1 bestond uit de Boer-Snellers, Oosthoek-Schreiber en Schols-Westerbeek.

Iedereen gefeliciteerd! De volledige stand, inclusief uitslagen, kunt u hier bekijken.

Verslag clubavond 3 maart
06-03-2017 Martijn Schoonderwoerd

Ronnie heeft weer een mooi en uitgebreid verslag geschreven. Het heet "10, 14 en 12 ½" en u vindt het hier.

Intern viertallen, vierde avond
27-02-2017 Martijn Schoonderwoerd

De rekenmeesters hebben hun werk weer gedaan en het resultaat is hier te vinden. In de tussenstand staat BCO 3 (Doremans-Trouwborst, Gademann-Heerschop) bovenaan. Vrijdag is de laatste avond.

Overlijden Bert Daemen
27-02-2017 Martijn Schoonderwoerd

Gisteren is Bert Daemen op 56-jarige leeftijd overleden. Het afscheid is op dinsdag 7 maart om 12:00 uur in de aula van het crematorium Haarlem, Vergierdeweg 271, Haarlem.
Wij wensen Marianne en alle andere nabestaanden heel veel sterkte.
De rouwkaart is hier te vinden.

Verslag clubavond 24 februari
27-02-2017 Martijn Schoonderwoerd

Martin beschrijft - bij gebrek aan technisch interessante spellen - een aantal kleine spelletjes in zijn verslag. Dat heet dan ook "Kleine spelletjes" en u vindt het hier.

Verslag clubavond 17 februari
27-02-2017 Martijn Schoonderwoerd

Om onduidelijke redenen is het verslag van Ig bij mij blijven liggen... Mijn excuses! Ig had het behoorlijk druk maar schreef toch een mooi uitgebreid verhaal met als thema: balancen. Soepel geschreven zoals we van Ig gewend zijn en leerzaam. U vindt het hier.

Clubavond 17 februari
14-02-2017 Martijn Schoonderwoerd

Aanstaande vrijdag is er GEEN viertallen; dan wordt de derde ronde van de tweede parenserie gespeeld.

Verslag clubavond 10 februari
14-02-2017 Martijn Schoonderwoerd

JP beschrijft op zijn gebruikelijke luchtige wijze weer een flink aantal spellen van de clubavond. Dure discards waren wel een beetje de rode draad, maar toch heet het verslag "Op de kleintjes letten". U vindt het hier.

NBB beker
14-02-2017 Martijn Schoonderwoerd

In een spannende wedstrijd heeft BCO in de kwartfinale van de NBB-beker BB Nijmegen verslagen met 133 - 127. Na een flitsende start van BCO won BBN de volgende drie rondjes maar een goede slotronde, vooral van BCO 2, bracht ons nog de nipte overwinning. Vanwege problemen met de bridge mates is er alleen een uitslag per team:

De Boer - Snellers en vd Bergh - Westerbeek: 28 - 32
Timmer - vd Wouden en Westra - Kusters: 69 - 40
Wiering - vd Fliert en Gademann - Heerschop: 36 - 55

Over enige tijd wacht de halve finale, de tegenstander is nog niet bekend.

Uitslagen intern viertallen
14-02-2017 Martijn Schoonderwoerd

Twee avonden van ieder twee wedstrijden zijn samengevat in een enkele pagina: u vindt de viertallenstand hier.

De Butlerscores per wedstrijd staan op de BCO-pagina van NBB clubsites (https://www.nbbclubsites.nl/club/2024/uitslagen).

Verslag clubavond 3 februari
14-02-2017 Martijn Schoonderwoerd

Wubbo beschrijft een leuk en leerzaam spel in zijn verslag. Wubbo, voor de volgende keer: de spelverdelingen staan op de BCO-pagina van NBB clubsites (https://www.nbbclubsites.nl/club/2024/uitslagen).
Hoe dan ook: u vindt zijn verslag hier.

Verslag clubavond 27 januari
01-02-2017 Martijn Schoonderwoerd

Zoals altijd is Lennart weer zeer actueel en uitgebreid: het ontgaat hem niet dat 2017 een priemjaar is en uiteraard komt Trump ook even langs. Het verslag heet "Grab them by the pony!" en u vindt het hier.

Ledenmutaties
31-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

Nieuwe leden (per 1 februari 2017):
Sander Goor
Ronald Goor

Opgezegd (per 1 september 2017):
Janus Ruighaver

Uitslag clubavond 27 januari
28-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

De tweede avond van de tweede parenserie is gewonnen door Bas Oosthoek & Guus Schreiber met 64,88%.

Verslag clubavond 20 januari
23-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

JP beschrijft in zijn verslag een aantal slemspellen (niet te verwarren met slempspellen) en die zijn natuurlijk altijd interessant. Ook al worden parenwedstrijden niet beslist op slems, toch kan je er veel mee winnen of verliezen... Het verslag heet "Scoren met Slems" en u vindt het hier.

Interne Viertallencompetitie
22-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

Vrijdag 3 februari start de Interne Viertallen Competitie.
De competitie bestaat uit 5 avonden en wordt gespeeld op 3, 10 en 24 februari en 3 en 10 maart.
Per avond worden 2 wedstrijden van 14 spellen gespeeld, ieder verdeeld over 2 helften van 7 spellen.
Vanaf de 2e avond wordt er Zwitsers ingedeeld.
Inschrijven doe je het liefst per e-mail bij nelliebirkhoff@hotmail.com.
Aanmelden desnoods per telefoon 030 - 6883023.
Eventueel gaat de TC op zoek naar een nevenpaar.
Voor een vlotte indeling is het noodzakelijk je af te melden als je team niet komt en je aan te melden als je met een gelegenheidsteam komt.

Uitslag clubavond 20 januari
21-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

De eerste avond van de tweede parenserie is gewonnen door Dirk de Beer & Wouter Fitski met 64,31%.

Wijziging agenda
20-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

Er is een kleine wijziging in de agenda van dit seizoen: de Paasdrive wordt gehouden op 14 april (Goede Vrijdag). De tweede Patton-avond wordt 21 april gespeeld.

Verslag clubavond 13 januari
18-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

Ig had het druk maar was gelukkig toch bereid om in te vallen als schrijver omdat de geplande schrijver van de avond onverwacht afwezig was. Het resultaat is een helder en leerzaam verhaal over een aantal spellen waarbij er goed moest worden nagedacht. Smullen dus. Het verslag "Denken en dan?" vindt u hier.

Eduard den Haringbeker
18-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

Nellie Birkhoff en Peter Veldhuis hebben (weliswaar voor BC'80) op 15 januari de Eduard den Haringbeker gewonnen op de Nieuwjaarsdrive van het District Utrecht en gingen daarnaast ieder ook nog met een kistje wijn en een grote appeltaart naar huis. Agnes Wesseling en Martin Heerschop werden voor BCO achtste.Eindstand eerste Butlerserie
18-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

De eerste Butlerserie is gewonnen door Piet Baas & Janus Ruighaver, voor Dirk de Beer & Wouter Fitski en Lauri Bakker & Pieternel Boone. De volledige stand kunt u hier nakijken.

Foto's BCO Oud-en-Nieuw Gemengd Viertallen Toernooi
14-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

Een verslagje en de foto's zijn hier te vinden.

Uitslag clubavond 13 januari
14-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

De laatste avond van de eerste Butlerserie is gewonnen door Loek Fresen & Jaap Trouwborst met +64 imp. Volgende week begint de tweede parenserie.

Verslag clubavond 6 januari
07-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

Loek is (zoals wel vaker) razendsnel met zijn verslag. De titel hiervan is hem ingegeven door Waltraud, die genomineerd wilde worden voor de Friedensnobelpreis. Ondanks code oranje, viertallenwedstrijden en het aanstaande BCO-viertallentoernooi waren er toch nog 15 tafels. Er waren wilde en ingewikkelde spellen, waardoor er veel impen te verdienen en te verliezen waren. Loeks verslag vindt u hier.

Witte Huis Topcircuit
07-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

De derde voorronde van het Witte Huis Topcircuit is (gedeeld) gewonnen door Hendrik Bijker & Dennis Kruis met +85 imp. Uiteraard heeft Janine een foto laten maken:Uitslag clubavond 6 januari
07-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

De eerste clubavond van 2017 (tevens de vijfde avond van de eerste Butlerserie) is gewonnen door Dirk de Beer & Wouter Fitski met +90 imp.

Districtsbeker
06-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

In de tweede ronde van de districtsbeker moest BCO tegen het districtsbestuur met o.a. Jan Peter Pals en Ciska Zuur.
Agnes Wesseling – Niels van de Gaast en Elske Schrijvers bouwden voor rust na een serie tamme spellen een voorsprong op van 24 – 14 door een fraai slam van Elske.
Daarna werden de spellen beduidend wilder en helaas maakten de tegenstanders daarin minder fouten dan ons team.
De einduitslag was 62-57 voor het bestuur.Verslag tweede en derde weekend MK
03-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

Guus was na het tweede MK-weekend niet aan schrijven toegekomen, maar dat maakt hij ruimschoots goed met een zeer uitgebreid verslag van zowel het tweede als het derde weekend. Zoals gebruikelijk bevat het veel pittige problemen en heldere analyses. U vindt het verslag "Waterscheiding" hier.

Verslag clubavond 30 december
03-01-2017 Martijn Schoonderwoerd

Zo druk als het was tijdens de kerstdrive, zo rustig was het tijdens de laatste clubavond van het jaar. Toch heeft Jaap een leerzaam verslag weten te schrijven; iets wat we van hem gewend zijn. Zijn stukje heet "Eindejaarsbridge" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 30 december
31-12-2016 Martijn Schoonderwoerd

De vierde avond van de eerste Butlerserie is gewonnen door Paul Hart & Jan Prins met +37 imp.
De volledige uitslag is te vinden op de BCO-pagina van de NBB uitslagenservice: https://www.nbbclubsites.nl/club/2024/uitslagen.

Wij wensen iedereen een fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2017!

Verslag Kerstdrive 2016
27-12-2016 Martijn Schoonderwoerd

Tim Rasser heeft een verslag geschreven over de kerstcadeautjes die hij met zijn partner uit heeft gedeeld. Zelfs de door hem gewonnen troostprijs stelt hij ter beschikking voor de beste oplossing van het probleem waar hij voor werd gesteld. Het verslag heet dan ook "Kerstcadeautjes" en u vindt het hier.

Uitslag Kerstdrive 2016
24-12-2016 Martijn Schoonderwoerd

De kerstdrive is gewonnen door Wim van de Fliert & Sytze Sietsma met 63,44%. De complete uitslag kan nog steeds niet worden gepubliceerd; dit ligt aan de nieuwe versie van het NBB-rekenprogramma, waardoor de back-up voor mij niet te lezen is. Er wordt aan gewerkt. In de tussentijd kunt u alle uitslagen terugvinden op de BCO-pagina van de NBB uitslagenservice: https://www.nbbclubsites.nl/club/2024/uitslagen.

Gelukkig hebben we de foto's nog:

De prijzentafel


De winnaars


De jonkies

Kerstdrive 2016
19-12-2016 Martijn Schoonderwoerd

Aanstaande vrijdag wordt de Kerstdrive weer gespeeld. Zoals altijd wordt het gewaardeerd als u in feestelijke kleding komt, ter verhoging van de feestvreugde.

Er is weer een prijzentafel en er komen jeugdige talenten op bezoek. Ook gastspelers zijn van harte welkom.

Wij hopen u allemaal vrijdag te mogen verwelkomen!

Nog geen uitslag clubavond 16 december
19-12-2016 Martijn Schoonderwoerd

Door een probleem met de back-up kan de uitslag helaas nog niet hier worden gepubliceerd. U kunt deze wel terugvinden op de BCO-pagina van de NBB uitslagenservice: https://www.nbbclubsites.nl/club/2024/uitslagen.

Tussenbeschouwing viertallen
13-12-2016 Martijn Schoonderwoerd

Zoals gebruikelijk heeft Martin een tussenbesschouwing van onze externe viertallen geschreven. U vindt deze hier.

Edit 14-12-2016: door onduidelijkheid over de degradatieregeling in de Meesterklasse was Martin wat voorbarig met zijn conclusie over ons eerste team. Het blijkt dat de onderste zes teams (waaronder dus onze helden) nog een keer tegen elkaar spelen om handhaving dan wel degradatie. We geven de schuld aan de NBB en haar constante wijzigingen in deze reglementen (die niet eens fatsoenlijk op hun website staan)...

Verslag clubavond 9 december
13-12-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ik was zelf aan de beurt om een verslag te schrijven, maar OV-ellende maakte het mij onmogelijk om bijtijds aanwezig te zijn. En dat was nog onder de oude dienstregelingen...
Herman was gelukkig zo sportief om op het laatste moment te ruilen. Zijn team, BCO 6, speelde een viertallenpot, maar gebruikte wel dezelfde spellen als de deelnemers aan de clubavond. Daardoor is er toch nog een bruikbaar verslag gekomen. Hulde aan Herman! Het verslag heet "BCO 6 weer "Herbstmeister"" en u vindt het hier.

Edit: mocht u de spellen niet herkennen, dan kan dat kloppen. De twee externe wedstrijden gebruikten wel dezelfde spellen, maar een ander setje dan dat voor de clubavond is gebruikt.

Uitslag clubavond 9 december
10-12-2016 Martijn Schoonderwoerd

De tweede avond van de eerste Butlerserie is gewonnen door Piet Baas & Janus Ruighaver met +57 imp.

Eindstand eerste parenserie
05-12-2016 Martijn Schoonderwoerd

Het heeft even geduurd, maar alle bonussen zijn berekend en verwerkt. De eerste parenserie is gewonnen door Wubbo de Boer - Agnes Snellers, voor Nico Doremans - Jaap Trouwborst en Dirk de Beer - Wouter Fitski.
Fijne pakjesavond!

Uitslag clubavond 2 december
03-12-2016 Martijn Schoonderwoerd

De Sinterklaasdrive is gewonnen door Tim Heeres & Raoul Sprangers met +53 imp.


De prijzentafel, verzorgd door alle leden.

Hannie van Drie
26-11-2016 Martijn Schoonderwoerd

Het overlijdensbericht van Hannie van Drie vindt u hier. Let op: in het oorspronkelijke bericht stond een onjuiste naam van het crematorium. Dit is inmiddels hersteld.

Correctie uitslag clubavond 25 november
28-11-2016 Martijn Schoonderwoerd

Er heeft een correctie op spel 23 plaatsgevonden.

Verslag clubavond 25 november
26-11-2016 Martijn Schoonderwoerd

Het leuke van onze club is dat we bij butler en paren één lijn hebben en dat ook betere spelers, zoals Ig en Sytze, soms onder de maat scoren, gewoon omdat de gemiddelde speelsterkte van de club behoorlijk hoog is. Ig heeft een aantal spellen beschreven waar hij en Sytze niet de juiste kaartwaardering konden vinden. Zijn leerproces, getiteld "Een conservatieve avond", vindt u hier.

Uitslag clubavond 25 november
26-11-2016 Martijn Schoonderwoerd

De eerste avond van de eerste Butlerserie is gewonnen door Dennis Kruis en Erik Slump met +55 imp.

Hannie van Drie
25-11-2016 Martijn Schoonderwoerd

Donderdagmorgen is Hannie van Drie overleden.
In het voorjaar had zij haar heup gebroken en daarvan is zij, in combinatie met haar Parkinson, helaas niet beter geworden.
Donderdag 1 december om half 4 wordt zij gecremeerd in Crematorium Noorderveld, Structuurbaan 1, Nieuwegein.

Wij wensen Laura en alle andere nabestaanden veel sterkte.

Verslag clubavond 18 november
20-11-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ronnie heeft zijn huiswerk snel gemaakt. Het was voor hem en Herman een avond om niet snel te vergeten want van fouten leer je (hopelijk) meer dan van als het goed gaat. Het verslag heet "Mijn partner begrijpt me niet" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 18 november
19-11-2016 Martijn Schoonderwoerd

De laatste avond van de eerste parenserie is gewonnen door Agnes en Wubbo met 69,15%.
Martin Heerschop heeft de voorlopige eindstand van deze serie berekend. Zodra deze door Ed is gecontroleerd en goed bevonden, zult u deze hier terugvinden. De stand op de NBB-uitslagensite houdt geen rekening met compensatiescores.

eBritsj 24
18-11-2016 Martijn Schoonderwoerd

Herman heeft alle wedstrijdverslagen weer verzameld, zijn redigeerkunsten getoond en het resultaat is 42 bladzijden leesvoer. U vindt de jongste eBritsj hier.

Sinterklaasdrive 2016
18-11-2016 Martijn Schoonderwoerd, namens de goedheiligman

Lieve BCO-(st)er,

2 december is 't feest van de Sint
dat als altijd om half acht begint

na en mogelijk tijdens het spelen
gaan we ook surprises verdelen

voor lage scores? of voor hoge
maar dat ligt enkel in ons vermogen

als je een eigendom mee brengt
dat je aan een ander schenkt

iets leuks dat je zelf niet meer
wilt of nodig hebt, maar zeer
ter beschikking stellen wilt.

pak 't in en geef het door
daar is de prijzentafel voor

de Sint

(cadeautjes kunnen worden ingeleverd bij Janine of Nellie)Verslag clubavond 11 november
15-11-2016 Martijn Schoonderwoerd

Lennart was afgelopen vrijdag aan de beurt voor het verslag en zoals we van hem gewend zijn heeft hij zich weer geheel door de actualiteit laten inspireren... Het verslag heet "No Trump ...of toch?" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 11 november
12-11-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ook de vijfde avond van de eerste parenserie is gewonnen door Dirk de Beer & Wouter Fitski; ditmaal met 62,84%.
In de stand moeten de vervangende scores van degenen die voor BCO hebben geviertald nog worden verwerkt. Hier zal dus nog een wijziging komen.

Verslag eerste weekend MK
08-11-2016 Martijn Schoonderwoerd

Zoals we van Guus gewend zijn, heeft hij weer een mooi uitgebreid verslag geschreven van (het eerste weekend van) BCO 1 in de Meesterklasse. Ondanks zware nederlagen tegen de profs van het Witte Huis 1 en Onstein 1 staat BCO 1 toch op de 7e plaats van de 10. U vindt het verslag, getiteld "Meester tegen Amateur" (naar het gelijknamige boek van Max Euwe) hier.

Verslag clubavond 4 november
08-11-2016 Martijn Schoonderwoerd

Tim Rasser beschrijft een flink aantal spellen met dubbele fits aan beide kanten. Voer voor uitnemers dus! Het verslag heet dan ook "Dubbele fits" en u vindt het hier.

DDS Kerstdrive 2016
05-11-2016 Martijn Schoonderwoerd

Op zaterdag 17 december 2016 vindt de DDS Kerstdrive plaats.
Een gezellig avondje bridgen met lekkere hapjes én met originele prijzen. En na afloop heerlijk swingen op muziek van een DJ. Het is dezelfde DJ als bij het lustrum dus goede muziek gegarandeerd!

De Kerstdrive vindt plaats in Vleuten. Bridgen doen we in de Schakel, Schoolstraat 11, 3451AA. Dansen en feesten doen we in Oost - West, Dorpsstraat 9 (200m van de Schakel). Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Inschrijven kun je via de website www.ddskerstdrive.nl

Uitslag clubavond 4 november
05-11-2016 Martijn Schoonderwoerd

De vierde avond van de eerste parenserie is gewonnen door Dirk de Beer & Wouter Fitski met 64,93%.
In de tussenstand (met nog twee avonden te gaan, dus alle kans om uw score nog te verbeteren) gaan Agnes en Wubbo aan kop met een gemiddelde van 59,77%, gevolgd door Pieternel en Severine (58,89%) en Elly en Agnes (56,78%).

Verslag clubavond 28 oktober
30-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

Dat azen slagen maken, weten we natuurlijk allemaal. De vraag wanneer je een bepaald aas mee moet nemen, is niet altijd makkelijk te beantwoorden. Herman beschrijft in zijn verslag een aantal spellen waar al dan niet een aas slaan een belangrijke rol speelt. De titel van zijn verslag is afkomstig van Agnes Snellers: "En wie van jullie had klaveren Aas?". U vindt het verslag hier.

Uitslag clubavond 28 oktober
29-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

De derde avond van de eerste parenserie is gewonnen door Jan Timmer & Huub van der Wouden met 61,25%.

Nieuw lid
27-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

Jannes van 't Oever is nu ook lid en zal voor een nog hoger Dombo-gehalte gaan zorgen. Hup Dombo!

Verslag clubavond 21 oktober
24-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

Loek heeft afgelopen vrijdag naar eigen zeggen enkele eieren gelegd. Als dat u nieuwsgierig maakt, raad ik u aan om snel Loeks verslag te lezen. Het is getiteld "Eieren in de herfst" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 21 oktober
22-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

De tweede avond van de eerste parenserie is gewonnen door Wubbo de Boer & Agnes Snellers met 70,08%.

Verslag clubavond 14 oktober
19-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

Wubbo heeft een boeiend en leerzaam verslag geschreven van de clubavond. U vindt het hier.

Winst in districtsbeker
18-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

In de eerste ronde heeft BCO ruim gewonnen van BOD.
Ig Nieuwenhuis – Sytze Sietsma en Martin Heerschop – Thailo van Ree morsten op de eerste 12 spellen nog wat punten: 28 – 22.
Maar daarna kwam de tegenstander er niet meer aan te pas. De teller stopte op 89 – 23.

Wilt u ook een keer meedoen? Meld u als paar aan bij Theo Fonville, NPC.
De volgende ronde wordt in november gespeeld.

Eindstand Simpen
17-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

De laatste avond heeft weinig veranderingen in de top teweeggebracht: de eerste vijf plaatsen zijn - in slagvolgorde - voor BCO 1 t/m 5. BCO 1 (Wubbo - Agnes, Bas - Guus, Michel - Ricardo) is geëindigd op een totaal van 1672 Simpen, op respectabele afstand gevolgd door BCO 2 (Rudi - Pier, Jan - Martin) en BCO 3 (Nico - Jaap, Noud - Martin). Allen gefeliciteerd!

Kampioenen 2015-2016
17-10-2016 Martijn SchoonderwoerdVan links naar rechts:
Martin Wanner (algemeen kampioen)
Martin Heerschop (viertallen)
Thailo van Ree (viertallen)
Jaap Trouwborst (paren en viertallen)
Nico Doremans (paren en viertallen)
Noud Gademann (viertallen)
Niet op de foto: Wim van de Fliert (viertallen) en Gert Jan Paulissen (zomerkampioen)

Allen gefeliciteerd!

Bestuurswijzigingen
15-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

Gisteren is het nieuwe bestuur geïnstalleerd. Janine van Ipenburg is onze nieuwe voorzitter, Martin Heerschop is, naast viertallenleider, nu ook secretaris en Thailo van Ree is van voorzitter gewoon lid geworden.

Kandidaat-lid
15-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

Gisteren is Jannes van 't Oever voorgesteld als kandidaat-lid.

Uitslag clubavond 14 oktober
15-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

De hoogste Butlerscore was voor Wubbo de Boer & Agnes Snellers met +68 impen.

Nog een verslag clubavond 7 oktober
12-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

Herman dacht dat er voor afgelopen vrijdag geen clubavondverslagschrijver was en besloot om dat gat te vullen. Echter, Tim Rasser had aangeboden om het verslag te schrijven en Herman had de mail hierover wel ontvangen, maar had in de haast vergeten het rooster aan te passen. Tim heeft dus, zoals beloofd, ook een verslag gemaakt.

Tims verslag heet 'Lange kleuren' en u vindt het hier.

Verslag clubavond 7 oktober
10-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

De Dombo-invasie blijft niet onopgemerkt. Tijdens de clubavond werd ook een districtsviertallenwedstrijd gespeeld - niet geheel toevallig tegen Dombo. Het is dan ook geen verrassing dat er halverwege de avond de kreet 'Hup Dombo!' door de zaal klonk. Hiermee had Herman meteen de titel van zijn stukje te pakken. U vindt zijn verslag hier.

Uitslag clubavond 7 oktober
08-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

De eerste avond van de eerste parenserie is gewonnen door Patrick Goor & Anne-Lies van de Peppel met 59,89%.

Verslag clubavond 30 september
06-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ik was redelijk laat met het maken van mijn verslag. Ik had niet tijdig door dat ik aan de beurt was (foei!) en ik vroeg me al af waarom Herman nog geen geredigeerd stukje had gemaild. Tot ik in de agenda keek...
De titel van mijn stukje ("Happy Friday!") is afkomstig van het T-shirt dat ik vrijdag aanhad. U vindt mijn hersenspinselen hier.

Nieuw lid
06-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

Wouter Fitski is nu officieel lid.

Uitslag clubavond 30 september, deel 2
03-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

Er is een kleine correctie in de Butlerscores doorgevoerd. Verder zijn de simpenuitslag en simpenstand weer berekend door Jaap resp. Ed.

De A-lijn is gewonnen door BCO 2 (Rudi Kusters - Pier Westra, Jan Timmer - Martin Wanner) met 329 simpen.
De B-lijn is gewonnen door (H)aas (Urske Kuijpers - Erik Slump, Jan Kuipers - Wouter Fitski) met 328 simpen.
De C-lijn is gewonnen door Fresen (Hans Fresen - Ineke Fresen, Daniëlle de Jong - Jan de Jong) met 319 simpen.

Met nog een avond te gaan (let op: die is volgende week vrijdag; aanstaande vrijdag is de eerste avond van de eerste parenserie) is de tussenstand niet heel verrassend: de eerste vier plaatsen worden ingenomen door BCO 1 t/m 4 in de te verwachten volgorde.

Nieuw lid
01-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

Per 30 september 2016: Michel Schols.

ALV 14 oktober
01-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Ledenvergadering van BCO, vrijdag 14 oktober 2016 om 19:00 uur in het NDC Den Hommel (voorafgaand aan onze clubavond). De agenda en alle overige benodigde stukken kunt u hier downloaden.

Uitslag clubavond 30 september
01-10-2016 Martijn Schoonderwoerd

De hoogste Butlerscore is behaald door Dennis Ottevanger & Herman Post met +56 imp.

Bridge voor kinderen (8-14) in Utrecht
27-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

Patrick Goor is bezig om een groep kinderen te vormen die iedere vrijdag tussen 16:30 en 19:00 willen gaan (leren) bridgen in Den Hommel. Hij heeft nu veel kinderen van Dombo-ouders, maar misschien zijn er ook binnen BCO ouders of grootouders waarvan de kinderen danwel kleinkinderen hieraan mee willen doen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick: patrick@goorhouten.nl.

Verslag clubavond 23 september
27-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

Jan Peter Pals vond de meeste spellen aan de saaie kant maar heeft toch een behoorlijk uitgebreid en boeiend verslag uit de pen gekregen. Het verslag is getiteld "Bridgen = bieden?" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 23 september, deel 2
27-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

De rekenmeesters Jaap en Ed hebben hun werk weer gedaan.
De A-lijn is gewonnen door BCO 1 (Michel Schols - Ricardo Westerbeek, Wubbo de Boer - Agnes Snellers) met 348 simpen.
De B-lijn is gewonnen door BCO 4 (Herman Post - Zuzana Rieger, Ig Nieuwenhuis - Sytze Sietsma) met 324 simpen.
De C-lijn is gewonnen door Ko & co (Ben van den Berg - Hans van Ommeren, Wally van der Klift - Ko Oudhof) met 329 simpen.

In de stand gaat BCO 1 aan de leiding, op respectabele afstand gevolgd door BCO 5 en BCO 3.

Kandidaat lid
24-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

Het wordt druk met al die Dombo-leden die bij BCO komen spelen. Gisteren is Wouter Fitski voorgesteld als kandidaat lid.

Uitslag clubavond 23 september
24-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

De hoogste Butlerscore is behaald door Michel Schols & Ricardo Westerbeek met +74 imp.

Nieuwe leden
20-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

We hebben er weer twee nieuwe leden bij: Astrid Backhuis-Buys en Mirjam Vonk.

Verslag clubavond 16 september
17-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ig steekt in zijn verslag de hand in eigen boezem, zoals wel vaker. Volgens Herman gaat hij daarin wel wat ver. Oordeelt u zelf: "Een vlaag van verstandsverbijstering?" vindt u hier.

Uitslag clubavond 16 september, deel 2
17-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

De Simpen zijn weer door Jaap uitgerekend, met behulp van Wim van de Fliert.
De A-groep is gewonnen door BCO 5 (Janine-Hans, Elly-Agnes) met 323 Simpen.
De B-groep is gewonnen door Dombo (Lucia-Betty, Elske-Lennart) met 347 Simpen.

Kandidaat lid
17-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

Er is weer een nieuw kandidaat lid: Michel Schols.

Uitslag clubavond 16 september
17-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

De hoogste Butlerscore is gehaald door Kees Bakker & Gert-Jan Paulissen met +72 imp. Jaap: veel succes met het verwerken van alle 600 scores.

Steengoeie wandelingen
16-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

Na Hans Goedkoop en Hannie van Drie is Hans Oude Nijhuis al de derde van BCO10 die al een tijd met fysieke malheur te maken heeft (ernstige nekklachten). Sinds april heeft hij ook niet meer kunnen kaarten en dat zit er voorlopig ook nog niet in. Maar hij heeft niet stilgezeten het afgelopen jaar. Misschien is onderstaand bericht wel aardig voor mensen die op zoek zijn naar een bijzonder cadeau. Coverfoto is toegevoegd. Tot nu toe zijn de reacties op de gids zeer positief. Hans zal er voor zorgen dat 1 gratis gesigneerd exemplaar bij BCO terecht komt voor op een prijzentafel. (Sinterklaas-, Kerstdrive?)

BCO-lid Hans Oude Nijhuis heeft een wandelgids gemaakt met 10 geologische wandelingen in Nederland. Waaronder een stadswandeling in Utrecht waarbij het gebruik van natuursteen in gevels en stoepranden centraal staat. De gids is geschreven voor het grote publiek en basisprincipes uit de geologie worden kort en bondig uitgelegd (geologische tijdschaal, de gesteentecyclus en fossielinhoud van natuursteen). Een aardig idee om je eigen stad beter te leren of een mooie thematische wandeling te maken elders in Nederland of een uniek cadeau voor een wandelliefhebber. Voor meer informatie zie www.steengoedewandelingen.nl. De gids is verkrijgbaar in de betere boekhandel maar ook te bestellen via genoemde website. Bestellen via mijn website heeft als voordeel dat ik op verzoek de gidsen signeer en binnen de stad Utrecht zelf kom afleveren. Saillant detail: mijn wandelgids begint net als de thriller 'Valpartij' van Hans van Ommeren aan de voet van de Domtoren...Verslag clubavond 9 september
12-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

Jaap heeft een druk weekend achter de rug: naast het uitrekenen van de Simpenuitslagen moest hij ook het verslag van de clubavond schrijven. Hij legt de lat hoog: hij is niet tevreden over twee slemspellen die Nico en hij "gemist" zouden hebben, maar de slems zijn in beide gevallen door maar 3 van de 21 paren geboden, dus in de butler kostte dat weinig.
En dan 319 scoren met zijn team in de Simpen, en 30 in de butler, geeft aan ze het toch prima gedaan hebben.
Zijn verslag "Simpen" vindt u hier.

Uitslag clubavond 9 september, deel 2
11-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

Jaap heeft flink zijn best gedaan op de uitslag, maar het blijft handwerk. Kijk uw score dus na en geef eventuele fouten door.

De A-lijn is gewonnen door BCO 5 (Bolwerk-Jongerius, van Ipenburg-Wesseling) met 341 Simpen.
De B-lijn is gewonnen door Carla 1 (Heeres-Sprangers, van Rooijen-van Vliet) met 323 Simpen.
De C-lijn is gewonnen door BCO 10 (H. Claesen-Schouten, Dekkers-Haeken) met 341 Simpen.

De volledige uitslag vindt u hier.

Beslissingwedstrijd Tweede Divisie (BCO 5)
11-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

ABK heeft met 86-48 gewonnen van BCO 5. Dat betekent dat BCO 5 helaas niet alsnog in de Tweede Divisie uit mag komen. Ik wens ze nu alvast veel succes in de Hoofdklasse.

Kandidaatleden
10-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

Wederom hebben twee mensen besloten dat uitsluitend bij Dombo kaarten niet voldoende is en ze hebben zich dan ook aangemeld bij BCO. Mirjam Vonk en Astrid Backhuis zijn gisteren voorgesteld en zullen in ieder geval ook volgende week aanwezig zijn.

Uitslag clubavond 9 september
10-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

De (niet veel zeggende) Butleruitslag is bekend: Harrie Claesen en Reggie Schouten waren daarin eerste met +57 imp. De Simpenuitslag (waar het natuurlijk allemaal om gaat) volgt hopelijk nog dit weekend.

Biedkaarten laten liggen
08-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

Mede namens het District Utrecht willen wij u graag wijzen op het belang van het laten liggen van de biedkaarten tot de gedekte uitkomst open gaaat. Meer informatie vindt u hier.

Verslag openingsdrive 2 september
07-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

Herman is vers terug van vakantie en kon meteen aan de slag met het verslag van Lennart, dat zoals altijd heerlijk wegleest. Het verslag heet "Diabolische openingsdrive..." en u vindt het hier.

Nellie heeft de smaak te pakken
04-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

Onze Nellie heeft de smaak te maken: ze is gisteren tweede geworden (met Peter Veldhuis) van de Kroegentocht in IJsselstein.
Laura van Drie werd derde met Marja Cottaar.

Uitslag openingsdrive 2 september
03-09-2016 Martijn Schoonderwoerd

Het nieuwe seizoen is goed begonnen - in ieder geval voor Tim Heeres en Dennis Kruis: zij hebben de openingsdrive gewonnen met 59,85%.
Tweede waren Rudi Kusters en Pier Westra (58,61%) en het brons was voor Harrie Claesen en Reggie Schouten (58,16%).
Laten we er met ons allen een mooi seizoen van maken!

Update: hier is een foto van de door Janine verzorgde prijzentafel. Helaas was er geen tijd voor een foto van de winnaars.Openingsdrive 2 september
30-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover: het begin van een nieuw seizoen. Zoals gebruikelijk beginnen we met de Invitatiedrive.

Iedereen is welkom, dus nodig iemand uit (buurman/-vrouw, een familielid, een goede vriend(in), maakt niet uit) en meld u aan bij Janine van Ipenburg (janine.van.ipenburg@casema.nl) zodat we weten hoeveel mensen er ongeveer komen.

Nellie wint Star Grand Café Tour
29-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

Samen met Jan Bors heeft Nellie de SGCT weten te winnen. Met 62,49% bleven ze oud-BCO-ers Erik Swinkels - Eric Nocker (61,94%) en wel-BCO-ers Patrick Goor - Kees-Jan van Heusden (60,28%) voor. Gefeliciteerd!
De volledige uitslag is hier te zien.

Verslag clubavond 26 augustus
27-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

Zoals gebruikelijk was Ig weer heel snel met zijn verslag. Nu Herman met vakantie is, mag ik het redigeerwerk doen en kan ik meteen tot publicatie overgaan.
Ig schrijft zoals hij praat: veel en vlot. Dat leidt altijd tot uitermate leesbare stukjes en ook "De laatste zomeravond van 2016" valt in die categorie. U vindt het hier.

Uitslag clubavond 26 augustus
27-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

De finale van de zomercompetitie is gewonnen door Lauri Bakker en Rudi Kusters met 62,50%.
De troostfinale (ook wel B-lijn genoemd) is gewonnen door Pierre Claesen en Thailo van Ree met 61,20%.

Op de uitslagenpagina staat de stand door elkaar. Geen idee hoe dat kan en hoe ik het moet herstellen. Op de NBB uitslagen-site (https://www.nbbclubsites.nl/club/2024/uitslagen) staat het allemaal wat mooier en overzichtelijker.

Tot slot nog een oproep: ik mis de spelverdelingen van spellen 27 en 28. Als iemand die mij kan opsturen: graag!

Uw vriend: De arbiter
26-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

Kersvers TC-lid Erik Slump heeft een artikel geschreven over het (vriendelijk) vragen om arbitrage en wat daar allemaal bij komt kijken. Ik raad iedereen aan om dit stukje te lezen. U vindt het hier.

Verslag clubavond 19 augustus
24-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

Tim Rasser heeft een uitgebreid verslag geschreven over de laatste zomercompetitie-avond. Het heet "Kleine foutjes, grote gevolgen" en u vindt het hier.

Simpenserie
24-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

Vrijdag 9 september start de Simpenserie.
De speelavonden zijn : 9, 16, 23 en 30 september en 14 oktober.
Gedurende vijf avonden worden er 30 spellen uitgeslagen met een 20-0 schaal.
De eerste twee avonden vindt de indeling via loting plaats.
Vanaf de derde avond is de indeling Zwitsers, dus aan de hand van de stand.
Inschrijven kan tot de tweede avond het liefst per mail bij Nellie Birkhoff nelliebirkhoff@hotmail.com.
Met het oog op de indeling graag een mailtje of belletje als uw team niet komt.

Namens de TC,
Nellie Birkhoff
030 - 6883023

Uitslag clubavond 19 augustus
20-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

De laatste reguliere avond van de zomercompetitie is gewonnen door Nico Doremans en Jaap Trouwborst met 64,91%. Volgende week is de finale.

Verslag clubavond 12 augustus
15-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

Derde man doe wat ie kan - wie is er niet groot mee geworden? Dat er voor alle regels uitzonderingen bestaan, beschrijft Herman te Riele in zijn clubavondverslag. Dat heet - niet geheel verrassend - "Derde man doet wat-ie kan?" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 12 augustus
13-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

De hoogste score was voor Gérold Nicolasen en bovengetekende met 62,46%.

Van het district
11-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ciska Zuur heeft het volgende bericht gestuurd:

Beste TC-voorzitters, NBBR-contactpersonen en clubsecretarissen,

Het komende seizoen heeft het district Utrecht weer enige cursussen gepland.
1) NBBRekenprogramma versie 3.0
a) module I - gegeven in 2 dagdelen (zaterdagmorgen 3 september - 19:30- 22:30 en maandagavond 5 september van 9:30-12:30).
Deze module is bedoeld voor hen die een stickje van iemand anders krijgen met de mededeling: "de zitting van vanavond staat er op, doe jij vanavond de computer"
b) module II+III - 1 dagdeel (zaterdagmorgen 17 september - 9:30-12:30): het zelf opzetten van een zitting met alle ins and outs en allerlei valkuilen.
Voor deze module II+III moet module I absoluut geen geheimen meer bevatten.

Voor beide modules hebben de cursisten ieder een laptop nodig, de nodige kennis van zaken met betrekking tot het bedienen van een computer (dus niet alleen een e-mail kunnen openen of wat kunnen Skypen) en de licentie van de club. De benodigde files worden tevoren toegezonden.
Opgave via de website van het district.
Inloggen en Agenda - 3 september - NBBR module I aanklikken en inschrijven

2) Dit seizoen is er weer een CLA- een CLB- en een CLA+CLB cursus.
De CLA-cursus is voor een groot deel ontdaan van - sinds het NBBR overbodige - 'rekenwerk', alhoewel begrip van de achtergrond van berekende scores nog wel vereist is.
Sinds 2 jaar wordt met name bij de CLB-cursus ook aandacht besteed worden aan het begrip van de screens die tijdens een speelavond/middag bij het NBBrekenprogramma te zien zijn.
De spelregels en daarmee arbitrages zijn, zoals in élke sport, een wezenlijk onderdeel van het bridgen. Voorkom geklaag achteraf aan de bar: "hij/zij deed dit en dat, wat een onsportief of zelfs vals spel". Regelmatig blijkt deze "valsspeler" volkomen volgens de regels gehandeld te hebben, maar er werd helaas geen arbiter bijgehaald of deze was niet beschikbaar.
Ook de 'gezelligheidsclubs' houden het juist gezellig als er volgens de spelregels gespeeld wordt.
Zie voor allerlei gegevens en de wijze van inschrijven voor CLA, CLB of CLA+CLB: https://www.nbbclubsites.nl/district/2/pagina/327900.

Wij hopen veel cursisten te kunnen begroeten
Met vriendelijke groeten,
Namens het District Utrecht

Ciska Zuur, DKL parencomp. en kaderopleidingen.
ciska.zuur@gmail.com

Voorbeschouwing viertallen
10-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

Martin Heerschop is er vroeg bij dit jaar; dit in verband met vakantie. U vindt zijn voorbeschouwing hier.

Verslag clubavond 5 augustus
08-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

Jan Peter Pals heeft een uitgebreid verslag geschreven met mooie analyses. Het heet "Bridgen = bieden" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 5 augustus
06-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ook de zesde zomeravond is gewonnen door Gert-Jan Paulissen en Severine Dissard. Hun percentage van een week geleden zou dit keer niet voldoende zijn voor de overwinning (Herman Post en Hanneke Toemen wisten 61,81% te halen), dus deden ze er een stapje bovenop en scoorden ruim meer: 66,99%.
Ondertussen is ook de volledige uitslag van vorige week gepubliceerd.

Verslag clubavond 29 juli
01-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

"Ronnie heeft feit en fictie, werkelijkheid en droom een beetje door elkaar gehaald (zoals het een echte romanschrijver betaamt) en een uitgebreid relaas geschreven. Het vereist enige inspanning van de lezer om de ware toedracht te achterhalen maar dat is ook net de bedoeling."
Tot zover Hermans woorden. Ronnies verslag "Het liep fictief wel lekker" vindt u hier.

Nog geen uitslag clubavond 22 juli
01-08-2016 Martijn Schoonderwoerd

De gebruikelijke back-up heeft mij nog niet bereikt. Op NBB Clubsites is te zien dat de clubavond is gewonnen door Gert-Jan Paulissen en Severine Dissard met 61,70%. De uitslag volgt hopelijk spoedig ook hier.

Verslag clubavond 22 juli
26-07-2016 Martijn Schoonderwoerd

Je hoort wel eens "ik ben niet gekomen om te passen" als excuus voor een wilde biedactie. Zelf heb ik daar geen excuses voor nodig (behalve dan achteraf) en Loek Fresen ook niet. Hij past gewoon als hij niks te bieden heeft. Heel verstandig. Zijn verslag over de pas-avond heet "Gelukkig zaten er genoeg groene kaartjes in de box" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 22 juli
23-07-2016 Martijn Schoonderwoerd

De vijfde avond van de zomercompetitie is gewonnen door Lauri Bakker en Jan Timmer met 59,11%.

Verslag clubavond 15 juli
17-07-2016 Martijn Schoonderwoerd

Eigenlijk was het mijn beurt om het verslag te schrijven, maar wegens ellende met de NS was ik niet in staat om op tijd op de club te zijn. Herman had al eerder aangeboden om te ruilen, dus terwijl ik lekker in het zonnetje zat, heb ik hem gemaild met de opmerking dat dat nu toch wel handig zou zijn. Ons aller Nellie wist ook dat ik op de lijst stond en zodra zij merkte dat ik er niet was, heeft ze Jaap gevraagd om in te vallen. Jaap is daar nooit te beroerd voor, dus de traditie leeft voort. Dank aan alle betrokkenen!

Jaaps stukje heet heel toepasselijk 'Invalbeurt' en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 15 juli
16-07-2016 Martijn Schoonderwoerd

De vierde avond van de zomercompetitie is gewonnen door Ronnie de Champs en Herman te Riele met 59,88%.

Nieuw lid
11-07-2016 Martijn Schoonderwoerd

Per 1 juli 2016: Kees-Jan van Heusden.

Verslag clubavond 8 juli
11-07-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ig Nieuwenhuis was weer aan de beurt om een verslag te schrijven en dan weet u het wel: het is weer een heel uitgebreid verslag geworden; soepel geschreven en leerzaam met verschillende leuke opgaven. U vindt het verslag, getiteld "Doe je iets (goed) of niet?" hier.

Uitslag clubavond 8 juli
09-07-2016 Martijn Schoonderwoerd

De derde avond van de zomercompetitie is gewonnen door Lauri Bakker en Rudi Kusters met 62,50%.

Verslag clubavond 1 juli
03-07-2016 Martijn Schoonderwoerd

Jaap Trouwborst heeft zoals gebruikelijk weer enkele nuttige en leerzame analyses van verschillende spelsituaties in zijn verslag verwerkt. Zijn stukje over zomeravondbridge vindt u hier.

Uitslag clubavond 1 juli
02-07-2016 Martijn Schoonderwoerd

De tweede avond van de zomercompetitie is gewonnen door Wubbo de Boer en Agnes Snellers met 65,66%, ruim 6% meer dan de nummers 2 (René Alberda - Hans Ideler).

Foto's lustrum
30-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

Gert van Duijn heeft een selectie gemaakt van de naar schatting milliljoen (ja, dat is een woord) foto's die hij tijdens de lustrumdag heeft genomen. De selectie bestaat nog steeds uit een slordige 200 foto's, dus u kunt de hele dag nog eens nabeleven. De foto's zijn hier verzameld. Mocht u interesse hebben in foto's met een hogere resolutie (circa 3000 x 2000 pixels), neem dan contact op met Gert of met mij.

Reglement Zomercompetitie
28-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

De Zomercompetitie wordt gespeeld van 24 juni t/m 26 augustus.
De eerste 9 avonden zijn de voorronden en de laatste avond wordt de Finale gespeeld.
Voor de Finaleavond plaatsen zich de winnaars van de 9 voorronden.
De Finalegroep bestaat uit 14 paren en wordt aangevuld door de hoogst eindigende spelers uit de individuele stand toe te voegen.
Die spelers mogen spelen met een partner naar keuze.
Om in de individuele eindstand te worden opgenomen dient men ten minste 4 van de 9 voorronden gespeeld te hebben.
De 4 beste scores tellen mee.

Namens de TC,
Nellie Birkhoff

Verslag clubavond 24 juni
28-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

Lennart de Vos heeft een uitgebreid, humoristisch en IJslands verslag geschreven over de eerste zomeravond op BCO. Het heet "IJslandse sagen" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 24 juni
28-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

De eerste avond van de zomercompetitie is gewonnen door Dirk de Beer en Wouter Fitski met 66,41%.

Eindstand tweede Butlerserie en BCO parenkampioenschap
27-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

De tweede Butlerserie is gewonnen door Wim van de Fliert - Thailo van Ree, voor Jan Timmer - Martin Wanner.
Het complete parenklassement (twee keer paren, twee keer Butler) is gewonnen door Nico Doremans - Jaap Trouwborst, op de voet gevolgd door Wubbo de Boer - Agnes Snellers en Rudi Kusters - Pier Westra.
De gehele stand kunt u hier bekijken.

Opstellingen externe viertallen
27-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

De teams voor het komende seizoen zijn rond. BCO 5 speelt op 10 september met nog 2 teams om één plaats in de Tweede Divisie (Groep 3, Midden).
De opstellingen vindt u >hier.

Verslag clubavond 17 juni
23-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

Wubbo weet wel wanneer hij moet pieken: hij heeft een verslag gemaakt van de door hem gewonnen clubavond. Met zijn gebruikelijke goede humeur heeft hij zelfs een drankje over voor de eerste goede inzender van het probleem dat in zijn verslag staat. U vindt het verslag hier.

Uitslag clubavond 17 juni
23-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

Een heftige infectie heeft mij verhinderd om de site bij te houden. Ik heb er nog wel last van, maar het gaat de goede kant op: de penicilline doet zijn werk.
De laatste regulier clubavond van het seizoen is gewonnen door Wubbo de Boer en Agnes Snellers met +60 imp.

Verslag clubavond 10 juni
15-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

Tim Rasser heeft de titel van zijn clubavondverslag geleend van Rixi Marcus. Het heet "Bid agressive, play safe" en u vindt het hier.

Terug naar de jaren 70
15-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ook Ig heeft een stuk geschreven over de lustrumdrive, getiteld "Terug naar de jaren 70". U vindt het hier.

Hannie van Drie
15-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

Hannie is 20 april in huis nogal ongelukkig gevallen. Zij brak daarbij haar heup waaraan zij is geopereerd. Helaas raakte de wond geinfecteerd.
Na bijna 2 maanden ziekenhuis is zij verhuisd naar de Geinsche Hof in Nieuwegein.

Uitslag clubavond 10 juni
15-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

De derde avond van de tweede Butlerserie is gewonnen door Severine Dissard en Gert-Jan Paulissen met +65 IMP>

Ledenmutaties
15-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

Opgezegd per 01-09-2016:
Menno van Manen
Joop Poortenga

Back in business
15-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

Een kapot modem is niet bevorderlijk voor het kunnen bijhouden van onze website. Ook werkdrukte speelt daarin een rol. Gelukkig werkt alles nu naar behoren en kan ik een flinke inhaalslag maken.

Bieden in de Seventies
07-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

Loek Fresen heeft een verslag geschreven over biedverlopen uit de Seventies tijdens de lustrumdrive. Het mooiste Seventies-biedverloop was van Jennifer en Hubert, dis op een heerlijk hatseknats-manier naar 7S hebben geboden. U vindt het verslag hier.

Update Rob Heinen
07-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

Zaterdag was de dag des oordeels. Aan de hand van de MRI heeft men vrij nauwkeurig een en ander kunnen vaststellen. De conclusie van het onderzoek is: niet opereren.
Rob blijft tot dinsdag in het LUMC. Die dag zal hij rond het middaguur verhuizen naar het Rijnlands Revalidatiecentrum, dit ligt vlakbij het LUMC. Er zal daar een intensief revalidatieplan opgezet gaan worden. Dat wordt hard werken voor Rob, maar hij gaat er helemaal voor.
Alle artsen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen geven aan dat ze onder de indruk zijn van het tempo van herstel. Iedere dag gaat het weer een klein stukje vooruit. Wat de uiteindelijke impact gaat zijn op ons leven weten we niet: dat hangt allemaal af van hoe het herstellen doorzet.
Rob gaat zich steeds beter voelen. Hij is er weer. Hij verveelt zich zelfs en geeft aan best zin in bezoek te hebben.
De bezoektijden zijn van 14:15 tot 15:00 en van 18:30 tot 19:30.

Opzegging lidmaatschap Joop Poortenga
07-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

Via Janine ontving ik het volgende bericht van Joop Poortenga:

"Ooit komt een moment dat je een beslissing neemt. Na vele jaren met plezier lid te zijn geweest van BCO en in die tijd enthousiaste en plezierige mensen heb leren kennen, ga ik opzeggen als lid.
Met grote dank aan alle oude bekenden, dank aan mijn partners, dank aan de sfeer die BCO kenmerkt.
Het gegeven dat ik de laatste jaren niet meer actief als speler ben geweest lag aan mijzelf. Andere interesses op de vrijdagavonden bepaalden het wel of niet in de auto stappen om naar de clubavond te gaan.
Ik zal BCO blijven volgen, kom zeker nog af en toe als kibitzer de strijd om de titel in de Meesterklasse mee te beleven (altijd optimistisch geweest).
Gezond en wel wens ik iedereen een 'tot ziens'. Some time, some place.
Dank voor de meer dan goede herinneringen.

Joop Poortenga"

Ik sluit me, waarschijnlijk net als velen van u, aan bij de reactie van Janine:

"(...) erg jammer dat je BCO gaat verlaten.
Je was een fantastisch lid. Veel geluk en gezondheid en hopelijk tot ziens."

Verslag clubavond 3 juni
06-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ig heeft in zijn soepele stijl weer een uitgebreid verslag geschreven, waarin meerdere interessante en leerzame spellen langskomen. Het verslag heet "Leerzaam? Voor ons in elk geval wel" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 3 juni
06-06-2016 Martijn Schoonderwoerd

De hoogste score was voor Jan Timmer en Martin Wanner: +47 imp.

Verslag clubavond 27 mei
31-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Herman te Riele heeft wederom een verslag van de clubavond geschreven. Hierin vermeldt hij niet wie welke kaarten heeft en daarmee spaart hij (in zijn eigen woorden) de kool en de geit. Het verslag heet dan ook "De kool en de geit sparen" en u vindt het hier.

Uitslag lustrumdrive
30-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

We zijn het niet meer zo gewend, het handmatig invullen van scorebriefjes. Toch is dat wel in lijn met het lustrumthema 'jaren 70'. Er was af en toe wat afgeknoeid bij het schrijven. Protesten werden dan ook niet in behandeling genomen. Bovendien was er een briefje van spel 8 zoek. Ig heeft alle scores opgespoord, waarvoor dank. Theo heeft geholpen bij het invoeren van de scores.

De winnaars van de NZ-lijn waren Anne-Lies van de Peppel & Huub van Vliet (57,95%), de OW-lijn was voor Wubbo de Boer & Agnes Snellers (61,61%).

Uitslag clubavond 27 mei
28-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

De tweede avond van de tweede Butlerserie is gewonnen door Mieke Heuvelman en Oda van Hijfte met +58 IMP. Knap gedaan, dames!

Verslag clubavond 20 mei
24-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Jaap was wederom aan de beurt om het verslag te schrijven van de laatste avond van een serie. Zijn verslag heet heel toepasselijk "Finale van de Patton 2016" en u vindt het hier.

Finale NBB Beker
24-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

De finale van de NBB-beker is verrassend gewonnen door Vriendenkring voor Het Witte Huis. BCO werd derde en bleef Pegasus voor. De eindstand:
1. Vriendenkring 108 VPs
2. Het Witte Huis 105
3. BCO 81
4. Pegasus 67

De uitslag per team en de butlerstand zijn te vinden op de uitslagenpagina van de NBB: http://www.bridge.nl/uitslagen.

Eindstand Patton
24-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Er zijn wat aanpassingen in de eindstand van de Pattonserie geweest.

Uitslag clubavond 20 mei
21-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

De hoogste score van de avond was voor Klaver 4 (Ron van Antwerpen - Erik van Hiele en Bert Both - Marianne Daemen), die in de B-groep maar liefst 71 punten wisten te vergaren.

In de eindstand is 'mijn' BCO 6 alle favorieten voorbij geschoten en bovenaan geëindigd met 236 punten, slechts drie meer dan BCO 2.
Lauri Bakker, Liduin Erich, Gérold Nicolasen en de invallers Elske Schrijvers, Gert van Duijn en natuurlijk Hubert 'Nijntje' Bogerd: gefeliciteerd en bedankt!

Lustrum
20-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Het is bijna zover: volgende week zondag 29 mei vinden grootse lustrumactiviteiten plaats: BCO 70 jaar! Velen hebben zich al aangemeld en de voorbereidingen verlopen voorspoedig!
De weersverwachtingen zijn gunstig voor de ochtendwandeling, allerlei variaties aan jaren 70 outfits en geïnspireerde seventies biedverlopen!
Voor de looks vertrouwen we op jullie eigen creativiteit; voor het bieden kan bijgevoegd Achterkantje met een jaren 70 systeem (opgesteld door Jaap Trouwborst) jullie voorzien van de nodige bagage! Klik hier voor de systeemkaart.

Niets is verplicht maar het is wel leuk!

Tot gauw, de Lustrumcommissie

e-Britsj 23
19-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Er is weer een nieuwe e-Britsj verschenen. Zoals gebruikelijk bevat het te veel op te noemen, al wil ik u een ding niet onthouden: Mieke heeft weer een tweetal oude foto's van BCO-leden opgedoken. Onder de correcte oplossingen wordt een fles wijn verloot. De uitreiking daarvan zal plaatsvinden tijdens de lustrumviering op 29 mei, dus wees er snel bij!
e-Britsj 23 is hier te vinden.

Voorjaars-ALV vrijdag 20 mei
18-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

U heeft de uitnodiging en de stukken al via de mail ontvangen, maar voor ons aller gemak hierbij nogmaals:

Beste BCO-(st)er,

Hierbij nodigen we je uit voor de voorjaars-ALV van 2016.

De vergadering vindt plaats voorafgaand aan de clubavond en start om 19.15 uur

Bijgevoegd de stukken voor deze vergadering.

=============================
AGENDA Voorjaars-ALV BCO op 20 mei 2016

1. Opening en vaststelling agenda
2. Ingekomen stukken en mededelingen
3. Verslag vergadering 23 oktober 2015
4. Voorlopige Begroting 2016 – 2017
Opdat we inzicht kunnen geven in het lopende jaar en het contributievoorstel kunnen onderbouwen.
5. Vaststelling contributie 2016 – 2017
Voorstel:
We handhaven de contributie voor het komende jaar op € 108,= voor gewone leden (en dus de helft voor jeugdleden)
6. Opzet interne competitie 2016 – 2017
7. Rondvraag
8. Sluiting
=============================

Het verslag van de ALV van 23 oktober 2015 is hier te vinden.
De begroting voor het seizoen 2016-2017 is hier te vinden.

BCO Oud-en-Nieuw Gemengd 4-tallen Toernooi
17-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Dit toernooi zal in 2017 worden gehouden op zondag 8 januari 2017: reserveer deze datum vast in uw agenda.
Zoals gebruikelijk dient een viertal van HK- en hoger niveau uit gemengde paren te bestaan. Daaronder is dit niet verplicht.
Kosten €60 per team.

U kunt zich desgewenst al inschrijven: bij voorkeur via de website van het district Utrecht www.nbbclubsites.nl/district/2 >> Agenda >> 8 januari 2017 of anders via een e-mail naar Agnes Wesseling agnes.niels2@gmail.com of 06 43 43 35 52.

Uitslag clubavond 13 mei
17-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Er waren wat uitslagen verkeerd ingevuld, dus de uitslag is wat later dan normaal. Mocht u nog een onjuiste uitslag zien, neem dan contact op met Nellie.
Dat gezegd hebbende was de hoogste score voor BCO 5 (Jan Bolwerk - Toos Jongerius en Severine Dissard - Gert-Jan Paulissen): die wisten in de B-lijn 66 punten te verzamelen. Met nog een avond te gaan blijft BCO 2 de tussenstand aanvoeren.

Verslag clubavond 13 mei
15-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

De schrijver van dienst was verhinderd en Herman had geen zin in het songfestival. Hij heeft dus zelf een verslagje geschreven. Het thema (en de titel) is "Ronnie start met troef" en het is hier te vinden.

Aanmelden externe viertallen 2016-2017
12-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Tot nu toe is er vrijwel geen respons geweest op het verzoek tot aanmelding (als persoon, paar of team) voor de externe viertallen van volgend seizoen. Vandaar een herhaalde oproep. Als u volgend jaar voor BCO uit wil komen, meld u dan s.v.p. aan voor 1 juni. Het inschrijfformulier is hier te vinden.

Agenda 2016-2017
12-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

De (voorlopige) kalender voor het komende seizoen is hier te vinden.

We willen graag dat men ernaar kijkt zodat we nog kunnen corrigeren, mochten we iets over het hoofd gezien hebben.
Er is bewust gekozen voor 3 viertallenseries van elk 5 avonden en 4 parenseries van elk 6 avonden met als gevolg dat de zomeravondcompetitie met één avond is ingekort. Verder zijn er naast de Openingsdrive nog 3 speciale drives (Sinterklaas, Kerst en Pasen).

Bieden als in de Seventies
10-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Zelf denk ik bij 'bieden in de jaren 70' direct aan de befaamde Blue Club van Benito Garozzo, ook al stamt dat eigenlijk uit de jaren 60. Bij BCO ging het er allemaal een stuk 'normaler' aan toe; in ieder geval een stuk natuurlijker.

Er werd in die periode jaarlijks een persoonlijk toernooi gespeeld. Om de spelers te helpen bij het maken van biedafspraken, was er op de achterkant van het persoonlijk scoreboekje een biedsysteem afgedrukt. Als tijdens het persoonlijk toernooi twee partners bij elkaar aan tafel schoven begon het gesprek meestal met 'spelen we achterkantje partner'? En zo werd 'Achterkantje' een begrip voor BCO-ers dat stond voor een eenvoudig biedsysteem. De basis van het systeem was een oude Acol-variant, de toenmalige standaard.

Jaap vat het systeem samen:

De meest opvallende kenmerken in vergelijking met de huidige systemen waren:
- alle één-openingen beloofden een vierkaart
- sprongsteun beloofde een inviterende hand en 2SA was 10-11 evenwichtig
- gewone zwakke twee-openingen in de hoge kleuren, maar soms werd er zelfs sterke twee gespeeld
- natuurlijke antwoorden op 1SA
- intermediate sprongvolgbiedingen
- vierde van boven (ook met alleen maar kleintjes) en de middelste van een waardeloze driekaart
- hoog-laag (of soms laag-hoog) was het signaalsysteem; even/oneven signalen bestonden nog niet

De meeste spelers zullen geen probleem hebben met een dergelijk systeem, maar natuurlijke antwoorden op 1SA? Hoe werkt dat ook al weer?
Met een zwak spel bood je op twee-niveau waarop de openaar paste. Met een inviterende hand en een vijfkaart schoppen begon je met 2 Klaveren en als de openaar dan 2 Ruiten of 2 Harten antwoordde, bood je 2 Schoppen. De openaar ging dan door met een maximum (2/3 SA of 3/4 Schoppen) en paste met een minimum. Met een mancheforcing hand begon de antwoorder ook met 2 Klaveren en bood daarna 3 Schoppen, forcing en vragend om een driekaart.
Dit is allemaal nog best speelbaar. Wie durft het?

Een systeemkaart 'Achterkantje' is bij de lustrumcommissie verkrijgbaar.

Rob Heinen in het ziekenhuis
10-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Van Martin Wanner het volgende bericht:

"Misschien hebben jullie het al gehoord, maar voor de volledigheid: Rob Heinen is een week geleden opgenomen in het Rijnlandziekenhuis met een (licht) hartinfarct.
Dotteren is niet zinvol bleek deze week na catheterisatie, dus het wordt een by-pass operatie. Dat is over een paar weken en tot die operatie ligt (loopt) hij in dat ziekenhuis.
Gisteren (afgelopen donderdag - MS) was ik op bezoek en het gaat redelijk met hem, al was hij enorm geschrokken: hij had de kransslagadervernauwingssymptomen niet herkend en was tijdens het fietsen onwel geworden."

We wensen Rob een voorspoedige operatie en een snel herstel!

Correctie uitslag clubavond 29 april
09-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Er was een uitslag verkeerd verwerkt. Dat is nu hersteld.

Verslag clubavond 6 mei
08-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Loek was aan de beurt voor het verslag en dat heeft hij zeer snel gemaakt. Leuk om te lezen hoe het duel met Tante en Oom is afgelopen. Om alvast een hint te geven: het verslag heet "Familieduel verloren" en het is hier te vinden.

Uitslag clubavond 6 mei
07-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

De eerste avond van de tweede Butlerserie is gewonnen door Wim van de Fliert en Thailo van Ree met +70 imp. Volgende week weer Patton!

Lustrum 29 mei
06-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Van de lustrumcommissie:

Lustrum dag 29 mei
Het volledige programma van 29 mei staat in de lustrum map. Geef je tijdig op vóór 16 mei aanstaande, via mail aan Monique van Maanen, BCOLUSTRUM2016@gmail.com, onder vermelding van:
- Voor – en achternaam
- Voor – en achternaam van je partner van die dag
- Deelname aan het ochtendprogramma
- Eventuele dieetwensen

Het is niet perse nodig om je als paar op te geven. Voor de individuele speler wordt een passende oplossing geregeld.

- introducés en oud-leden zijn van harte welkom voor € 25,00 per persoon, ook als je na het bridgen komt.
- een kledingadvies ‘feestelijk – jaren 70’
- Mocht je nu echt niet kunnen, ondanks alle verleidingen, laat het dan ook even weten aan Monique. Dank je wel!

We kijken uit naar een mooi feest en hopen dat jullie je in groten getale gaan aanmelden!

De lustrumcommissie 2016
Agnes, Anton, Elske, Gert, Monique en Pieternel

Verslag clubavond 29 april
03-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ik was zelf aan de beurt voor het verslag en het zit niet in mijn aard om mezelf op te hemelen. Herman, onze onvolprezen eindredacteur, vond het een boeiend Patton-verslag. Dat is voor mij voldoende. Mijn verslag heet "Geen paniek" en het is hier te vinden.

Uitslag clubavond 29 april
02-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

De A-groep is gewonnen door BCO 2 (Nico Doremans - Jaap Trouwborst en Wim van de Fliert - Thailo van Ree) met 57 punten. De hoogste score van de dag was echter in de B-groep voor BCO 3 (Rudi Kusters - Pier Westra en Jan Timmer - Martin Wanner) met maar liefst 71 punten.

NBB beker
01-05-2016 Martijn Schoonderwoerd

Het NBB-bekerteam heeft overtuigend gewonnen van Crash: 200 - 106.

De resultaten per team:
Agnes - Wubbo en Just - Rob: 95 - 18
Rudi - Pier en Jan - Martin: 59 - 46
Vincent - Wim en Jaap - Nico: 46 - 42

De finale (bestaande uit vier teams) wordt op zaterdag 21 mei gespeeld in het NDC. Supporters zijn uiteraard welkom!

Verslag clubavond 22 april
26-04-2016 Martijn Schoonderwoerd

Voor Martin was het winnen van de avond niet voldoende, hij heeft er ook een stukje over geschreven. Nou zou hij dat sowieso wel gedaan hebben, aangezien hij aan de beurt was, maar toch... Zijn verslag heet "Raar spelletje, dat bridge" en het is hier te vinden.

Uitslag clubavond 22 april
26-04-2016 Martijn Schoonderwoerd

De eerste avond van de Pattonserie is gewonnen door BCO 2 (Nico Doremans - Jaap Trouwborst en Wim van de Fliert - Martin Heerschop) met 67 punten.

Verslag clubavond 15 april
20-04-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ronnie de Champs heeft het verslag gemaakt van de laatste parenavond. Het heet "Bieden als een oude man" en het is hier te vinden.

Uitslag clubavond 15 april
20-04-2016 Martijn Schoonderwoerd

De laatste avond van de tweede parenserie is gewonnen door Kees Bakker en Jan ten Cate met 65,77%.
In de eindstand inclusief bonus staan Doremans-Trouwborst bovenaan (61,23%), voor Dissard-Paulissen (57,90%) en Kusters-Westra (56,67%). Gefeliciteerd!

Nellie (update)
20-04-2016 Martijn Schoonderwoerd

Janine is (namens BCO) bij Nellie op ziekenbezoek geweest. In haar eigen woorden:
"Zij was blij met de druiven (zowel vloeibaar als vast) en de beterschapskaart.

Woensdag wordt zij geopereerd in het Anthonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Zij blijft daar een nacht.
Vrijdag mag zij in principe weer naar huis.
De clubavond wordt dan geregeld door Sytze en Reggie. Bas Rozemond doet de inschrijvingen.
Jaap komt donderdag terug van zijn rondreis in Andalusie in Spanje. Hij zal er dus ook zijn.
Nellie verwacht niet dat het een drukke eerste avond van de Patton wordt aangezien er volgend weekend parencompeties worden gespeeld.
Inschrijvingen kunnen gewoon via de mail naar Nellie. Zij geeft alles weer door.Nellie
16-04-2016 Martijn Schoonderwoerd

Nellie is gisteravond op weg naar de club hard gevallen en zit nu thuis met een gebroken schouder.
Het was uiteraard een beetje behelpen zonder Nellie maar het is toch nog gelukt met vereende krachten de clubavond te runnen.

We wensen Nellie veel sterkte en een spoedig herstel toe.

Patton competitie
13-04-2016 Martijn Schoonderwoerd

Vrijdag 22 april gaat de Patton Competitie weer van start.
Gedurende 4 avonden, 22 en 29 april en 13 en 20 mei, wordt deze competitie gespeeld.
Patton speel je met een viertal, dus meld je het liefst per E-mail aan bij nelliebirkhoff@hotmail.com.
Natuulijk mag je team uit meer dan 4 spelers bestaan, maar nooit meer dan 6.

Nabeschouwing viertallen en aanmelden 2016/2017
13-04-2016 Martijn Schoonderwoerd

De nabeschouwing van de hand van Martin Heerschop is hier te vinden.

Als u komend seizoen voor BCO uit wenst te komen in de viertallencompetitie, dan kunt u het aanmeldingsformulier hier vinden.

Verslag clubavond 8 april
13-04-2016 Martijn Schoonderwoerd

Een zoals altijd behulpzame Ig (met name als Herman een clubavondverslagschrijfvervanger zoekt) heeft, zoals u al vermoedt, het clubavondverslag geschreven. Het gaat over, en is getiteld, "zomaar een clubavond" en het is hier te vinden.

Uitslag clubavond 8 april
13-04-2016 Martijn Schoonderwoerd

De hoogste score was voor Marianne Hamel en Bas Rozemond: 59,33%.

Districtsbeker
06-04-2016 Martijn Schoonderwoerd

BCO heeft de halve finale van de districtsbeker gewonnen tegen Bilthoven.
Wim van de Fliert – Thailo van Ree en Martin Heerschop – Noud Gademann gaven de tegenstanders weinig kans.
Halverwege 54 – 27 en eindstand 113 – 38.
De finale wordt gespeeld op woensdag 20 april.

Verslag clubavond 1 april
06-04-2016 Martijn Schoonderwoerd

Herman te Riele is op zoek gegaan naar grappen, grollen en - vooral - instinkers. Zijn verslag is hier te vinden.

Uitslag clubavond 1 april
06-04-2016 Martijn Schoonderwoerd

De clubavond is gewonnen door Nico Doremans en Jaap Trouwborst met 61,98%.

Verslag clubavond 25 maart
29-03-2016 Martijn Schoonderwoerd

Tim Rasser heeft het verslag van de Paasdrive gemaakt. Dit is hier te vinden.

Uitslag clubavond 25 maart
29-03-2016 Martijn Schoonderwoerd

De Paasdrive is gewonnen door Henk Dols en Theo Fonville met +67 imp. De prijzentafel was weer verzorgd door Janine van Ipenburg (waarvoor dank), die ook onderstaande foto heeft gemaakt (waarvoor dank).Verslag clubavond 18 maart
29-03-2016 Martijn Schoonderwoerd

Het verslag is dit keer van de hand van Lennart de Vos, is getiteld "Ridders van de vierkante tafel" en is hier te vinden.

Verslag clubavond 11 maart
22-03-2016 Martijn Schoonderwoerd

Wubbo's verslagen zijn altijd leerzaam. Zo wist ik niet dat HOK indertijd is opgericht door zijn vader. Hoe dan ook: hij heeft zijn licht laten schijnen over de spellen van de Ruitenboer-avond. Het zal hem tegengevallen zijn dat helemaal niemand op spel 9 het uitstekende groot slam in ruiten heeft weten te bereiken. Alleen Kees en Ricardo zaten in de net zo dichte 7 klaveren. Het verslag is hier te vinden.

Uitslag clubavond 18 maart
21-03-2016 Martijn Schoonderwoerd

De tweede avond van de tweede parenserie is gewonnen door Niels van der Gaast en Jan ten Cate met 65,82%.

Uitslag clubavond 11 maart
14-03-2016 Martijn Schoonderwoerd

De eerste avond van de tweede parenserie is gewonnen door Nico Doremans, Jaap Trouwborst, Severine Dissard en Gert-Jan Paulissen met 59,38%.
Aangezien het ook de voorronde voor het Ruitenboertoernooi was, is er een boekje met spelverdelingen en commentaar van Max Rebattu gemaakt. Dit boekje is hier te vinden.

Voorzitter in het wild
08-03-2016 Martijn Schoonderwoerd

Voor wie het nog niet wist: onze voorzitter is een begenadigd violist. Hier ziet u hem tijdens een optreden in het Oude Pothuys.


Foto: Mieke Heuvelman

Uitslag clubavond 4 maart
08-03-2016 Martijn Schoonderwoerd

Jaap heeft niet alleen de clubavond gewonnen, maar er ook nog een verslag over geschreven. U vindt dit hier.

Uitslag clubavond 4 maart
08-03-2016 Martijn Schoonderwoerd

De laatste avond van de eerste Butler serie is gewonnen door Nico Doremans en Jaap Trouwborst met +76 imp. De serie is gewonnen door Wubbo de Boer en Agnes Snellers met een gemiddelde van +44,8.

Vanaf vrijdag wordt er weer een parenserie gespeeld. Aanstaande vrijdag is het tevens Ruitenboer.

Verslag clubavond 26 februari
02-03-2016 Martijn Schoonderwoerd

Het verslag van de laatste twee interne viertallenwedstrijden komt van de hand van Ig. Herman schreef in zijn toelichting "Wat is bridge toch een geweldig spel als het ook nog eens therapeutisch werkt" en daar sluit ik me bij aan. U vindt het verslag hier.

Uitslag clubavond 26 februari
02-03-2016 Martijn Schoonderwoerd

Mijn eigen team BCO 6 (Bakker - Erich, Nicolasen - Schoonderwoerd) heeft de laatste avond 36 VP weten te halen en daarmee de beste score van de avond gehaald. De strijd om de eerste plaats is gewonnen door BCO 1 (Bakker - Westerbeek, Van den Bergh - Van der Kam, oosthoek - Schreiber) en BCO 2 (Doremans - Trouwborst, Van de Fliert - Van Ree, Gademann - Heerschop). Beide teams wisten 109 VP te halen. Gefeliciteerd!

Aankomende vrijdag is de laatste avond van de eerste Butlerserie.

Bereikbaarheid Nellie
26-02-2016 Martijn Schoonderwoerd

Nellie is haar zoveelste mobieltje verloren en heeft geen zin meer om er nog meer kwijt te raken. U kunt haar mobiele nummer dus verwijderen.
Ze is tot 17:30 thuis bereikbaar (030 - 6883023) en vanaf 18:30 bij het Denksportcentrum (030 - 2759988).
Haar e-mailadres (nelliebirkhoff@hotmail.com) blijft uiteraard gewoon bestaan.

Districtsbeker
26-02-2016 Martijn Schoonderwoerd

BCO heeft zich geplaatst voor de halve finale van de districtsbeker door met 71 – 34 te winnen van Dombo.
Ons team (Wim van de Fliert – Thailo van Ree en Rudi Kusters – Pier Westra) keek halverwege nog aan tegen een minimale achterstand (20 – 21).
In de spannende tweede helft leverde de pragmatische aanpak van ons team bij de talrijke slams en een beetje geluk een ruime voorsprong op.

Uitslag clubavond 19 februari
26-02-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ik heb (bijna) een week geleefd in de veronderstelling dat ik de uitslagen en dergelijke gepubliceerd had. Nellie wees mij er echter op dat dat niet het geval was... Hiervoor dus mijn excuses.

Zowel team, APIH (Heeres - Kruis, Bijker - van Erne) als team Aas (Donker - Kuijpers - Slump, Vermeulen - van Vliet) hebben 34 VP gehaald. In de tussenstand staat APIH bovenaan met 86 VP, op de voet gevolgd door BCO 2, 3 en 1 (resp. 84, 81 en 80). Vanavond de laatste avond!

Ledenmutaties
26-02-2016 Martijn Schoonderwoerd

Nieuw lid:
Frans Lejeune

Flyer lustrum
17-02-2016 Martijn Schoonderwoerd

Mocht u afgelopen vrijdag niet aanwezig geweest zijn of de flyer voor de lustrumfeestdag (29 mei - ik neem aan dat die datum al dik omcirkeld is in uw agenda) niet hebben meegenomen, dan kunt u de flyer hier bekijken.

NBB-beker Zeerob 1 - BCO
16-02-2016 Martijn Schoonderwoerd

Op 14 februari speelde BCO tegen Zeerob 1 in de 2e ronde van de NBB-beker. Zonder 2/3 van BCO 1 wisten we deze sterke tegenstander te verslaan, vooral door de laatste ronde met 54 - 1 te winnen. Eindstand 215 - 184.
De resultaten per team zijn zo:

Just - Rob: +12
Loek - Waltraud: -23
Team 1: 81 - 83

Jan - Martin: -9
Rudi - Pier: +13
Team 2: 66 - 47

Jaap - Nico: +4
Noud - Martin: +19
Team 3: 68 - 54

Just en Rob hebben hoogstwaarschijnlijk een score van +300 verkeerd genoteerd (-300) waardoor hun team volgens eigen berekening met 86 - 71 zou hebben gewonnen. Omdat dit resultaat niet relevant was voor de overwinning, is er verder niet uitgezocht hoe het verschil tussen de officiële uitslag en onze eigen uitslag is ontstaan.

BCO heeft zich nu gekwalificeerd voor de kwartfinale die op 30 april wordt gespeeld. Bij winst bereikt het team de halve finale/finale met 4 teams die op 21 mei wordt verspeeld.

Verslag clubavond 12 februari
16-02-2016 Martijn Schoonderwoerd

Herman stond er wat zijn team (BCO 7) betreft helemaal alleen voor, nadat Ronnie zich ziek had gemeld. Dat weerhield hem er uiteraard niet van toch een partner (Ben van den Berg) en nevenpaar (Leo - Ronald) te regelen, te gaan kaarten en daar ook nog eens een verslag over te schrijven. Kijk, dat is doorzettingsvermogen. U vindt het verslag hier.

Uitslag clubavond 12 februari
16-02-2016 Martijn Schoonderwoerd

De tweede avond is gewonnen door BCO 1, dat in beide wedstrijden 18 VP heeft weten te behalen. In de tussenstand staan ze samen met BCO 3 aan kop met 58 uit 4. BCO 2 en BCO 5 volgen op de voet met 55 uit 4.

Verslag BCO 7 - Star 11
16-02-2016 Martijn Schoonderwoerd

Dit verslag is al enige tijd in mijn bezit. Met excuses aan Herman plaats ik het nu alsnog. Het is hier te vinden.

Verslag clubavond 5 februari
10-02-2016 Martijn Schoonderwoerd

Tim Rasser heeft een uitgebreid verslag geschreven over de eerste twee interne viertallenwedstrijden. U vindt dit verslag hier.

Uitslag clubavond 5 februari
10-02-2016 Martijn Schoonderwoerd

Het heeft lang geduurd voordat ik het juiste vinkje en de juiste komma gevonden had om de uitslag te kunnen publiceren, maar het is toch gelukt. Na de eerste avond staat team Lazarus (Henk Dols - Theo Fonville, Laura van Drie - Ben Mom) bovenaan met 35 VP.

Districtsbeker
10-02-2016 Martijn Schoonderwoerd

BCO speelt in de derde ronde van de districtsbeker tegen Dombo. Paren die willen spelen, kunnen zich aanmelden bij Theo Fonville, tcfonville@ziggo.nl.

Verslag clubavond 29 januari
01-02-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ronnie de Champs heeft een verslag geschreven over de (in de woorden van Herman) behoorlijke wildwest-spellen. Het verslag heet "Enthousiasme kost punten" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 29 januari
01-02-2016 Martijn Schoonderwoerd

De hoogste score was voor Dennis Ottevanger - Herman Post met +67 impen.

Hoofdklassebeker, ronde 2
26-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

Gisteren heeft het Hoofdklassebekerteam zeer nipt verloren van ABK (160-162). Gelukkig gaan de drie beste verliezers van deze ronde nog door, dus de kans is groot dat we toch verder gaan.

De scores per team:
BCO 1 (Ed - Edwin, Thailo - Martijn): 64 - 33
BCO 2 (Lauri - Liduin, Jan - Toos): 36 - 64
BCO 3 (Agnes - Elly, Janine - Hans): 60-65

De BCO Butlerscores:
Thailo - Martijn: +23 (1e)
Ed - Edwin: +17 (2e)
Agnes - Elly: +2 (6e)
Janine - Hans: -5 (9e)
Lauri - Liduin: -7 (10e)
Jan - Toos: -31 (12e)

Ledenmutaties
26-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

Nieuwe leden:
Hendrik Bijker
Patrick Goor
Martijn Hielema

Interne viertallencompetitie
26-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

Vrijdag 5 februari start de interne viertallencompetitie. De competitie bestaat uit 4 avonden en duurt t/m 26 februari.
Per avond worden 2 wedstrijden van 14 spellen gespeeld, ieder verdeeld over 2 helften van 7 spellen.
Inschrijven doe je het liefst per e-mail en dan bij nelliebirkhoff@hotmail.com.
Aanmelden desnoods per telefoon 030 - 6883023 of 06 - 47119025.
Eventueel is de TC op zoek naar een nevenpaar.
Voor een vlotte indeling is het noodzakelijk je af te melden als je team niet komt en aan te melden als je met een gelegenheidsteam komt.

Namens de TC,
Nellie Birkhoff
030 - 6883023
06 - 47119025

Verslag clubavond 22 januari
25-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

Martin Heerschop was supersnel met zijn verslag. Het heet "Uitkomen blijft moeilijk" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 22 januari
25-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

De derde avond van de eerste Butlerserie is gewonnen door Laura van Drie en Ben Mom met +65 impen. Jan Timmer en Martin Wanner hebben weliswaar meer impen behaald (+73), maar door de stilzit hebben Laura en Ben een hoger gemiddelde per spel.

Verslag laatste weekend BCO 1
19-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

Ook van het laatste succesvolle weekend van BCO 1, waarin de koppositie werd behouden en dus promotie bewerkstelligd, heeft Guus Schreiber een uitgebreid, leerzaam en leesbaar verslag geschreven, ongetwijfeld wederom met behulp van zijn teamgenoten. U vindt het verslag hier.

Ik wil het hele team - en Guus in het bijzonder - bedanken voor de verslagen en ik hoop dat we volgend jaar mogen genieten van de prestaties in de Meesterklasse!

Uitnodiging finale Meesterklasse
19-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

De NBB nodigt alle bridgeliefhebbers van harte uit op zondag 24 januari naar Utrecht te komen als de slotdag van de finale van de Meesterklasse Viertallencompetitie is. Aan het einde van de middag zullen onder het genot van een hapje en een drankje de kampioenen en medaillewinnaars van de EK's en WK's 2015 gehuldigd worden, alsmede de winnaars van de Transfer Race.
Ook wordt het Talent van het Jaar bekend gemaakt. Zondag wordt er bij de finale commentaar gegeven door wereldkampioenen Marion Michielsen en Wubbo de Boer.
Klik hier voor een uitgebreide versie van de uitnodiging.

Wedstrijdverslagen
19-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

Mede op verzoek van Jaap Trouwborst zijn de wedstrijdverslagen voortaan ook te vinden op de pagina Wedstrijdverslagen. Vooralsnog is Guus monopolist, dus stuur uw verslagen van externe wedstrijden (viertallencompetitie, bekerwedstrijden, kroegentochten) massaal naar Herman te Riele!

Verslag Lustrumdrive
18-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

Loek Fresen was zoals gebruikelijk snel met zijn verslag. Ook zoals gebruikelijk is het goed leesbaar. Het verslag heet "Veel slems op de lustrumdrive" en u vindt het hier.

Uitslag Lustrumdrive
18-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

De lustrumdrive was uitermate goed bezocht: er waren maar liefst 72 paren aanwezig. In zo'n groot veld is het geen verrassing dat twee wereldkampioenen bovenaan zijn geëindigd: Enri Leufkens en Berry Westra waren met 63,80% te sterk voor de rest van het veld. Tim Heeres en Ricardo Westerbeek zijn tweede geworden met 63,61% en Jan Timmer en Martin Wanner legden beslag op het brons met 63,42%. De uitslag op onze uitslagenpagina is nog een beetje rommelig (daar moet ik nog eens goed naar kijken), maar op de NBB uitslagenpagina is het wel goed zichtbaar.

Lustrumpagina
18-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

Voor het 70-jarige lustrum is een speciale pagina in het leven geroepen. Deze staat links in het menu en is ook hier te vinden.

Districtsbeker
18-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

BCO heeft ook de tweede ronde van de Districtsbeker gewonnen. Thailo van Ree, Wim van de Fliert, Elske Schrijvers en Lennart de Vos waren met 81-48 te sterk voor Concordia. Op naar de volgende ronde!

Ledenmutaties
18-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

Nieuw lid: Ricardo Westerbeek

BCO 1 gepromoveerd
11-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

Het is Agnes en haar mannen gelukt om de eerste plaats in de Eerste Divisie vast te houden. Dat betekent dat BCO het komende seizoen weer een Meesterklasseteam heeft.
Agnes, Wubbo, Rob, Just, Bas en Guus: van harte gefeliciteerd!Verslag derde weekend BCO 1
11-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

Om onduidelijke redenen heeft Herman het verslag van Guus, dat op 28 december is verstuurd, gemist. Hierbij alsnog. Zoals altijd is het weer een boeiend en uitgebreid verslag met enkele pittige problemen vooraf. U vindt het verslag hier.

Van de lustrumcommissie
11-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

Lustrum drive 15 januari 2016

Goed nieuws: het belooft druk te worden vrijdagavond met de lustrumdrive. We verwachten veel oudleden. Helemaal TOP. Na afloop is voldoende gelegenheid om bij te kletsen. Den Hommel blijft langer open dan gebruikelijk.
Het thema van het lustrum is de jaren 70. Je mag aanstaande vrijdag verkleed komen maar het hoeft niet. De lustrumdag van 29 mei heeft wel de dresscode jaren 70. Binnenkort meer nieuws over 29 mei. Deze dag is voor de leden en ondersteunde leden. Er komt een aparte pagina op de site over deze dag. Zet 29 mei in je agenda!

De lustrum commissie

Kandidaat leden
11-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

Er zijn weer drie nieuwe kandidaat leden:
- Hendrik Bijker
- Patrick Goor
- Martijn Hielema

Uitslag clubavond 8 januari
11-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

De eerste clubavond van 2016 is gewonnen door Win van de Fliert en Thailo van Ree met +69 imp.

Wil van Schaik overleden
01-01-2016 Martijn Schoonderwoerd

Via Ed Kuijpers kreeg ik bericht van Joop van Schaik dat Wil is overleden in het ziekenhuis in Malaga.
Ze was ernstig ziek (zware longziekte) en dinsdag kreeg ze er nog een longontsteking over heen.
Wil is vandaag (01-01-2016) gecremeerd in Fuengirola in Spanje.

Fijne feestdagen!
21-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Uw webteam wenst u een aangename kerst en een gezonde jaarwisseling!

Verslag Kerstdrive 2015
21-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Lennart de Vos heeft een stemmig verslag geschreven van de Kerstdrive. Gelukkig wel op zijn Lennarts, dus dan weet u het wel. U vindt zijn verslag, getiteld "Hallelujah!", hier.

Districtsbeker
21-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Het team voor de wedstrijd tegen Concordia op 14 januari 2016 bestaat uit:
Elske Schrijvers - Lennart de Vos
Thailo van Ree - Wim van de Fliert

Uitslag DDS/Dombo/BCO Kerstdrive 2015
21-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

De DDS/Dombo/BCO Kerstdrive 2015 is gewonnen door Janine van Ipenburg en Hans Verveer met 65,13%. Op plaats twee zijn geëindigd Pieternel Boone en Kees Bakker (62,59%) en het brons was voor Severine Dissard en Gert-Jan Paulissen (61,05%). De volledige uitslag is op de uitslagenpagina van DDS te vinden.

De winnaars:

Foto: Huub van Vliet

Uitslag Kerstdrive 2015
21-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Lieve lezers, mijn nederige excuses... Ik heb totaal vergeten om de uitslag van de Kerstdrive te publiceren. Met dank aan Janine (die zich al zorgen om mij maakte) dan nu alsnog. Ik vrees dat het WK darts te veel van mijn tijd en aandacht heeft opgeslokt...

De Kerstdrive is dit jaar gewonnen door Jan Bolwerk en Toos Jongerius met 58,57%.


De door Janine verzorgde prijzentafel

Kandidaat lid
14-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Morgen zal Ricardo Westerbeek als kandidaat lid worden voorgesteld.

Gewijzigde agenda
14-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

15 januari a.s. spelen wij de speciale Lustrumdrive. Als gevolg hiervan zal de Patton-serie teruggebracht worden naar 4 avonden en zal de rest van het speelschema iets verschuiven. De 5e Butleravond zal nu aansluitend op de Interne Viertallenserie gespeeld worden en de 2e parenserie loopt tot en met 15 april.

Hier is de agenda te vinden.

Bericht voor BCO
14-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Hallo BCO leden,

Ik wil jullie bedanken voor alle steun, kaartjes, goede wensen tijdens en na het overlijden van Joost. Die steun konden we en kan ik goed gebruiken. Het is voor mij, zoals jullie je kunt indenken, een taaie tijd. Veel regel- en uitzoekwerk (waar Herman en Hanneke mij gelukkig enorm mee helpen!) gecombineerd met leegte.
In navolging van Joost zijn advies doe ik het leven nu dag voor dag.

Wetende hoe belangrijk het is wens ik jullie goede kerstdagen, geniet van elkaar en het allerbeste voor 2016!!

Hartelijke groeten
Karin Disselen

Mededelingen bestuur
14-12-2015 Martijn Schoonderwoerd, namens Thailo van Ree
 • Aanstaande vrijdagavond 18 december spelen wij de feestelijke BCO Kerstdrive, tevens de laatste clubavond van dit jaar. Feestelijke kleding wordt op prijs gesteld en alles van kerstmuts tot smoking mag uiteraard, waar u zich maar prettig in voelt.
 • Zaterdag 19 december wordt de DDS Kerstdrive gehouden: meer info en inschrijven via http://www.ddskerstdrive.nl/
 • Vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari is er geen clubavond.
 • Zondag 3 januari wordt het BCO (gemengd) Viertallentoernooi gehouden: deelname kost 60 euro per team, over te maken op NL82INGB0000412249 t.n.v. I.C.M. Nieuwenhuis te Amersfoort. Namen en NBB-nummers te mailen naar ig@planet.nl, voor meer info bel 06 51 21 96 58.
 • Vrijdag 8 januari is de eerste clubavond van het nieuwe jaar.
Namens het bestuur: heel fijne dagen en waar mogelijk veel spelplezier!

Verslag clubavond 11 december
14-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Direct na het succesvolle weekend in de Tweede Divisie (17-3 en 14-6 overwinningen) was Ig er al weer bij om het clubavond verslag te schrijven. De avond stond in het teken van oefenen (en dat heeft blijkbaar geholpen), maar het verslag gaat over wel of geen slam bieden. U vindt het hier.

Tussenbeschouwing viertallen
14-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Zoals gebruikelijk heeft Martin Heerschop een tussenbeschouwing geschreven. De vooruitzichten zijn goed: er lijkt niemand te degraderen en meerdere teams hebben promotiekansen. U vindt de beschouwing hier.

Sinterklaassurprise
13-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

De Sint was blijkbaar erg druk toen hij de surprise voor Paul Hart uitkoos, zoals Paul vertelt. Wellicht kan de Sint aan de Kerstman vragen om het tijdens de Kerstdrive goed te maken?
Pauls stukje over zijn surprise vindt u hier.

Uitslag clubavond 11 december
12-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

De eerste Butleravond is gewonnen door Dirk de Beer en Anton Rosmüller met +73 impen.

Tweede ronde districtsbeker
10-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Op donderdag 14 januari 2016 speelt BCO tegen Concordia. Paren die willen spelen, kunnen zich melden bij Theo Fonville (tcfonville@ziggo.nl).
Paren die zich voor de eerste ronde hebben gemeld, krijgen voorrang. In de loop van volgende week hoopt Theo de opstelling bekend te kunnen maken.

Verslag clubavond 4 december
09-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Wubbo de Boer is volgens de Sint niet lief geweest dit jaar. Zijn straf: weinig punten en slechte zitsels. In zijn verslag over de sinterklaasdrive heeft hij ook nog een surprise voor ons: een spel uit de gewonnen NBB-bekerwedstrijd. Die wedstrijd werd gespeeld toen de Sint al weer op weg naar Spanje was, dus de zitsels waren weer gunstig. U vindt het verslag hier.

DDS Kerstdrive
08-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Het is bijna tijd voor de jaarlijkse DDS Kerstdrive, een gezamenlijke drive georganiseerd door BCO, Dombo en DDS.
Deze gezellige en feestelijke drive vindt dit jaar plaats op:

Zaterdag 19 december 2015

Inschrijven is mogelijk via de website: www.ddskerstdrive.nl
Voor vragen kunt u de organisatie bereiken per mail (ddskerstdrive@gmail.com) of via de mobiele nummers 06 463 77 226 of 06 25 418 577. Net als de afgelopen 2 jaar zal de kerstdrive plaatsvinden in het NDC Den Hommel, Kennedylaan 9, 3533 KH Utrecht. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Feestelijke avondkleding wordt zeer op prijs gesteld.

Wij hopen natuurlijk dat jullie allemaal weer komen!

Toespraak Herman Post bij het afscheid van Joost
07-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Herman heeft een mooie toespraak gehouden bij het afscheid van Joost van den Broek. Hij heeft toestemming gegeven om deze te publiceren. U vindt de toespraak hier.

Nico en Jaap winnen seniorenselectie
07-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Nico Doremans en Jaap Trouwborst hebben de finale van de NBB seniorenselectie gewonnen. Samen met Willem van Eijck en Willem Gosschalk waren ze met 207 - 131 te sterk voor Team Vriend (Bep Vriend - Anton Maas en André Mulder - Chris Niemeijer). Hiermee hebben ze zich geplaatst voor het EK, dat in juni 2016 in Budapest gespeeld wordt.

De uitslagen zijn te vinden op de NBB-uitslagenpagina.
Een nieuwsbrief over het EK vindt u hier.

Ledenmutaties
07-12-2015 Martijn Schoonderwoerd, namens Mieke Heuvelman

Nieuwe leden:
Daniëlle de Jong
Jan de Jong

NBB beker
07-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Het NBB bekerteam heeft De Gehaktmolen verslagen met 214 - 131. BCO kwam als een razende uit de startblokken met 45 - 1 en 42 - 23 in de eerste twee rondes. Ronde 3 en 4 werden ook ruimschoots gewonnen zodat de stand na 4 van de 6 rondes 167 – 62 was geworden. Gehaktmolen won de laaatste twee rondjes maar zonder gehakt van ons te maken wat een eindstand van 214 – 131 tot gevolg had. De BCO Butlerscores:
Timmer - Wanner +36
De Boer - Snellers +22
Gademann - Heerschop +19
Ottevanger - Post +13
Van de Bergh - Van der Kam +8
Van de Fliert - Wiering -9

Uitslag clubavond 4 december
05-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

De Sint was in een goede bui en heeft twee paren de eerste plaats laten delen: Kees Bakker - Ricardo Westerbeek en Bas Oosthoek - Guus Schreiber haalden 60,91%. Iedereen een heerlijk avondje toegewenst!
Foto's: Mieke Heuvelman

Verslag clubavond 27 november
03-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Jaap had het druk maar heeft toch nog een uitgebreid verslag geschreven van de finale van de eerste parenserie afgelopen vrijdag, met maar liefst acht spellen hierin. Het verslag heet heel toepasselijk "Finale van de eerste Parenserie seizoen 15/16" en u vindt het hier.

Hoofdklassebeker
03-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

Gisteren heeft het Hoofdklassebekerteam tegen BK Tempo de eerste ronde gewonnen met 176-119. Het begin ging wat stroef, wellicht mede door wat niet ingespeelde paren, maar de achterstand werd snel omgezet in een ruime voorsprong. De Butlerscores van de BCO-paren:
Wesseling - van Ipenburg +30
Bolwerk - Jongerius +28
Dols - Fonville +21
Schoonderwoerd - Nicolasen +8
te Riele - van Ree +7
Schrijvers - Bakker -24

Eindstand eerste parenserie
03-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

De opkomst en bonussen zijn verwerkt. De eerste parenserie is gewonnen door Dirk de Beer en Anton Rosmüller met een gemiddelde van 57,60%. Op de tweede plaats: Nico Doremans en Jaap Trouwborst (57,40%). Het virtuele brons is voor Noud Gademann en Martin Heerschop (57,04%). Erg spannend dus.

BCO ronde verder in de Districtsbeker
01-12-2015 Martijn Schoonderwoerd

BCO (Janine van Ipenburg - Hans Verveer, Thailo van Ree - Wim van de Fliert) heeft met dikke cijfers gewonnen van BC'80. Halverwege was het al 27-3 en de teller stopte bij 67-28.

Verslag tweede weekend BCO 1
30-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

Guus Schreiber heeft wederom een uitgebreid verslag geschreven van het wel en wee van BCO 1. Met pittige vragen vooraf over lastige bied- en speelbeslissingen en mooie analyses achteraf. Volgens Guus, zoals steeds, geschreven met veel input en correcties van zijn teamgenoten. Het verslag is hier te vinden.

Uitslag clubavond 27 november
28-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

De laatste avond van de eerste parenserie is gewonnen door Ig Nieuwenhuis en Sytze Sietsma met 63,90%. Het is nog even wachten op de geschoonde eindstand; die volgt zo snel mogelijk. Volgende week is de sinterklaasdrive en daarna begint de eerste Butlerserie.

eBritsj 22
27-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

Er is weer een nieuwe eBritsj, tjokvol verhalen, wedstrijdverslagen en in memoriams. Nummer 22 is hier te vinden.

Sinterklaasdrive
27-11-2015 Martijn Schoonderwoerd, namens de goedheiligman

Lieve BCO-(st)er,

volgende week is 't feest van de Sint
dat als altijd om half acht begint

na en mogelijk tijdens het spelen
gaan we ook surprises verdelen

voor lage scores? of voor hoge
maar dat ligt enkel in ons vermogen

als je een eigendom mee brengt
dat je aan een ander schenkt

iets leuks dat je zelf niet meer
wilt of nodig hebt, maar zeer
ter beschikking stellen wilt.

Pak 't in en geef het door
daar is de prijzentafel voor

de SintLedenmutaties
27-11-2015 Martijn Schoonderwoerd, namens Mieke Heuvelman

Nieuwe leden:
Petra Erne
Tim Heeres

Rouwkaart Joost van den Broek
24-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

Via Herman Post ontving ik de rouwkaart voor Joost. Deze is hier te zien.

BCO 70 jaar
24-11-2015 Martijn SchoonderwoerdOp 11 januari 2016 bestaat BCO 70 jaar en dat gaan we vieren op vrijdagavond 15 januari met een lustrumdrive voor alle leden, oud-leden en bevriende bridgeclubs van BCO. De lustrumdrive wordt gehouden in Den Hommel, Kennedylaan 9 te Utrecht. Aanvang drive om 19.30 uur, aanmelden in de zaal tussen 19.00 en 19.30 uur.

Wij hopen je te verwelkomen op deze feestelijke drive. Schrijf je in door een mail te sturen aan bcolustrum2016@gmail.com met vermelding van de namen.

De lustrum commissie 2016

Ledenmutaties
23-11-2015 Martijn Schoonderwoerd, namens Mieke Heuvelman

Nieuw lid: Raoul Sprangers

Verslag clubavond 20 november
21-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

De vandaag jarige Martin Heerschop heeft toch tijd gevonden om snel aan zijn clubavondverslagschrijfverplichtingen te voldoen. Zijn artikel heet "In memoriam Simon & Joost" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 20 november
21-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

De hoogste score was voor Rudi Kusters en Pier Westra: 62,35%.

Overlijden Joost van den Broek
20-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

Donderdag 19 november is Joost van den Broek overleden. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte. Joost zal vrijdag 20 november op de clubavond worden herdacht.

Update: Herman Post heeft een verhaal geschreven ter nagedachtenis aan Joost. Het heet "Voor Joost" en u vindt het hier.

Verslag clubavond 13 november
15-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

Er viel vrijdag veel na te bespreken voor Loek Fresen en Waltraud Vogt. Het verslag van Loek heet dan ook "Veel voor de nabespreking". U vindt het hier.

Ledenmutaties
14-11-2015 Martijn Schoonderwoerd, namens Mieke Heuvelman

Kandidaat lid:
Daniëlle de Jong
Jan de Jong

Uitslag clubavond 13 november
14-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

De vierde avond van de eerste parenserie is gewonnen door Jan Timmer en Martin Wanner met 59,77%.

Reglement clubavond
12-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

Het reglement voor de clubavonden heeft, naar aanleiding van de op- en aanmerkingen van de ALV, zijn definitieve vorm gekregen. U vindt het links onder het kopje 'Reglementen' of direct hier.

Verslag clubavond 6 november
11-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

Tim Rasser heeft een uitgebreid verslag geschreven over afgelopen vrijdag, over slems. Het heet - heel toepasselijk - "De slems" en u vindt het hier.

Ledenmutaties
11-11-2015 Martijn Schoonderwoerd, namens Mieke Heuvelman

Kandidaat lid:
Petra Erne
Tim Heeres

Simon Wiersema overleden
09-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

Op 7 november is Simon Wiersema overleden in hospice Demeter. De rouwkaart vindt u hier.

Uitslag clubavond 6 november
07-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

De derde avond van de eerste parenserie is gewonnen door Noud Gademann en Martin Heerschop met 60,70%.

Verslag eerste weekend BCO 1
02-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

Guus Schreiber is zo vriendelijk geweest om een uitgebreid, leuk en leerzaam verslag te schrijven van het eerste, succesvolle, weekend in de Eerste Divisie van BCO 1. U vindt dit hier.

Herstel Harry Janssen (DKL Utrecht)
02-11-2015 Martijn Schoonderwoerd, namens Janine van Ipenburg

Zoals de meesten wel zullen weten, heeft Harry Janssen op Tenerife een dubbele longontsteking en een legionella-infectie opgelopen. Langzamerhand is hij uit zijn coma teruggehaald en hij zit nu in een revalidatie-instituut. De revalidatie gaat opvallend snel en goed, maaar er is nog een lange weg te gaan. Namens BCO wensen wij hem alle sterkte bij zijn herstel.

Districtsbeker
02-11-2015 Martijn Schoonderwoerd, namens Theo Fonvile

Op 30 november a.s. speelt BCO in de volgende opstelling tegen BC'80:
Thailo van Ree – Wim van de Fliert
Janine van Ipenburg – Hans Verveer

NPC Theo Fonville wenst ze veel succes.
En bedankt degenen, die ook bereid waren om te spelen.

Correctie uitslag 30 oktober 2015
02-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

De compensatiescores zijn verwerkt.

Ledenmutaties
02-11-2015 Martijn Schoonderwoerd, namens Mieke Heuvelman

Nieuw lid: Wisse Huvers
Kandidaat lid: Raoul Sprangers

Verslag clubavond 30 oktober
02-11-2015 Martijn Schoonderwoerd

Ik citeer Herman te Riele: "Ig, zoals altijd supersnel, heeft een zeer uitgebreid en leerzaam verslag geschreven van afgelopen vrijdag."
Het verslag heet "Verdedigen is moeilijk" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 30 oktober
31-10-2015 Martijn Schoonderwoerd

Sytze Sietsma is duidelijk aan de beterende hand: samen met Ig Nieuwenhuis heeft hij de clubavond gewonnen met 59,31%.

Verslag clubavond 23 oktober
30-10-2015 Martijn Schoonderwoerd

Ondergetekende had de eer om het post-ALV verslag te mogen schrijven. Bovendien viel de clubavond op Gérolds verjaardag en twee dagen voor de mijne, dus de titel was snel verzonnen. Mijn "Happy birthdays" vindt u hier.

Aankondiging BCO Lustrum 2016
29-10-2015 Martijn Schoonderwoerd, namens de lustrumcommissie

Op 11 januari 2016 bestaat BCO 70 jaar en dat gaan we vieren met een aantal activiteiten, waarbij het thema 'DE JAREN ZEVENTIG' zal zijn:
- Een Lustrumdrive op 15 janauri 2016. Deze drive is voor alle leden, oud-leden en bevriende bridgeclubs van BCO.
- Een Lustrumdag op zondag 29 mei 2016. Gedurende deze dag vindt facultatief een aantal feestelijke activiteiten plaats.

Nadere informatie over deze twee activiteiten zal te zijner tijd verstrekt worden, via email en/of via de BCO website.
Mocht je ideeën of vragen hebben, dan kun je ons uiteraard persoonlijk benaderen of een email sturen aan bcolustrum2016@gmail.com

De Lustrum Commissie 2016
Agnes Wesseling, Anton Rosmuller, Elske Schrijvers, Gert van Duijn, Monique van Maanen en Pieternel Boone.

Viertal gezocht voor Districtsbeker
26-10-2015 Martijn Schoonderwoerd, namens Theo Fonville

BCO speelt in de eerste ronde van de districtsbeker tegen BC'80.
Inmiddels is afgesproken dat deze wedstrijd op maandag 2, 9 of 30 november verspeeld zal worden (in het NDC).
Paren, die willen spelen, kunnen zich melden bij captain Theo Fonville, tcfonville@ziggo.nl.
De samenstelling van het team komt z.s.m. op onze website te staan.

Uitslag clubavond 23 oktober
24-10-2015 Martijn Schoonderwoerd

Voor het kaarten kon beginnen, diende er eerst een ALV afgehandeld te worden. Na acht jaar voorzitterschap heeft Ig Nieuwenhuis de hamer doorgegeven aan Thailo van Ree. Ig: bedankt voor je inzet! Thailo: veel succes!


Foto: Mieke Heuvelman

Door alle dankzeggingen aan het adres van Ig was er slechts tijd voor zes rondjes. Hendrik Bijker en Dennis Kruis hebben die het best gespeeld: ze wonnen de eerste parenavond met 62,00%.

Update 26-10-2015: er is een correctie geweest op spel 26, waardoor de uitslag iets is veranderd.

Agnes en Wubbo winnen Cavendish Teams
21-10-2015 Martijn Schoonderwoerd

Van bridge.nl: Van 19 tot 23 oktober wordt in Monaco het sterk bezette Cavendish toernooi gespeeld. Bij het viertallentoernooi (19-20 oktober) won team Snellers (Agnes Snellers - Wubbo de Boer, Berend van den Bos - Joris van Lankveld) de spannende finale van het sterke team Lavazza.


Foto: Janine van Ipenburg

Eindstand Simpen
21-10-2015 Martijn Schoonderwoerd

Omdat Jaap het afgelopen weekend de kwalificatiewedstrijden voor het Nederlandse seniorenteam heeft gespeeld, duurde het allemaal wat langer, ook omdat de vernieuwde kwalificatie-eisen moesten worden verwerkt. BCO 1 had in eerste instantie een grote voorsprong maar een matige laatste avond en het niet meespelen op één van de avonden heeft ze de kop gekost. Glorieuze winnaars: BCO 3!

Verslag clubavond 16 oktober
21-10-2015 Martijn Schoonderwoerd

Ronnie de Champs heeft het verslag geschreven. Het is getiteld "Slaat uit" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 16 oktober
21-10-2015 Martijn Schoonderwoerd

De A-groep is wederom gewonnen door BCO 3 (Rudi Kusters - Pier Westra en Jan Timmer - Martin Wanner), ditmaal met 323 Simpen. De B-groep is gewonnen door Lejeune (Rob van den Bergh - Frans Lejeune en Mette Lejeune - Wisse Huvers) met 332 Simpen.

Uitslagen districtsviertallen
19-10-2015 Martijn Schoonderwoerd

HK ABCO 5 - Heksentoer 118 - 2
HK ABCO 8 - Dombo 38 - 12
HK BBCO 6 - Breukelen 112 - 8
HK BStar 11 - BCO 712 - 8
1ABCO 9 - HWH 214 - 6
1BBCO 10 - HWH 113 - 7

Verslag clubavond 9 oktober
13-10-2015 Martijn Schoonderwoerd

U heeft wellicht gemerkt dat er van vorige week geen clubavondverslag is. Het was mijn beurt om dat te maken, maar dat is me volledig ontschoten... mijn welgemeende excuses.

Deze week was het de beurt van Jan Peter Pals. Die heeft minder last van geheugenverlies, al heeft het feit dat hij bij Herman in het team zit daar misschien mee te maken. Zijn verslag heet "En toch waren er ook leuke dingen..." en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 9 oktober
12-10-2015 Martijn Schoonderwoerd

De A-groep is gewonnen door BCO 3 (Rudi Kusters - Pier Westra en Jan Timmer - Martin Wanner) met 342 Simpen; de B-groep door Dombo (Patrick Goor - Raoul Sprangers en Lennart de Vos - Nienke Zoon) met 348 Simpen. In de tussenstand staat BCO 1 nog steeds bovenaan. Jaap Trouwborst meldt nog: "Beslissingen ten aanzien van het gekwalificeerd zijn voor opname in de eindstand zijn nog niet verwerkt."

Update 13-10-2015: de uitslag is gecorrigeerd in verband met onjuiste invoer.

Update Sytze
09-10-2015 Martijn Schoonderwoerd (namens Ig Nieuwenhuis)

Sytze's herstel verloopt zo voorspoedig dat het begin van "op weg naar huis" is gemaakt.
Deze week is hij onder begeleiding al naar huis geweest.
Dit weekend wordt van hem verwacht dat hij die reis zelfstandig gaat ondernemen.
De volgende stap is natuurlijk een weekend thuis doorbrengen.

Binnen de Hoogstraat mag hij al met alleen een 'stok' rondlopen. Daarbuiten is een rollator nog vereist.
Wij zouden die stok een kruk noemen.

Voorzichtig hebben Sytze en ik (Ig) al eens gesproken over een clubavond samen spelen, maar dat zal zeker nog enkele weken op zich laten wachten.

Ledenmutaties
06-10-2015 Martijn Schoonderwoerd

Nieuw lid: Janus Ruighaver
Kandidaat lid: Wisse Huvers

Uitslag clubavond 2 oktober
05-10-2015 Martijn Schoonderwoerd

BCO 1 was weer aanwezig en heeft ook meteen weer de A-groep gewonnen met 351 Simpen. De samenstelling was dit keer Kees Bakker - Ricardo Westerbeek en Bas Oosthoek - Guus Schreiber. De B-groep is gewonnen door Dombo (Hans Klarenbeek - Huub van der Wouden en Zuzana Rieger - Elske Schrijvers) met 318 Simpen.

Verslag clubavond 25 september
28-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

Herman, de razende reporter van dienst, heeft het over razende tienen in zijn clubavondverslag. Dat heet "Laat die tienen maar razen ?!" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 25 september
28-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

Door de afwezigheid van BCO 1 kon er ook eens iemand anders winnen. BCO 2 (Nico Doremans - Jaap Trouwborst en Wim van de Fliert - Thailo van Ree) en BCO 3 (Rudi Kuster - Pier Westra en Jan Timmer - Martin Wanner) gingen er met de buit (ieder 338 Simpen) vandoor, terwijl de B-groep is gewonnen door Zomaar 5 (Noud Gademann - Martin Heerschop en Zuzana Rieger - Hanneke Toemen) met 340 Simpen.

Reglement clubavonden
24-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

Er zijn nieuwe reglementen voor de clubavonden. Het gaat hier om een aanvulling of verfijning van de bestaande reglementen. Veel verandert er niet echt, het belangrijkste is dat paren echt uit 2 personen moeten bestaan en teams uit 4 personen die ook een bepaald minimum aantal keren gespeeld moeten hebben om in de eindstand te worden opgenomen. Een los paar dat met verschillende nevenparen aan een viertallenserie deelneemt kan dus nooit in de eindstand voorkomen. Voor individuele speelavonden verandert er niets behalve dat combi-paren of -teams vooraf moeten aangeven wie er voor de punten speelt (geen of één kan, allebei kan niet). Kijk links onder "Reglementen" of klik hier.

Voorbeschouwing viertallen
24-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

Zoals gebruikelijk heeft Martin Heerschop een voorbeschouwing geschreven. U vindt deze hier.

Verslag clubavond 18 september
23-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

Lennart de Vos heeft zijn gedachten laten gaan over de derde vrijdag in september. Zijn "Algemene beschouwingen" vindt u hier.

Uitslag clubavond 18 september
22-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

Wederom mijn excuses voor de late plaatsing. De A-lijn is wederom gewonnen door BCO 1 (De Boer - Snellers en Van den Bergh - Schreiber), de B-lijn was voor BCO 4 (Van den Broek - Post en Heinen - Nieuwenhuis).

Om de Simpen-uitslag per avond te bekijken: ga naar het Uitslagen-menu en klik bij 'Simpen 2015' op 'Stand'. Links onderin staan de tabs met de totaalstand en de uitslagen per avond. We zijn aan het kijken of dit makkelijker en/of mooier kan.

Verhuizing Sytze
18-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

Sytze is op de Hoogstraat verhuisd naar kamer 804.

Uitslag clubavond 11 september
16-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

Het was makkelijker dan ik dacht om de uitslag toch op de site te krijgen. Gewoon een kwestie van alle benodigde bestanden uploaden. En niet iets essentieels vergeten...
De A-groep is gewonnen door BCO 1 (De Boer - Snellers en Van den Bergh - Schreiber), de B-groep door Baas/Bomm (Baas - Ruighaver en Both - Daemen).

Verslag clubavond 11 september
16-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

Vorige week hadden we een verslag over een wereldkampioen, nu een verslag van een wereldkampioen. Wubbo's artikel heet "Rustige spellen op de BCO-clubavond van 11 september 2015" en u vindt het hier.

Mutaties leden BCO
16-09-2015 Martijn Schoonderwoerd (namens Mieke Heuvelman)

Opgezegd per 01-09-2015:
Martin Engelberts
Kees Haks
Michel Jansma
Tim Verbeek
Rien Verbeek
Jane van der Wouden
Henk Vlaming
Henk Bakkenes
Gert Jan Paulissen

Kandidaat lid per 11-09-2015:
Janus Ruighaver

Uitslagen externe viertallen, ronde 1
15-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

HK ABCO 5 - BCO 815 - 5
HK BBCO 6 - BC80 115 - 5
1ABCO 9 - BC80 35 - 15

Situatie Sytze Sietsma
14-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

Dit weekend ben ik helaas niet aan de website toegekomen. Onze voorzitter Ig berichtte mij zaterdag het volgende:
Sytze blijft dit weekend nog in het Diakonessenhuis (neurologie, kamer 103), maar verhuist maandagochtend naar de Hoogstraat.
Daar begint de revalidatie en het verloop ervan moeten afwachten.
Het gaat hem al veel beter dan toen hij dinsdag opgenomen werd.
Bezoekverslagje:
Toen ik aankwam zat Sytze aan een tafeltje aan zijn mail te werken.
Dat gaat traag, omdat de controle over de fijne motoriek van zijn rechterhand nog niet goed is.
Naast hem stond een MEGA-rollator om hem te ondersteunen als hij zich moet verplaatsen.
We hebben ruim een half uur gebabbeld over van alles en nog wat.
Toen moest ik het veld ruimen voor Nel, het volgende bezoek.

Update 14-09-2015:
Sytze is nu op de Stadhouderskade-vestiging van de Hoogstraat.
Bezoektijden: 's avonds na 19.00 en 's middags als ie dan vrij is ('s middags nog lastig te bepalen, want rooster van activiteiten is nog niet bekend).

Update 15-09-2015 (met dank aan Ignas Haeken):
Sytze is te vinden op kamer 2.22. Lift B, 2e verdieping.
Als je naar zijn kamer loopt moet je op een 3-sprong rechtsaf. Handig om dan even links, links, te gaan naar de "huiskamer" Grote kans dat je hem daar aantreft.

Uitslag 11 september 2015
14-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

Het is niet gelukt de automatisering te laten werken op de eerste simpenavond. De uitslag is inmiddels wel in mijn bezit, maar het is me nog niet gelukt om deze zichtbaar te krijgen. Wees gerust: uiteindelijk komt het goed.

Ondertussen heeft Nellie mij gevraagd het volgende bericht te publiceren:
Vrijdag 11 september is de Competitie van BCO traditioneel gestart met een Simpenserie.
Gedurende 6 avonden worden er 30 spellen uitgeslagen met een 20 - 0 schaal per spel.
De opkomst van de eerste avond viel met 17 teams wat tegen.
Er kunnen echter nog viertallen geplaatst worden.
U kunt zich natuurlijk ook aanmelden met een zestal.
Inschrijven graag per mail bij nelliebirkhoff@hotmail.com.
Heeft u problemen om een viertal te formeren: neem dan contact op met Leo van Thiel 06 - 36397121 of met Nellie Birkhoff 06 - 47119025.
Vanaf de derde avond is de indeling Zwitsers, dus aan de hand van de stand.
Met het oog op de indeling : graag een mailtje of belletje als uw team niet komt.

Verslag clubavond 4 september
10-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

Jaap had het genoegen om met Enri Leufkens te spelen. Ook al speelt Enri tegenwoordig niet veel meer, hij blijft natuurlijk wel wereldkampioen. Het verslag heet dan ook "Spelen met een wereldkampioen" en u vindt het hier.

Uitslag invitatietoernooi
05-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

Het invitatietoernooi, tevens het officiële begin van seizoen 2015-2016, is gewonnen door Joost van den Broek & Herman Post met 64,78%.De prijzentafel, verzorgd door Janine van Ipenburg en Pieternel Boone. Well done, ladies!

Verder zijn er wat problemen met de 'partner gezocht' pagina: deze werkt momenteel niet. Uw webteam is ermee bezig.

Verslag clubavond 28 augustus
04-09-2015 Martijn Schoonderwoerd

Het verslag is afkomstig van de inmiddels niet meer jarige Loek Fresen. Het is getiteld "Een bijzondere verjaardag" en u vindt het hier.

Uitslag finale zomercompetitie 28 augustus
29-08-2015 Martijn Schoonderwoerd

De 'echte' finale is gewonnen door Bas Oosthoek & Guus Schreiber met 66,35%, ruim voor op Paul Hart & Tim Rasser en Ed Kuijpers & Edwin Stoel.

De troostfinale is gewonnen door Jan Bolwerk & Toos Jongerius (61,89%), voor Lauri Bakker & Liduin Erich en Pier Westra & Rudi Kusters.

Volgende week is het invitatietoernooi. Vergeet niet u aan te melden!

Verslag clubavond 21 augustus
23-08-2015 Martijn Schoonderwoerd

Ik citeer Herman: "Ig was aan de beurt voor het verslag en deed dat weer supersnel. Leuk om te lezen, want je hoort hem praten: vloeiend en boeiend."

Het verslag heet "Eindelijk weer eens behoorlijk" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 21 augustus
22-08-2015 Martijn Schoonderwoerd

Ook de laatste reguliere avond van de zomercompetitie is gewonnen door Ron van Antwerpen & Erik van Hiele, ditmaal met 62,10%. De winnaars van deze zomer zijn Bas Oosthoek en Guus Schreiber met een gemiddelde van 61,36%. Volgende week de finale!

Districtsboekje 2015-2016
21-08-2015 Martijn Schoonderwoerd

Het districtsboekje is weer verschenen. Nog niet in hardcopy (dat komt nog), maar wel digitaal. Het is hier te vinden.

Verslag clubavond 14 augustus
19-08-2015 Martijn Schoonderwoerd

We hebben een nieuw lid binnen het schrijversgilde: Tim Rasser. Zijn verslag van de clubavond van 14 augustus 2015 heeft de niet zo originele titel "Verslag van de Clubavond van 14 augustus 2015" (maar dat vergeven we hem!) en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 14 augustus
15-08-2015 Martijn Schoonderwoerd

Ook de achtste avond van de zomercompetitie is gewonnen door Ron van Antwerpen & Erik van Hiele, ditmaal met 62,50%.

Verslag clubavond 7 augustus
12-08-2015 Martijn Schoonderwoerd

Door mijn drukte met niet-bridge-gerelateerde zaken (ik noem het 'werk') heeft het schrijven van het verslag wat vertraging opgelopen. Uiteindelijk is het me toch gelukt mijn hersenspinselen te verwoorden. Mijn verslag heet "Het is maar paren" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 7 augustus
08-08-2015 Martijn Schoonderwoerd

De clubavond is gewonnen door Oda van Hijfte en Ben Mom met 60,54%.

Verslag clubavond 31 juli
02-08-2015 Martijn Schoonderwoerd

Ronnie de Champs heeft het verslag van de clubavond geschreven, getiteld "Kwestie van timen". U vindt het hier.

Uitslag clubavond 31 juli
01-08-2015 Martijn Schoonderwoerd

Onze zomerkoningin lijkt bekend: voor de derde keer heeft Zuzana Rieger de eerste plaats behaald. Samen met Hanneke Toemen wist ze de nummers twee (Janine van Ipenburg - Hans Verveer) ruim 4% achter zich te laten.

Opstellingen viertallenteams 2015-2016
30-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

De opstellingen voor het komende seizoen zijn bekend. U kunt ze hier vinden.

Verslag clubavond 24 juli
26-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

Het verslag van de clubavond is van Loek Fresen, het is getiteld "Flauwe “Dove” boards" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 24 juli
24-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

De vijfde avond is gewonnen door Ron van Antwerpen & Erik van Hiele met 59,67%.

Verslag clubavond 17 juli
19-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

Het verslag van de clubavond komt dit keer van uw hoofdredacteur Herman te Riele. Het heet "Een spel van gemiddelden en van uitersten" en u vindt het hier.

Vakantie Nellie
18-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

Nellie is van 25 juli t/m 8 augustus op vakantie. U kunt met uw problemen in die tijd terecht bij Sytze Sietsma: sytze1.bridge@gmail.com.

Uitslag clubavond 17 juli
18-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

Ook de vierde zomeravond is gewonnen door Zuzana Rieger, dit keer met Joost van den Broek. Het winnende percentage was 60,77%.

Invitatietoernooi 4 september
17-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

Grijp je kans: Met wie wilde je altijd al een avond spelen bij BCO? Nodig die kennis, dat familielid of die superster uit voor de opening van het BCO-jaar: het invitatietoernooi.

Dit jaar houden we het invitatietoernooi op vrijdagavond 4 september. We willen de kans grijpen ook anderen te laten proeven van de BCO-sfeer. Wie weet vinden sommigen het zo leuk dat ze vaker bij BCO willen komen spelen. We vinden het dan ook erg leuk als iedereen iemand van buiten mee brengt.

Laat even weten dat je komt en met wie, dan weten we hoeveel mensen er komen (in verband met dupliceren, prijzen e.d.).

Uitslag clubavond 10 juli - correctie
16-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

Er is een scorewijziging op spel 11 en er zijn wat naamcorrecties.

Verslag clubavond 10 juli
13-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

Ik laat Herman aan het woord: "Die start in Utrecht weet wat... Lennart heeft het verslag van afgelopen vrijdag geheel in wielertermen geschreven: wat mij betreft is dit de boeiendste etappe van de Tour de France tot nu toe ;-)"
Lennart heeft inderdaad flink zijn best gedaan - en met succes. Het verslag heet "Parijs nog ver? Asmara is pas ver!" en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 10 juli
11-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

Ondanks de afwezigheid van Nellie en de niet functionerende bridgemates is het toch gelukt om binnen een fatsoenlijke tijd een uitslag te hebben. Sytze is een held. De derde avond van de zomercompetitie is gewonnen door Zuzana Rieger en Hanneke Toemen met 63,62%.

Correctie uitslag clubavond 3 juli
10-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

Er is een correctie op spel 24, waardoor de uitslag iets veranderd is.

Brons voor Doremans - Trouwborst
10-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

Ook Nico Doremans - Jaap Trouwborst zijn in Tromsø in de medailles gevallen: in het seniorenparentoernooi waren zij goed voor een derde plaats. Gefeliciteerd!

Tim Verbeek Europees kampioen
09-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

Bij het open EK in Tromsø (Noorwegen) is Tim Verbeek samen met Danny Molenaar en Bob Drijver - Bart Nab kampioen geworden bij de open teams. Hulde!

Verslag clubavond 3 juli
06-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

Jan Peter Pals heeft uitgebreid verslag gedaan van de warmte en natuurlijk ook van de spellen. Samen met Herman ben ik wel benieuwd naar Nellies openingsspeech... Het verslag is getiteld "Hoe warm het was..." en u vindt het hier.

Uitslag clubavond 3 juli
04-07-2015 Martijn Schoonderwoerd

Ondanks de tropische temperaturen en de aanstaande Grand Depart hebben 30 paren hun weg naar het denksportcentrum weten te vinden - en hopelijk ook weer naar huis. Bas Oosthoek en Guus Schreiber hebben met 62,70% de avond gewonnen.

Verslag clubavond 26 juni
22-06-2015 Martijn Schoonderwoerd

Het uitgebreide verslag van Wubbo was al dinsdag in mijn bezit, maar het is mij helemaal ontschoten - waarvoor excuses. Het verslag heet "In paren mag alles" en u vindt het hier.

Blog Joost van den Broek
27-06-2015 Martijn Schoonderwoerd

Met het verdwijnen van eerdere nieuwsberichten is ook de link naat Joosts blog verdwenen. Dit vindt u hier.

Uitslag clubavond 26 juni
27-06-2015 Martijn Schoonderwoerd

De eerste avond van de zomercompetitie is gewonnen door Bas Oosthoek en Guus Schreiber met 62,04%.

Zomercompetitie 2015
22-06-2015 Martijn Schoonderwoerd

Van 26 juni tot en met 28 augustus 2015 organiseert BCO een zomercompetitie. De eerste 9 avonden worden de voorronden gespeeld, de laatste avond de finale. Zoals gebruikelijk mogen hieraan ook niet-leden meedoen. Zij betalen 2,50 euro per persoon per avond.

Er wordt topintegraal gespeeld op basis van matchpoints. Er zijn elke avond prijzen in natura te verdienen. De winnaars van de voorronden plaatsen zich direct voor de finale.

Op individuele basis wordt een competitiestand bijgehouden gebaseerd op de behaalde percentages. In de eindstand worden alleen degenen opgenomen die minstens 4 keer hebben meegespeeld. Alleen de beste 4 resultaten tellen. De finale wordt aangevuld tot 14 paren door de beste nog niet geplaatste spelers met partner naar keuze.

Eindstand tweede Butlerserie
22-06-2015 Martijn Schoonderwoerd

De tweede Butlerserie is gewonnen door Wubbo-Agnes, voor Janine-Hans en Lauri-Liduin. De geschoonde stand is hier te vinden.

Verslag clubavond 19 juni
22-06-2015 Martijn Schoonderwoerd

Het verslag van de clubavond is dit keer van Jaap. Hij heeft het niet zo op de Butler-speelvorm (en dan druk ik me mild uit), maar heeft toch een aantal interessante spellen gevonden. Zijn verslag heet "Azenvragen toch niet zo gemakkelijk" en u vindt het
hier.

Uitslag clubavond 19 juni
20-06-2015 Martijn Schoonderwoerd

De laatste Butleravond is gewonnen door Bert Both en Marianne Daemen met 75 impen. In de voorlopige eindstand (er is nog geen rekening gehouden met opkomstbonussen en dergelijke) staan Wubbo en Agnes ruim bovenaan.

Tour de France-thriller
19-06-2015 Martijn Schoonderwoerd

Hans van Ommeren heeft een thriller geschreven rond de Tour de France in Utrecht. De misdaadroman verschijnt alleen als e-boek en is te verkrijgen via de website www.thrillertourdefrance.nl. De prijs van het boek is bewust laag gehouden: 3,99 euro. 'Prachtig verhaal, goed geschreven en aardiger dan het veel geprezen en verfilmde Ventoux van Bert Wagendorp,' aldus voormalig chef sport van het Utrechts Nieuwsblad Ton de Ruiter.

Website uit de lucht
14-06-2015 Martijn Schoonderwoerd

Om mij onbekende redenen is de website enige tijd uit de lucht geweest. Een cruciaal bestand is van de server verdwenen en ik had daarvan geen backup gemaakt... De les is geleerd, maar de schade is min of meer onherstelbaar: alle nieuwsberichten van de afgelopen negen maanden lijken definitief verdwenen.
Gelukkig staan alle uitslagen en verslagen nog wel onder de bekende kopjes. Hieronder nog eenmaal het laatste nieuws.

Uitslag en verslag clubavond 12 juni
14-06-2015 Martijn Schoonderwoerd

De clubavond van 12 juni is gewonnen door Lauri Bakker en Jan Timmer met 52 impen. In de tussenstand van deze Butlerserie staan Agnes en Wubbo ruimschoots bovenaan met een gemiddelde van 44,50 impen.
Ondertussen heeft Ig een wederom uitgebreid verslag geschreven over het betere gooi- en smijt-werk, zoals hij het noemt. U vindt dit verslag hier.


Hieronder vindt u de nieuwsberichten tot en met 9 september 2014.

'Het seizoen begint' door Ig Nieuwenhuis
09-09-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Een gezellig verslag van onze voorzitter van afgelopen vrijdag. Hij was weer zéér behulpzaam door op het laatste moment in te vallen als schrijver. Dank je Ig!
Ig had het verslag zondag al ingeleverd, maar de webmaster werkte niet mee om het verslag snel te plaatsen. Waarvoor excuses Ig.
Ig speelde met gelegenheidspartner Piet Dekker. Aan tafel met hem, maar ook tegen hem, is er altijd veel te lachen. Zo ook deze avond, maar scoren ho maar.
Elke score boven de 50% werd gevierd en alles bij elkaar hebben ze wel een aantal feestjes gehad...
Klik hier voor het artikel 'Het seizoen begint' van Ig Nieuwenhuis.

Impressie Invitatietoernooi 5 september
07-09-2014 Yvonne Nolmans


Opnieuw heeft Janine van Ipenburg de historie van BCO vastgelegd voor het nageslacht. Heel veel dank daarvoor. Ook de prijzentafel is vooral dankzij Janine tot stand gekomen. Ans Abel hielp ook een handje, maar vertrok daarna naar Frankrijk om zich daar Koningin te voelen.
Op de foto links de vrolijk gekleurde prijzentafel.
Rechts de overmachtige winnaressen van het Invitatietoernooi: Zuzana Rieger en Hanneke Toemen.

Uitslag Invitatietoernooi 5 september nu ook op onze website
07-09-2014 Yvonne Nolmans

Jaap heeft vrijdagnacht de uitslag nog toegestuurd. Ik lag toen al lang onder m'n denkbed... Daarna ontbrak de tijd de uitslag op de website te zetten. Maar daar is inmiddels verandering ingekomen...

Invitatietoernooi 5 september
06-09-2014 Yvonne Nolmans

Helaas (nog) geen uitslag ontvangen om onze website te zetten. Ik verwijs dus maar naar onze NBBClubsite waar de uitslag wel staat. Er waren 43 paren aanwezig. Opnieuw een succes dus voor ons Invitatietoernooi. De grote winnaars zijn geworden Zuzana Rieger & Hanneke Toemen met maar liefst 66,88%. Top!

Reglement simpenserie
05-09-2014 Jaap Trouwborst

Het reglement simpen 2014 staat op de site. Het is te vinden in het linkermenu onder 'Reglementen'.

Invitatietoernooi 5 september
03-09-2014 Ig Nieuwenhuis

Van velen hebben we nog geen bericht ontvangen of ze aanstaande vrijdag meedoen met het invitatietoernooi, en wellicht belangrijker: met wie dan ......
Voor de organisatie is e.e.a. van belang i.v.m. dupliceren e.d.
Dank aan de mensen die zich al wel gemeld hebben.
We zien iedereen graag a.s. vrijdag.
Ig Nieuwenhuis, voorzitter

'Zomercompetitiefinale oder die Kneibenturniervorbereitung' door Lennart de Vos
03-09-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

"Lennart heeft een heel mooi verslag geschreven van afgelopen vrijdag en omdat er zoveel Duitse gasten waren ivm de 2 dagen later te spelen STAR-kroegendrive heeft hij zijn beste Duits vom Stahl geholt en een groot deel van zijn verslag in het Duits geschreven. Het leest in ieder geval lekker weg. Of het goed Duits is kan ik helaas niet beoordelen: daar is *mijn* Duits in ieder geval te slecht voor ;-)", aldus redacteur Herman.
Vermakelijk is het in ieder geval wel!
Lees hoe Lennart "Balanziert wie ein Volblut-Idiot", hoe scheißerig hij is en Eins Ohne biedt met een 7-kaart Caro...
Klik hier voor het artikel 'Zomercompetitiefinale oder die Kneibenturniervorbereitung' van Lennart de Vos.

Uitslag finale Zomercompetitie 29 augustus
30-08-2014 Yvonne Nolmans

Onze Duitse buren hebben de smaak van de STAR-kroegendrive flink te pakken. Om nog even te trainen nam Waltraud dit keer zelfs 11 paren mee naar de clubavond. Viel Spaß am Sonntag!
De winnaars van de zomercompetitie-finale werden Laura van Drie & Ben Mom met 60,90%. Mooi gedaan en van harte gefeliciteerd.
In de groep voor de niet-geplaatsten werden Ronnie de Champs & Herman te Riele 1e met 65,75%.
Uitslag en frequentiestaten worden beter weergegeven op de uitslagenpagina van de NBBClubsite. Klik daarvoor hier.

Viertallenboekje District Utrecht
25-08-2014 Yvonne Nolmans

Het districtsboekje (voorheen viertallenboekje) staat op de site van het District Utrecht.
Het boekje in totaal is hier te vinden.
Het boekje per hoofdstuk is hier te vinden.

'Blijven oefenen' door Ronnie de Champs
25-08-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Ronnie schrijft zijn verslag over de laatste avond van de zomercompetitie. Hoewel je bij zulk weer nauwelijks nog over zomer kunt spreken.
Bij het toesturen van zijn verslag merkte Ronnie op dat van alle (15) keren dat er slem geboden is, dit slechts 1 keer gehaald is. En daarnaast is er 16 keer geen slem geboden maar wel steeds 12 slagen gehaald.
Dit roept de vraag op of het tijd is voor 'n cursus wel of niet slembieden.
Verder zaten Ronnie en Herman niet op één lijn bij het verder bieden na Truscott en ook niet waar het de Ghestem betreft. Er is dus nog heel wat te leren..
Klik hier voor het artikel 'Blijven oefenen' van Ronnie de Champs.

Zomercompetitie 22 augustus
22-08-2014 Yvonne Nolmans

De 9e en laatste zomeravondcompetitie werd gewonnen door Niels van der Gaast & Dennis Ottevanger met 58,81%.
Volgende week de finale. De geplaatsten zijn/worden persoonlijk benaderd.
Rob Heinen & Martin Wanner zijn 1e geworden in de competitiestand met 59,45%.

'De klaveren zijn goed vanavond...' door Herman te Riele
18-08-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Herman, vers terug van de wandeltocht door de Bretagne, moest meteen aan de bak om het clubavondverslag te schrijven.
15 augustus was een gezellige clubavond met veel wildwest bridge. Daarbij speelden de klaveren een grote rol. Op de meeste spellen pakte dat goed uit voor Ronnie & Herman, maar er waren dieptepunten....
Overigens heeft Mieke Heuvelman, in het kader van de Zwarte Piet-discussie, een nieuwe naam voor hem bedacht: Smart(i)e Piet. Daar kan toch niemand zich meer over bezwaren?!
Klik hier voor het leuke en onderhoudende artikel van Herman te Riele 'De klaveren zijn goed vanavond'.

Zomercompetitie 15 augustus
15-08-2014 Yvonne Nolmans

De 8e avond van de zomeravondcompetitie werd gewonnen door Tailo van Ree & Tim Verbeek met 68,49%.
Nog één avond te gaan en dan op 29 augustus de finale.

Viertallen Simpen Serie
15-08-2014 Nellie Birkhoff

Vrijdag 12 september start de Simpen Viertallen Competitie. De overige speeldata zijn:
12 en 19 september en 3 en 10 oktober.
Wij spelen 6 ronden van 5 spellen met een maximale score van 600. Het is de bedoeling dat viertallen als deelnemer inschrijven. Voor definitieve aanmelding heb je de tijd tot uiterlijk de 2e speelavond, dit wil niet zeggen dat je niet mee kunt doen als je pas vrijdag om half 7 een 2e, 3e en 4e man vindt.
Als je geen partner of nevenpaar kunt vinden, meldt dit dan bij Leo van Thiel Berghuijs. Het e-mailadres van Leo van Thiel is lthiel bij zonnet.nl. Het telefoonnummer van Leo is 22299899.
Inschrijven doe je het liefst per e-mail vanaf 29 augustus bij Jaap Trouwborst (j.trouwborst bij inter.nl.net). Per telefoon kan ook. Het nummer van Jaap is 06 - 51996367.
En natuurlijk is inschrijven op de clubavond ook mogelijk.
Voor meer details zie "Reglement Simpen 2014" in het linkermenu onder 'Reglementen'.

Jeugdwereldkampioenschappen Istanbul
15-08-2014 Jaap Trouwborst

Van 13 tot en met 23 augustus worden de jeugdwereldkampioenschappen in Istanbul gehouden. Agnes en Wubbo zijn captains bij de junioren. Bij de Aspiranten spelen Leen en Marc Stougie mee en bij de Girls Lotte Leufkens. Voor meer informatie zie de NBB-site.

Agenda seizoen 2014-2015
14-08-2014 Jaap Trouwborst

De nieuwe agenda, seizoen 2014-2015, staat op de openingspagina in het linkermenu.

Reactie Rob Heinen op artikel 'Systeemperikelen...'
09-08-2014 Yvonne Nolmans

N.a.v. het artikel 'Systeemperikelen' van JP Pals schreef Rob Heinen een reactie.
De reactie vind je hier.

Uitslag Zomercompetitie 8 augustus
08-08-2014 Yvonne Nolmans

De 7e zomeravondcompetitie werd met grote overmacht gewonnen door Herman Post & Hanneke Toemen (64,67%).

'Systeemperikelen...' door Jan Peter Pals
01-08-2014 Martijn Schoonderwoerd/Yvonne Nolmans

Redacteur Herman maakt met zijn vrouw Toke een wandeltocht in de Bretagne en Martijn is zo vriendelijk de honneurs waar te nemen. Waarvoor dank Martijn.
JP bechrijft een leuke discussie tussen hem en Ciska, waarbij JP het loodje moest leggen (uiteraard...). De afgelopen clubavond hadden Ciska en JP een aantal biedproblemen. Bij een aantal problemen zijn ze er nu nog niet uit wat nou het beste is om te bieden. B.v. bij de Multi Defense. Als iemand literatuur kent over vervolgbiedingen, nádat de antwoordende hand gereageerd heeft op een Multi Defense volgbod, dan houden JP en Ciska zich aanbevolen.
Klik hier voor het artikel van Jan Peter Pals 'Systeemperikelen'.

Clubavond 1 augustus
02-08-2014 Yvonne Nolmans


Marijke, Jelle, Maurits, Laurens en andere familie waren naar het NDC gekomen om samen met ons stil te staan bij het overlijden van Chris. Ook veel vrienden/BCO-leden waren speciaal naar het NDC gekomen. Zij speelden deze clubavond, zoals te begrijpen is, niet mee.
Geflankeerd door prachtige bloemen stond er een mooie foto van Chris. Janine sprak de familie toe namens het bestuur van BCO. Wubbo vertelde over Chris en haalde een anekdote aan over Chris en Huub tijdens het internationale Bridgefestival in Oostende. Tussen de tranen door ontlokte dat bij velen toch een weemoedige glimlach. Een geweldig mens is niet meer. Wat zullen we hem nog vaak missen.
Klik hier voor de rouwkaart.

De clubavond werd gewonnen door Rob Heinen & Martin Wanner met 61,39%.

Afscheid en begrafenis Chris ten Kate
31-07-2014 Yvonne Nolmans

Het afscheid van Chris is op dinsdag 5 augustus.
 • 13:00 afscheidsceremonie: Restaurant Zuiver, Krommewetering 51, Utrecht
 • 15:00 begrafenis: Begraafplaats Soestbergen, Gansstraat 167, Utrecht
 • 16:00 gelegenheid om samen Chris te herdenken: Restaurant Zuiver, Krommewetering 51, Utrecht
Wat meer informatie over Chris
31-07-2014 Yvonne Nolmans

Op www.bridge.nl staat meer informatie over Chris. Daar is ook een link naar het condeleanceregister op www.christenkate.nl.
Ook IMP besteedt aandacht aan het overlijden van Chris op www.imp-bridge.nl.
Er is nog geen nieuws over het tijdstip voor het afscheid van Chris.

Overlijden Chris ten Kate
30-07-2014 Yvonne Nolmans

We zijn ontzettend geschrokken van het bericht dat Chris ten Kate vandaag onverwacht is overleden. Hij is maar 53 jaar geworden.
Zodra er meer informatie is, dan zullen wij dit z.s.m. op onze website vermelden.
Wij wensen Marijke heel veel sterkte.

'Midzomercompetitie' door Jaap Trouwborst
30-07-2014 Herman te Riele

Hierbij een heel mooi verslag van Jaap van afgelopen vrijdag met een deskundige analyse van de drie leuke slemspellen die langs kwamen. Het derde slemspel bevat een mooie dwangpositie (die naar mijn mening zelfs met open kaarten niet zo gemakkelijk te vinden is).
Klik hier voor het artikel van Jaap Trouwborst 'Midzomercompetitie'.

Uitslag zomercompetitie 25 juli
26-07-2014 Yvonne Nolmans

De 5e avond van de zomer competitie werd gewonnen door Hendrik Bijker & Dennis Kruis met 61,01%.
In de tussenstand gaan Rob Heinen & Martin Wanner nog steeds aan kop met gemiddeld 57,56%.

'Mooi weer en saaie spellen' door Loek Fresen
23-07-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Normaal is Loek veel sneller met zijn verslag, maar er was geen uitslag, zodat er geen scores vergeleken konden worden. Altijd belangrijk bij paren.
Loek & Waltraud hadden, naar hun idee, toch wel rond de 50% gescoord. Dat bleek een slechte schatting te zijn..
Loek laat zien dat, zonder slecht spelen, maar met de nodige pech de score behoorlijk kan tegenvallen.
In ieder geval hebben ze wel een leuke zomer(bridge)avond gehad en dat is natuurlijk ook wat waard!
Klik hier voor het artikel van Loek Fresen 'Mooi weer en saaie spellen'.

Uitslag zomercompetitie 18 juli
21-07-2014 Yvonne Nolmans

Jaap Trouwborst is vandaag naar het NDC gegaan om daar te zorgen voor verzending van de uitslag van 18 juli. 't Is dat ie al erelid is..... Hulde voor Jaap.
De 4e avond van de zomer competitie werd gewonnen door Wim van de Fliert & Thailo van Ree met 63,14%. Zo te zien is Thailo weer helemaal op dreef!
In de tussenstand gaan Rob Heinen & Martin Wanner aan kop met gemiddeld 57,56%.

Geen uitslag zomercompetitie 18 juli
19-07-2014 Yvonne Nolmans

Nellie geniet van een lekker bridgeweekend en had voor een vervanger gezorgd. Die kon echter de bijlage niet vinden om naar de webmaster te sturen, zodat de uitslag op de website gezet kon worden.
Erger is dat er ook niets gestuurd is naar de uitslagenpagina op de NBBClubsite van BCO, zodat ik jullie ook niet daar naartoe kan verwijzen.
Vervelend. Hopelijk komt er nog wat boven tafel in de loop van het weekend.

'Als invaller is het soms lastig...' door Ig Nieuwenhuis
16-07-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

De schrijver van dienst kon afgelopen vrijdag te elfder ure niet en Ig was zo vriendelijk om een impressie te geven van de clubavond, ondanks dat hij pas na afloop van de avond gevraagd werd… Hulde dus voor Ig!
Behalve de gebruikelijke fouten, waar Ig nou eens niet over wilde schrijven, was er niet veel bijzonders te vertellen over de afgelopen clubavond. Maar Ig weet toch wat aardige spellen te geven.
Op spel 11 een misverstand over een forcing-pas situatie. Duidelijk afgesproken? Blijkbaar toch niet.
Klik hier voor de impressie van Ig Nieuwenhuis 'Als invaller is het soms moeilijk...'.

Uitslag zomercompetitie 11 juli
11-07-2014 Yvonne Nolmans

Hendrik Bijker & Dennis Kruis werden 1e met 60,28%.
Niet zo'n hoge bezetting deze clubavond; maar het is hartje zomer en volop vakantie. Dus eigenlijk valt het nog wel mee.

'Mea maxima alcoholica' door Martijn Schoonderwoerd
09-07-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Eigenlijk was het de beurt van JPP om een artikel te schrijven. Het kostte niet veel moeite om Martijn over te halen voor hem in te vallen. Zeker niet nadat JPP er een alcoholische versnapering tegenover stelde. Maar ook omdat Martijn het heel leuk en leerzaam vindt om een clubavondverslag te schrijven.
Het resulteerde in een prima, nuchter, verslag ;-)
De clubavonduitslag stemde Martijn bijzonder tevreden. Hij en Gerold werden 10e, maar de nevenparen voor het komende viertallenseizoen werden 1e (Ed & Edwin) en 2e (Liduin en Lauri). Dat belooft dus was!
Klik hier voor het artikel 'Mea maxima alcoholica'. Daarin lees je ook welke alcoholische versnapering Martijn, op kosten van JPP, gaat nuttigen.

Uitslag zomercompetitie 4 juli
05-07-2014 Yvonne Nolmans

Ik ben dit weekend ergens anders en dacht gisteravond daar wel snel even de uitslag op de website te zetten. Niets was minder waar. Ik zal jullie de details besparen.
Uiteindelijk is het dan toch nog gelukt; Hopelijk is de spanning jullie niet te veel geworden.
De 2e zomeravond werd gewonnen door Ed Kuijpers & Edwin Stoel met 61,25%.
Laat jullie niet té veel meeslepen vanavond tijdens Nederland - Costa Rica. Het is maar foeballe hoor.

BCO kampioenen 2013 - 2014
02-07-2014 Yvonne Nolmans

De BCO parenkampioen 2013-2014 is geworden het paar Nico Doremans - Jaap Trouwborst. Dit paar won de tweede Butlerserie en de eerste Parenserie en eindigde derde in de tweede Parenserie.
Het viertallenkampioenschap is voor Nico Doremans, Martin Heerschop en Jaap Trouwborst Zij maakten deel uit van BCO 3, dat verder bestond uit Wim van de Fliert, Noud Gademann en Vincent Wiering. Omdat alleen de eerst 3 spelers ten minste 2 zittingen van de drie viertallencompetities speelden mogen alleen zij zich kampioen noemen. BCO 3 werd eerste in de Interne Viertallen Competitie, tweede in de Simpen en vijfde in de Patton. Zij bleven hiermee BCO 1 net voor, dat eerste werd in de Simpen en de Patton en zesde in de Interne Viertallen Competitie. Omdat de Patton (4 zittingen van 24 spellen) minder zwaar telt dan de Simpen (5 zittingen van 30 spellen) en de Interne Viertallen Competitie (5 zittingen van 28 spellen) bleef het team van BCO 3 het viertal van BCO 1 net voor.
Algemeen kampioen werd Jaap Trouwborst op basis van het totaal aantal meesterpunten behaald tijdens de 4 parencompetities en de 3 viertallencompetities. Het aantal behaalde meesterpunten bedroeg 1006.
Alle kampioenen van harte gefeliciteerd!

'Scoren: neuh, dat niet' door Ig Nieuwenhuis
30-06-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Ig heeft aan de laatste clubavond een vrolijk avondje overgehouden. Het begon al tegen de vermaarde Gerard Elsendoorn. Een leuke knul met veel humor, maarrrrr: geef hem geen 13 kaarten. Helaas waren de grappen en grollen niet in tekst te vangen. Dus hopelijk stuurt Ig de volgende keer een videofilmpje mee...
Er gebeurde weer van alles. Gedoubleerde contracten die gehaald werden, een niet kwetsbare uitnemer die té vroeg gedoubleerd werd, terwijl je zelf slem kunt halen etc.
Lees meer in het artikel 'Scoren: neuh, dat niet' van Ig Nieuwenhuis.

Reglement Zomercompetitie
28-06-2014 Jaap Trouwborst

Het reglement Zomercompetitie 2014 staat op de site. Het is te vinden op de Algemene pagina, in het linkermenu bij 'Reglementen' of klik hier.

Zomercompetitie 27 juni
28-06-2014 Yvonne Nolmans

Winnaars van de 1e avond van de zomercompetitie werden Rob Heinen en Martin Wanner met 59,66%.

Opstellingen viertallencompetitie 2014-2015
23-06-2014 Martin Heerschop

De opstellingen van de viertallen voor de viertallencompetitie 2014-2015 zijn bekend. Klik hier voor het overzicht.

Eindstand 2e Butlerserie
23-06-2014 Jaap Trouwborst/Yvonne Nolmans

Jaap Trouwborst heeft in de tussenstand van de 2e Butlerserie de opkomstbonussen verwerkt. De nieuwe eindstand is te vinden op de Uitslagenpagina of klik hier.
Helaas hebben maar 17 paren aan de deelname-eis voldaan. Voorjaarsvakantie en voetballen zaten in de weg.

'Groot slem op snit, 5 ♣ of 6 ♣, van je partner af willen, en een Rosmullertje' door Ronnie de Champs
23-06-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Ronnie had, zoals gebruikelijk, zijn mooie en boeiende verslag op zaterdagmiddag vroeg al klaar. Op weg naar de website trad er echter enige stagnatie op.
Er waren heel wat slemspellen die de score flink hebben opgevoerd (voor sommigen), dan wel omlaaggehaald (voor anderen)...
Ben je benieuwd naar degene die van zijn partner af wil? Of nieuwgierig naar een Rosmullertje? Lees dan meer in het artikel 'Groot slem op snit, 5 ♣ of 6 ♣, van je partner af willen, en een Rosmullertje' van Ronnie de Champs.

Uitslag Butler 20 juni
21-06-2014 Yvonne Nolmans

Allereerst excuses voor de late vermelding van de uitslag op de site. Als je zelf niet speelt, dan vergeet je, zeker op mijn leeftijd, wel eens dat er een clubavond is geweest...
De laatste avond van de butler werd met een ongehoord hoge score gewonnen door Dennis Kruis & Chris ten Kate met +92 (gimp=3,29). Dat is vast lekker nagenieten de komende dagen!
In de eindstand moeten de bonussen nog worden verwerkt. In het reglement staat dat je 3 keer zonder invaller moet hebben gespeeld en maximaal 2 keer afwezig mag zijn. Als je 1 keer afwezig bent krijg je 5 bonuspunten en bij 2 keer afwezig 3 bonuspunten. Volgens mijn berekening zijn Nico Doremans & Jaap Trouwborst dus de winnaars van de 2e Butlerserie. Van harte!

Van 27 juni t/m 22 augustus is het zomercompetitie.

Uitslag Butler 13 juni
13-06-2014 Yvonne Nolmans

Deze voorspelling van Jaap kwam wel uit: het zou wel eens erg rustig kunnen zijn omdat in het WK voetbal Nederland tegen Spanje speelt. Wat een heerlijke overwinning; na Johannesburg 2010 hadden we nog een hele grote appel te schillen met Spanje.
Theo Fonville & Rien Verbeek veegden ook de andere spelers van de grasmat door te winnen met +65 (gimp=2,32).

'Clubavond: hoe lang houden we het vol? Hoe hard is de ruggegraat?' door Ig Nieuwenhuis
10-06-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Hoe gezellig de clubavond ook is: na een week hard werken is het soms lastig de concentratie voldoende (lang) vol te houden. De ene keer hou je het vol t/m de 3e ronde, de andere keer t/m de 5e ronde. En die laatste rondes dan? Dat is, naar een uitspraak van Edwin Stoel, "uitkaarten op je ruggegraat".
Door die vermoeidheid maak je wel eens wat missers. Het voordeel daarvan is dat je heel wat te bespreken hebt, zodat je het in de competitie beter kunt doen.
Ig noemt, in een uitgebreid verslag, een aantal spellen waarop het beter/anders had gekund. Maar hij constateert ook dat hun biedsysteem regelmatig goed uitpakt.
Lees meer in het artikel 'Clubavond: hoe lang houden we het vol? Hoe hard is de ruggegraat?' van Ig Nieuwenhuis.

Uitslag Butler 6 juni
06-06-2014 Yvonne Nolmans

Jaap voorspelde in zijn laatste clubavondverslag dat het wel een rustig avondje zou worden, de vrijdag vlak voor Pinksteren. Niets was minder waar. We hadden een mooie opkomst met 36 paren.
De winnaars werden Dennis Ottevanger en Edwin Stoel met +66 (gimp=2,36).
In de tussenstand staan Ed Kuijpers & Edwin Stoel op de eerste plaats. Maar de reglementen gooien roet in het eten: maximaal 2 keer afwezig en 3 keer spelen zonder invaller.
Een fijn Pinksterweekend.

Commentaar van Rob Heinen bij '1 ♠, het spannendste openingsbod'
05-06-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Jaap schreef in zijn artikel '1 ♠, het spannendste openingsbod': "Ik denk dat wij het enige paar ter wereld zijn die hierop nog 1 ♠ openen."
Rob Heinen schrijft hierover een commentaar. Zijn commentaar is opgenomen aan het einde van het artikel van Jaap.

'1 ♠, het spannendste openingsbod' door Jaap Trouwborst
02-06-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Een mooi uitgebreid verslag van Jaap van afgelopen vrijdag.
Het was butler. Jaap geeft voorbeelden van hoe een gelukje op een slemspel een heleboel punten in de kering kan schelen: 'n reden waarom hij de voorkeur aan paren geeft.
De titel betreft een spel met een 4333-hand (4-krt schoppen) waarop Jaap en Nico, volgens Jaap als enigen in de wereld, nog 1S openen. We zijn benieuwd of er toch nog meer mensen zijn die dit zo spelen.
Klik hier voor het artikel '1 ♠, het spannendste openingsbod' van Jaap Trouwborst.

Uitslag Butler 30 mei
31-05-2014 Yvonne Nolmans

De derde butleravond trokken Rob Heinen & Martin Wanner aan het langste eind met +53 (gimp=1,89).
Een mooi weekend toegewenst.

eBRITSJ nr. 19 is uit!
30-05-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

De nieuwe eBritsj heeft lang op zich laten wachten. Maar dan heb je ook wat: een dubbeldik nummer van 58 bladzijden! Vol met viertallenverslagen. Ook met de nabeschouwing van Martin Heerschop over de prestaties van onze viertallen. BCO 1 heeft zich gehandhaafd, 2 teams zijn gedegradeerd en 2 teams zijn gepromoveerd. Helaas geen BCO-team meer in de 1e Divisie, voor het eerst in jaren.
Guus Schreiber verhaalt uitgebreid over BCO 1 in de Knockout van de degradatiepoule in de MK. Wederom een meesterstuk, waarvoor hulde.
Ig Nieuwenhuis doet uitgebreid verslag van een aantal wedstrijden van BCO 6 in de Hoofdklasse. Eén verslag is afkomstig van de Dombo-site (met toestemming), geschreven door Floris Vlaanderen (is dat nou de dikke of de dunne?) en van commentaar voorzien door Ig. Ook mocht Ig nog aantreden in de 2e Divisie, zodat we dit keer zelfs een verslag hebben van BCO 4.
Uiteraard is ook BCO 9 van de partij bij de viertallenverslagen. Al ruim voor het einde waren zij de gedoodverfde kampioen van hun 1e Klasse. Herman heeft er een paar mooie verslagen over geschreven, soms van commentaar voorzien van JP Pals/Ciska Zuur.
Veel leesplezier met onze nieuwe eBritsj.

'Een tijdje niet op de club...' door Herman te Riele
26-05-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Ronnie was een tijdje niet op de club geweest en had er duidelijk zin in. Gekomen om te passen was hij niet, dat was aan het bieden te merken.
Een tijdje geleden hadden Ronnie en Herman een probleem bij het bieden na een zwakke SA. Zij hebben daarna de HeRo-verdediging (=HErman/ROnnie) bedacht. Of dat ook succesvol afliep kun je lezen in het artikel 'Een tijdje niet op de club' van Herman te Riele.

Uitslag Butler 23 mei
24-05-2014 Yvonne Nolmans

De 2e butleravond werd gewonnen door Niels van der Gaast & Dennis Ottevanger met +38 (gimp=1,36).

Finale selectie EK seniorenviertallen 2014
19-05-2014 Yvonne Nolmans, met dank aan Jaap Trouwborst

Met excuses: verzuimd is te vermelden dat het team Vriend, bestaande uit Kees Bakker - Roald Ramer, Anton Maas - Bep Vriend (c), de finale heeft gewonnen van de selectie voor het EK seniorenviertallen voor landenteams.
Het team heeft Willem van Eijk - Willem Gosschalk gekozen als 3e paar voor het EK .
Het EK vindt plaats van 21 juni tot 1 juli in Opatija, Kroatië.
Klik hier voor de uitslag.

Finale NK Seniorenparen
18-05-2014 Yvonne Nolmans

Zaterdag 17 mei werd de halve finale van het NK Seniorenparen gehouden in het NDC Utrecht. Op zondag 18 mei werd de finale gespeeld. Uiteraard namen diverse BCO-paren deel en niet zonder succes.
Jaap Trouwborst & Rinus Balkenende werden 2e met 59,38%. Een mooie prestatie heren!
Loek Fresen & Rob Groenenboom werden 6e met 55,60%. Op de 15e plaats Edwin Stoel & Dennis Ottevanger met 49,88%.
Klik
hier voor de uitslag.

'De 4e kleur als hulp bij slambieden?' door Loek Fresen
18-05-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Bij gebrek aan voldoende auteurs was Redacteur Herman van plan een korte rustperiode te houden wat betreft het indienen van clubverslagen.
Dat Loek toch een clubavondverslag heeft geschreven getuigt van veel clubliefde! Dank je wel Loek!
Loek speelde met gelegenheidspartner Pierre Claesen. Met een onbekende partner is het niet altijd eenvoudig slam uit te bieden. En juist die avond kwamen er veel slams voorbij. Zelfs de 4e kleur gaf niet altijd genoeg houvast om 6, of soms zelfs 7, uit te bieden.
Klik hier voor het artikel 'De 4e kleur als hulp bij slambieden?' van Loek Fresen.

Uitslag 2e Butlerserie 16 mei
17-05-2014 Yvonne Nolmans

Grote winnaars van de 1e avond van de 2e Butlerserie waren Toos Jongerius & Jan Bolwerk met +57 (gimp=2,04).

Kandidaat lid
11-05-2014 Yvonne Nolmans

Het bestuur stelt Anne-Lies van de Peppel voor als kandidaat lid (m.i.v. 09-05-2014).

Uitslag en eindstand Patton
11-05-2014 Yvonne Nolmans

De laatste kaarten van de Pattonserie zijn gelegd. De winnaar is team BCO 1, bestaande uit Wubbo de Boer - Agnes Snellers, Chris ten Kate - Huub van der Wouden, Dennis Kruis - Hendrik Bijker. Ze behaalden in totaal 250 punten. Gefeliciteerd!
BCO 2 heeft nog hard gewerkt om BCO 1 in te halen, maar de overwinning is hen op 7 punten na ontgaan.
De groepswinnaars van 9 mei:
 • A-groep: BCO 2, bestaande uit Rob Heinen - Martin Wanner, Rudi Kusters - Pier Westra met 66 punten.
 • B-groep: BCO 6, bestaande uit Joost van den Broek - Herman Post, Paul de Jong - Sytze Sietsma met 68 punten.
 • C-groep: team Stoel, bestaande uit Niels van der Gaast - Agnes Wesseling, Ed Kuijpers - Edwin Stoel met 62 punten
 • D-groep: team Baas, bestaande uit Piet Baas - Joost van den Boom, Hans Fresen - Ineke Fresen met 74 punten
Jaap heeft voor alle Patton-avonden de meesterpunten per groep geregeld. Zie hiervoor de uitslagenpagina op de NBBClubsites.

Kandidaat lid
09-05-2014 Yvonne Nolmans

Het bestuur stelt Thailo van Ree voor als kandidaat lid (m.i.v. 02-05-2014).

NK gemengde viertallen 2014
05-05-2014 Yvonne Nolmans

foto's: Janine van Ipenburg.

Op 3 en 4 mei werd het NK gemengde viertallen 2014 gehouden. De 1e plaats was voor team Speelman (Agnes Snellers, Betty Speelman, Wubbo de Boer en Joris van Lankveld). Zij wonnen met 118 uit 8 wedstrijden.
Ook Lotte Leufkens eindigde hoog. Zij speelde in het team Tobias (Bob Drijver, Lotte Leufkens, Tobias Polak, Monique van de Sande, Berend van den Bos). Zij scoorden 100 uit 8 wedstrijden.
Klik hier voor de uitslag.

Uitslag Patton 2 mei
04-05-2014 Yvonne Nolmans

Jaap was heel erg snel met zijn uitslag. Deze stond ook snel op de website. Maar dan moet je de website wel kunnen zien natuurlijk. Gelukkig heb ik zelf het grootste gedeelte weer op de rails gekregen. Wie weet brengt onze provider morgen uitkomst (het altijd zeer klantvriendelijke Vevida!) of kijkt Rudi snel naar de resterende fouten.
Op de derde Patton avond werd er ingedeeld naar rangorde en waren er ook bonuspunten te verdienen: 6 voor het spelen in de A-groep en 3 voor het spelen in de B-groep.
De A-groep werd gewonnen door BCO 1 (Wubbo de Boer - Agnes Snellers, Chris ten Kate - Huub van der Wouden) met 68 punten. De 1e plaats in de B-groep was voor BCO 5 (Theo Fonville - Rien Verbeek, Rob Groenenboom - Huub van Vliet) met 65 punten.
Met 61 punten won BCO 7 (Lauri Bakker - Jan Timmer, Gérold Nicolasen - Martijn Schoonderwoerd) de C-groep.
In de tussenstand staat BCO 1 ver bovenaan met een totaal van 191 punten.

Problemen website
03-05-2014 Yvonne Nolmans

Excuses voor de weergave van onze website. Door onze provider is de hele website overgezet naar een nieuwe server. In verband daarmee zijn er wat veranderingen in welke commando's je wel of niet meer kunt gebruiken. Hoe we dat moeten oplossen moet nog uitgezocht worden. Hopelijk heeft onze technisch beter onderlegde webmaster Rudi Kusters tijd om hier op korte termijn naar te kijken.

Werkzaamheden server website
30-04-2014 Yvonne Nolmans

Vanaf 30 april voert onze provider werkzaamheden uit aan de server waarop onze website staat. De werkzaamheden vinden na 23.00 uur plaats. Onze website kan daardoor soms enige tijd uit de lucht zijn.

Kandidaat lid
30-04-2014 Yvonne Nolmans

Het bestuur stelt Marco Vermeulen als kandidaat lid voor (m.i.v. 18-04-2014).

'Passen voor een Maxima(al) resultaat' door Ronnie de Champs
27-04-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

RRR (Razende Reporter Ronnie) heeft normaal geen enkele moeite met het schrijven van een artikel. Maar zaterdag ontbrak het aan inspiratie, grotendeels veroorzaakt door het minimale resultaat waarop hij en Herman de 2e Pattonavond hadden afgesloten. Zelfs een Oranjetompouce hielp niet. Daardoor liet hij zich, zeer tegen zijn gewoonte in, afleiden door de folklore-activiteiten in De Rijp. Maar gelukkig kwam het toch weer goed.
Te veel down en soms wat minder goed afspel leidden tot verloren wedstrijden. Verder dan één maal een gelijkspel kwam het op deze 1e Koningsdag niet.
Klik hier voor het artikel 'Passen voor een Maxima(al) resultaat' van Ronnie de Champs.

Uitslag Patton 25 april
27-04-2014 Yvonne Nolmans

De uitslag staat op onze website, met dank aan snelle Jaap.
De A-groep werd gewonnen door BCO 1 (Chris ten Kate - Huub van der Wouden, Wubbo de Boer - Agnes Snellers) met +52.
In de B-groep werd BCO 2 (Rob Heinen - Martin Wanner, Rudi Kusters - Pier Westra) eerste met +63.
In de totaalstand staat BCO 2 bovenaan met 132 punten.

Patton 25 april
25-04-2014 Yvonne Nolmans

De spelverdelingen staan op de site. De uitslag wordt in de loop van het weekend verwacht.

Aanmeldingsprocedure externe viertallen 2014-2015
24-04-2014 Yvonne Nolmans/Martin Heerschop

Het aanmelden voor de externe viertallen is van start gegaan. Het aanmeldingsformulier dient uiterlijk 31 mei 2014 in het bezit te zijn van Martin Heerschop.
Klik hier voor de aanmeldingsprocedure 2014-2015
en klik hier voor het aanmeldingsformulier.

'Eieren eten op 18 april 2014' door Wubbo de Boer
24-04-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Voor de BCO Paasdrive had Wubbo de Boer een geheim wapen meegenomen: hij speelde met 2 Agnessen. Agnes Snellers & Agnes Wesseling. Daar bleek niemand tegenopgewassen. In de eerste ronde werd zelfs een score van meer dan 83% behaald. Bedwelmd door zoveel vrouwelijk schoon kon de tegenstander niets anders doen dan, sabbelend op een eitje, de punten in de schoot van het trio werpen.
Klik hier voor het artikel 'Eieren eten op 18 april 2014' van Wubbo de Boer.

Paasdrive 18 april - vervolg
20-04-2014 Yvonne Nolmans


De foto's van de Paasdrive zijn opnieuw het werk van Janine van Ipenburg, waarvoor heel hartelijk dank. Eveneens voor de verdere informatie.
Op de foto links de prachtige prijzentafel, dit jaar uitgevoerd in Lila-Groen, naar een idee van Ans Abel en Janine van Ipenburg, die ook de inkoop voor hun rekening namen.
Rechts de spelers van BCO 6 (Joost van den Broek, Herman Post, Ig Nieuwenhuis, Sytze Sietsma) die met ruime voorsprong promoveerden naar de 2e Divisie viertalen. De wijn werd uitgereikt door Hans Verveer.
Overigens bleek dat Wubbo & Agnes niet met z'n tweeën de Paasdrive hebben gewonnen. Zij vormden een trio met Agnes Wesseling. Het verbaasde me al dat ze op zo'n hoog percentage uitkwamen.... J
Nog wat foto's kun je hier en hier vinden. Voor een extra mooie weergave van de foto van de prijzentafel klik hier en voor BCO 6 klik hier.

Uitslag Paasdrive 18 april
19-04-2014 Yvonne Nolmans

Het was een lekker druk bezochte Paasdrive. Ongetwijfeld zal de prijzentafel er weer mooi uit hebben gezien. Misschien komt hiervan nog een foto om op de website te plaatsen. En horen we ook nog wie de prijzen verzorgd heeft (door Janine?).
De opzet van de Paasdrive was weer leuk bedacht door Jaap en mede uitgevoerd door Nellie. Na elke 3 ronden volgde een nieuwe indeling aan de hand van de stand.
Winnaars werden Wubbo de Boer & Agnes Snellers met 66,34%. In de 1e ronde haalden ze maar liefst een percentage van 83,06%. Ze kwamen vast veel gulle Paashazen tegen..
Gedetailleerde frequentiestaten per ronde zijn te vinden onder de uitslagen op de NBBClubsite of klik hier.

Halve finale Ruitenboer Utrecht - BIS
16-04-2014 Yvonne Nolmans, met dank aan Reggie Schouten

In het bericht over de halve Ruitenboer is ten onrechte vermeld dat Diek Heineman & Jan Prins de finale nét niet gered hadden. Dit is onjuist. 11 Paren gaan door naar de finale. Diek & Jan werden gedeeld 11e. Excuses.

BCO successen/succesjes
16-04-2014 Yvonne Nolmans, met dank aan Theo Fonville

Zondag 13 april werd al weer voor de 16e keer het Rondje Dordt verspeeld, een chique kroegendrive met bridgemates en biddingboxes aan iedere tafel. Henk Dols en Theo Fonville haalden met 67,60 de tweede plaats in een veld van 186 paren. Dus jullie kunnen het nog Theo & Henk!
Voor de volledige uitslag, klik hier

Uitslagen externe viertallen, ronde 14
15-04-2014 Yvonne Nolmans

BCO 5 - H'toer 1 8 - 12
BCO 6 - DOMBO 320 -  0
BCO 7 - DOMBO 2 1 - 19
BCO 8 - DOMBO 8 2 - 18
BCO 9 - DDS 219 -  1
BCO 10 - DOMBO 9 6 - 14
BCO 11 - DOMBO 710 - 10

Nabeschouwing viertallencompetitie 2013-2014
15-04-2014 Yvonne Nolmans

De laatste kaarten in de externe viertallencompetitie zijn nog maar nauwelijks gelegd en nu al komt Martin Heerschop met zijn nabeschouwing. De nabeschouwing vind je hier.
Let goed op de datum van 31 mei: op dit tijdstip dienen de spelers van de viertallen 2014-2015 bekend te zijn. Hierover volgt binnenkort een bericht met de Inschrijvings- en indelingsprocedure. Begin in ieder geval vast met het samenstellen van je team voor volgend seizoen.

Uitslag Patton 11 april
14-04-2014 Yvonne Nolmans

De uitslag van de Patton op 11 april staat op de site. De uitslag is te vinden op de Uitslagenpagina of klik hier.

Halve finale Seniorenselectie EK 2014
13-04-2014 Yvonne Nolmans

Team Janssens (Nico Doremans, Willem Gosschalk, Onno Janssens, Nico Klaver, Jaap Trouwborst, Willem van Eijck) speelde tegen LBC-senioren en verloor met 113 - 97. Helaas dus niet naar de finale.
Team Vriend (Kees Bakker, Anton Maas, Roald Ramer, Bep Vriend) speelde tegen team Begas en won met 114 - 80. Zij plaatsten zich hiermee voor de finale, waarin ze zullen uitkomen tegen LBC-senioren. De finale vindt plaats op 10 en 11 mei in het NDC Utrecht.

Halve finale Ruitenboer Utrecht
13-04-2014 Yvonne Nolmans

In de halve finale van Ruitenboer in Utrecht werden Remco van der Heijden & Frank Jordan 2e met 61,69%. Zij plaatsten zich daarmee voor de finale, die op 27 april wordt gehouden in het NDC Utrecht. Diek Heineman & Jan Prins hebben het nét niet gered (gedeelde 11e plaats), evenals Bert Both & Marianne Damen (14e) en Stance Priester & Anja Verbeek (17e).

NBB Beker
13-04-2014 Martin Heerschop

Helaas heeft BCO gisteren verloren van Pegasus in de 2e ronde van de NBB-beker. Eindresultaat: 143 - 102. We wensen Pegasus succes in de verdere strijd!
Butlerscores:
Wubbo de Boer & Agnes Snellers+ 44
Chris ten Kate & Huub v.d. Wouden+ 14
Martin Heerschop & Vincent Wiering- 14
Rob Heinen & Martin Waner- 29
Rudi Kusters & Pier Westra- 29
Nico Doremans & Jaap Trouwborst- 36

'Deelscoreavond' door Martin Heerschop
13-04-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Aan Martin de eer verslag te doen van de 1e Patton-clubavond. Hij was niet blij met de vele deelscorespelletjes (meestal duidend op een saaie clubavond), maar dat gebeurt nu eenmaal af en toe en Patton is tenslotte ook (deels) paren. Toch weet Martin nog een mooi deelscorespel te vermelden.
In de Patton tellen de fouten die je maakt nog veel zwaarder dan bij gewoon viertallen. Ook te veel down gaan kan veel kosten. Martin geeft bij Spel 7 een mooi voorbeeld hoe een +12 score kan veranderen in een -12 score.
Klik hier voor het artikel 'Deelscoreavond' van Martin Heerschop.

Parencompetities
13-04-2014 Yvonne Nolmans

Vorige week werden de Parencompetities gehouden. De resultaten:
 • In de Meesterklasse werden Kees Bakker & Geert-Jan Ros 2e met 52,99% en Tim Verbeek & Berry Westra 3e met 52,84%.
 • In de 1e Divisie werden Just van der Kam & Rob van der Bergh met 53,90% 2e. Zij promoveerden daarmee naar de 1e Divisie Paren. Gefeliciteerd Just & Rob.
 • Marc & Leen Stougie werden met 54,28% 2e in de 2e Divisie paren, regio 1. Zij zijn daarmee gepromoveerd naar de 1e Divisie. Gefeliciteerd jongens, een mooie prestatie.
Patton 11 april
11-04-2014 Yvonne Nolmans

De Patton moet met de hand worden uitgerekend. Waarschijnlijk zal de uitslag rond het eind van het weekend verschijnen. De spelverdelingen staan op de Uitslagenpagina.

Uitslagen externe viertallen, ronde 13
08-04-2014 Yvonne Nolmans

BCO 5 - DOMBO 2 3 - 17
BCO 6 - DOMBO 119 -  1
BCO 7 - H'toer 110 - 10
BCO 8 - DOMBO 517 -  3
BCO 9 - DOMBO 613 -  7
BCO 10 - DOMBO 4 1 - 19
BCO 11 - DDS 119 -  1

BCO 6 is nu al kampioen en promoveert naar de 2e Divisie. Gefeliciteerd mannen!
BCO 9 is eveneens nu al kampioen en promoveert naar de Hoofdklasse. Mevrouw, mijne heren: van harte gefeliciteerd.

Overzicht standen District
Overzicht uitslagen District

Eindstand 2e Parenserie
08-04-2014 Jaap Trouwborst

In de eindstand van de 2e Parenserie zijn de opkomstbonussen verwerkt. De eindstand staat op de uitslagenpagina of klik hier.

Reglement Patton viertallencompetitie
08-04-2014 Jaap Trouwborst

Het reglement voor de Patton viertallencompetitie is te vinden in het linkermenu onder 'Reglementen'.

Patton viertallencompetitie
08-04-2014 Jaap Trouwborst

Vrijdag 11 april start de Patton viertallencompetitie. De overige speeldata zijn 25 april, 2 mei en 9 mei.
We spelen de eerste twee avonden zes wedstrijden van vier spellen met een uitslag van maximaal 16-0 per wedstrijd. De derde en vierde avond spelen we vier wedstrijden van zes spellen met een uitslag van maximaal 24-0 per wedstrijd.
Het is de bedoeling dat viertallen zich als deelnemer inschrijven. Voor je definitieve aanmelding heb je de tijd tot uiterlijk de tweede speelavond, dus 25 april. Dat wil niet zeggen dat je niet mee kunt doen als je pas vrijdag om half zeven een tweede, derde en vierde man vindt. Een viertal dat zich op een vrijdagavond meldt kan altijd meedoen. Iedereen is welkom.
Als je geen partner of nevenpaar kunt vinden, meldt dit dan bij Leo van Thiel Berghuijs. Leo treedt op als bemiddelaar en doet zijn uiterste best een viertal voor je te formeren.
Het e-mailadres van Leo is: , of . Het telefoonnummer van Leo is: 06 222 99 899.
Inschrijven doe je het liefst per e-mail bij: . Maar telefonisch kan ook (030 688 3023 of 06 471 19 025).
En natuurlijk is je inschrijven op de eerstvolgende clubavond ook mogelijk.
Voor meer details zie ‘Reglement Patton 2014’ op de BCO-site.

Namens de Technische Commissie, Jaap Trouwborst

'Van de Prins geen kwaad' door Herman te Riele
05-04-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

De dienstdoende auteur was afwezig en Herman had keurig Ronnie de Champs geregeld als invaller. Deze werd echter te elfder ure ziek en toen moest Herman opnieuw een invaller regelen (waarbij hij maar voor zichzelf koos) én ook nog een andere partner.
Herman trof het: er kwamen wat leuke spellen langs én ook had hij in Jan Prins een prettige partner gevonden. Wat wil je nog meer? Het verslag natuurlijk... en Ronnie de Champs van harte beterschap wensen.
Het artikel van Herman te Riele 'Van de Prins geen kwaad' is hier te vinden.

Uitslag paren 4 april
04-04-2014 Yvonne Nolmans

Op de 1e plaats eindigden Chris ten Kate & Huub van der Wouden met 64,79%.
De 2e Parencompetitie werd eveneens gewonnen door Chris & Huub met een gemiddelde van 59,41%. De voorsprong is groot genoeg, zodat nog toe te voegen opkomstbonussen voor andere paren, hun positie niet in gevaar brengt. Gefeliciteerd Huub & Chris.

Volgende week is de 1e avond van de Patton competitie. Heb je al een viertal samengesteld? Het Patton-reglement zal ergens in de komende dagen op onze website verschijnen.

'La donna è mobile' door Lennart De Vos
01-04-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Een mooi verslag van Lennart met de welluidende titel 'La donna è mobile'. Hoe hij aan deze titel komt, staat in zijn artikel. De term werd gebezigd door een wat oudere, dikbuikige (jazz)muzikant en muziekliefhebber, nadat Nienke had gepast op een cue van Lennart en daardoor een prachtig contract mocht spelen en halen.
Even voor de meezinger als Nienke a.s. vrijdag op BCO is en ze weer een geniale ingeving krijgt: La Donna è mobile door Mario Lanza. De vrouw is wispelturig, zoals een pluimpje dat danst op de wind. Maar dat wisten we naturlijk allemaal al...
Klik hier voor het artikel 'La Donna è mobile' van Lennart de Vos.

Senioren Parencompetitie District Utrecht
01-04-2014 Yvonne Nolmans

Dennis Ottevanger & Edwin Stoel werden 2e in de Senioren Parencompetitie van het District Utrecht met 55,69%. 2e werden Agnes Wesseling & Erwin Bergsma met 53,15%. Er deden nog veel meer BCO-leden mee. Kortheidshalve verwijs ik voor hun resultaten naar de uitslagenpagina van het District Utrecht.
De vervolgwedstrijden zijn op 17 mei (halve finale) en 18 mei (finale).

Open Paren District Utrecht
30-03-2014 Yvonne Nolmans

Nellie Birkhoff & Janus Ruighaver zijn met 56,29% eerste geworden in de Hoofdklasse van de Open Parencompetitie van het District Utrecht. Daarmee zijn zij gepromoveerd naar de 2e Divisie Paren.
Nellie & Janus: van harte gefeliciteerd.

BCO struikelt over BC70 in de HK-Beker
28-03-2014 Yvonne Nolmans

Helaas heeft BCO het niet gered de 2e ronde van de HK-Beker te overleven. Ze verloren de wedstrijd met 152 - 206. De butlerscores van enkelen bedekken we met de mantel der liefde.
Rest ons BC70 van harte te feliciteren met de winst.

Uitslag paren 28 maart
28-03-2014 Yvonne Nolmans

Op de 1e plaats eindigden Agnes Snellers & Wubbo de Boer met 68,75%.
In de tussenstand staan Chris ten Kate & Huub van der Wouden nog steeds bovenaan met een gemiddelde van 57,61%. Het niet krijgen van de opkomstbonus zou hen wel eens parten kunnen gaan spelen...

'Fun with .............. Fantunes1, bidding2 & playing3,?4' door Ig Nieuwenhuis
23-03-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Het moet niet gekker worden. Nou is er zelfs al een paar op BCO dat 'lightly modified Fantunes' speelt. De confrontatie met dit paar liep voor Ig & Sytze niet zo goed af.
Ig schotelt je een paar pittige problemen voor. De antwoorden heeft hij nu eens niet zelf gegeven. Reacties, tips en oplossingen zijn welkom. En het zal zeker onze Hoofdredacteur plezier doen. Vóór je de problemen bekijkt, wel eerst een hoofdpijntabletje nemen...
Klik hier voor het artikel 'Fun with .............. Fantunes1, bidding2 & playing3,?4' van Ig Nieuwenhuis.

Uitslag paren 21 maart
21-03-2014 Yvonne Nolmans

Op de 1e plaats eindigden Thailo van Ree & Martijn Schoonderwoerd met 62,08%.
In de tussenstand staan Chris ten Kate & Huub van der Wouden nog steeds bovenaan met een gemiddelde van 57,61%, maar de afstand tot de direkte achtervolgers is wel kleiner geworden.

'Ruitenboer' door Jaap Trouwborst
18-03-2014 Herman te Riele

Jaap had het druk maar heeft toch een leuk verslag geschreven met een mooi groot slemspel, een spel waarop een wijze les van Garozzo van toepassing is, en een spel waarop je net zo makkelijk 8% als 92% zou kunnen scoren.
Klik hier voor het artikel 'Ruitenboer' van Jaap Trouwborst.

Uitslagen externe viertallen, ronde 11
18-03-2014 Yvonne Nolmans

BCO 5 - BCC 213 -  7
BCO 6 - Victoria 120 -  0
BCO 7 - Haddik 1 6 - 14
BCO 8 - BCC 3 9 - 11
BCO 9 - Victoria 319 -  1
BCO 10 - Victoria 2 16 -  4
BCO 11 - Vianen 2 4 - 16

Selectiewedstrijden voor het EK Seniorenviertallen 2014
18-03-2014 Yvonne Nolmans

Op 15 maart werden selectiewedstrijden gehouden voor het EK Senioren Viertallen 2014. De 1e vier teams hebben zich geplaatst voor de halve finale op zondag 13 april.
Team Vriend, bestaande uit Kees Bakker, Anton Maas, Roald Ramer en Bep Vriend (C), won de selectie met een gemiddelde van 14,86.
Team Janssens, bestaande uit Nico Doremans, Willem Gosschalk, Onno Janssens (C), Nico Klaver, Jaap Trouwborst en Willem van Eijck, werd 2e met een gemiddelde van 13,29.
De finale vindt plaats op 10 en 11 mei.
Het EK wordt van 21 t/m 28 juni gehouden in Opatija (Kroatië)

Halve finale Ruiten Boer
15-03-2014 Yvonne Nolmans

De halve finale van Ruiten Boer wordt gespeeld op zondag 13 april. Namens BCO hebben zich geplaatst: Bert Both & Marianne Daemen en Diek Heineman & Jan Prins. Veel succes gewenst alvast.

Uitslag paren/Ruiten Boer 14 maart
14-03-2014 Yvonne Nolmans

Op de 1e plaats eindigden Janine van Ipenburg & Jan Stellingwerff met 65,38%.
In de tussenstand staan Chris ten Kate & Huub van der Wouden bovenaan met een gemiddelde van 58,79%.

Scorecorrectie 7 maart
14-03-2014 Yvonne Nolmans

Op spel 25 heeft een correctie plaatsgevonden. Er is een nieuwe uitslag gepubliceerd.

'Tis paren, hè?' door Herman te Riele
09-03-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Het was een gezellige, maar nogal rommelige clubavond. Herman uit zijn bewondering voor Nellie die altijd vriendelijk en geduldig allerlei knoeipartijen oplost tijdens de clubavond. Waarvan akte!
Op spel 12 legde Ronnie de tegenpartij in de luren, waardoor een koude 3 SA, op zoek naar de overslag, werd omgezet in down. Tja, tis paren, hè. En ook op spel 15 leidde deze paren'regel' tot een slechte score.
Klik hier voor het artikel 'Tis paren, hè?' van Herman te Riele.

Uitslag paren 7 maart
8-03-2014 Yvonne Nolmans

De clubavond werd gewonnen door Dennis Ottevanger & Richard Thomassen met 59,38%.

Volgende week is het, behalve de 3e parenavond, ook Ruiten Boer.

2e Divisie groep 6
4-03-2014 met dank aan Ig Nieuwenhuis

Afgelopen zondag werden de laatste wedstrijden gespeeld in groep 6 van de 2e Divisie.
BCO 3 is er na een spannende dag niet in geslaagd te promoveren naar de 1e divisie.
Hun laatste wedstrijd tegen de nummer 1 hadden ze moeten winnen, maar ging uiteindelijk met 6-14 verloren. Als het gelukt was met deze cijfers te winnen, dan waren zij kampioen geweest. Zo spannend was die laatste dag.
BCO 4 heeft niet het wonder kunnen realiseren dat nodig was voor handhaving. Ons damesteam is gedegradeerd naar de hoofdklasse.

'De hoofdredacteur en de zwakke sans' door Loek Fresen
02-03-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Wisten jullie dat hoofdredacteur Herman elke vrijdag aan Nellie vraagt een tafel tegen de schrijver van het clubavondverslag te mogen spelen? In de hoop natuurlijk dat hij en Ronnie een goede indruk maken in de schijnwerpers ;-).
Daar werkte Loek Fresen, schrijver van het artikel van afgelopen vrijdag, mooi niet aan mee. Na een zwakke SA-opening van Waltraud hadden Herman en Ronnie onvoldoende bagage in huis om in het goede contract te komen. Loek is benieuwd of zij nog een andere verdediging dan DONT tegen de zwakke SA gaan afspreken.
Klik hier voor het artikel 'De hoofdredacteur en de zwakke SA' van Loek Fresen.

Uitslag paren 28 februari
1-03-2014 Yvonne Nolmans

De clubavond werd gewonnen door Rudi Kusters & Pier Westra met 61,61%. Fijn weekend allemaal.

Meesterpunten interne viertallenserie
28-02-2014 Yvonne Nolmans

Met dank voor het vele werk, heeft Jaap de meesterpunten verwerkt van de interne viertallencompetitie. Alle spelers die ten minste 2 avonden in een team hebben gespeeld krijgen de meesterpunten die bij de uitslag zijn vermeld. Klik hier voor het overzicht.

Uitslagen externe viertallen, ronde 11
27-02-2014 Yvonne Nolmans

Haddik 1 - BCO 5 4 - 16
Vianen 1 - BCO 6 8 - 12
STAR 11 - BCO 7 9 - 11
Breukelen 1 - BCO 818 -  2
L'schoten 1 - BCO 9  2 - 18
Breukelen 2 - BCO 1011 -  9
ZbcHom 1 - BCO 1114 -  6

Overzicht standen District
Overzicht uitslagen District

'Terug van weggeweest - een drama in twee bedrijven' door Martijn Schoonderwoerd
26-02-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Martijn is helemaal terug van weggeweest en heeft een heel mooi verslag geschreven, waarbij hij niet schroomt de hand in eigen boezem te steken.
Martijn haalt er van alles bij: de torenhoog biedende Ciska, de Dikke en de Dunne Belg, viervoudige bypassoperaties, zonnestormen die het electriciteitsnet platleggen en bridgen met een zonnebril en een lasmasker op. Kortom: een artikel om van te genieten.
Klik hier voor het artikel 'Terug van weggeweest - een drama in twee bedrijven' van Martijn Schoonderwoerd.

Uitslag Interne Viertallencompetitie 21 februari en eindstand
23-02-2014 Yvonne Nolmans

De viertallenuitslag staat op de site.
Team Bobs heeft het vier avonden volgehouden om 1e te staan, maar op de laatste avond ging BCO 3 met het kampioenschap naar huis. Nico Doremans, Jaap Trouwborst, Martin Heerschp & Wim van de Fliert van harte gefeliciteerd. In de eindstand heeft BCO 3 een totaal van 142 punten gescoord en Bobs 135.

Butleruitslag viertallen 21 februari
22-02-2014 Yvonne Nolmans

Vannacht helemaal vergeten de uitslag op de site te zetten. Excuses. Als ik maar niet vergeet straks mijn pensioen aan te vragen...
Klik hier voor de uitslag van ronde 1. Klik hier voor de uitslag van ronde 2.
De 1e ronde werd gewonnen door Jan Bolwerk & Toos Jongerius met +25 (gimp=1,79).
De 2e ronde was voor Leonieke Mevius & Elske Schrijvers met +47 (gimp=3,36).

Uitslag Interne Viertallencompetitie 14 februari
16-02-2014 Yvonne Nolmans

De viertallenuitslag staat op de site. In de tussenstand staan de 'Bobs' nog steeds 1e met een totaal van 127 punten. BCO 3 (107) en BCO 7 (105) komen het dichtst in de buurt om nog een gooi naar het viertallenkampioenschap te doen.

'Aardig zijn voor de tegenstander' door Ronnie de Champs
15-02-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Onze razende reporter Ronnie heeft zijn verslag in het teken van Valentijn geschreven, want de voorzitter verzocht ons allemaal lief te zijn voor de tegenstander. En dit werd door team Pacha met verve in praktijk gebracht. Alleen was de tegenstander net iets liever, waardoor het team 32 uit 2 scoorde.
Opvallend hoe sommige spellen net anders kunnen uitpakken dan je op het eerste gezicht zou verwachten, met belangrijke gevolgen voor de score.
Aan het eind van de avond zag ik Herman met appelrode wangen in de gang staan. 't Is dat zijn haar niet overeenkwam, anders had ik hem beslist voor de Kerstman aangezien. Het bleek dat Ronnie hem in nogal wat ingewikkelde 3 Sansen had gezet, die Herman met veel gepieker en gepeins had binnengesleept. Een goede raad voor Ronnie: wees ook lief voor Herman! Klik hier voor het artikel 'Aardig zijn voor de tegenstander' van Ronnie de Champs.

Butleruitslag viertallen 14 februari
15-02-2014 Yvonne Nolmans

Klik hier voor de frequentiestaten van ronde 1. Klik hier voor de frequentiestaten van ronde 2.
De 1e ronde werd gewonnen door Ig Nieuwenhuis & Sytze Sietsma met +45 (gimp=3,21).
De 2e ronde was voor Jan ten Cate & Conny Kortekaas met +38 (gimp=2,71).

Hoofdklassebeker Bis
15-02-2014 Yvonne Nolmans, dit keer met dank aan Ig Nieuwenhuis

Teamcaptain Herman Post blijkt in Berlijn te zitten. De dienstdoende wedstrijdleider zou de uitslag doormailen, maar daarmee is klaarblijkelijk wat mis gegaan.
Ig Nieuwenhuis geeft de volgende informatie over de gespeelde Bekerwedstrijd:
De HK-beker werd gespeeld door:
 1. Lauri Bakker & Liduin Erich met Theo Fonville & Rien Verbeek: licht verlies (sorry heb niet de precieze 4-tallen uitslag)
 2. Herman Post & Joost v.d. Broek met Sytze Sietsma & Ig Nieuwenhuis: licht verlies (40-51)
 3. Inderdaad Gert van Duijn & Leo van de Berg met Dennis Ottevanger en Edwin Stoel: zij maakten alle minscores ruim goed.
Aardig om te vermelden: ook bij Buitenhof won alleen het derde team, maar minder dik waardoor BCO in totaal 11 imp overhield.
Het was erg gezellig en we hebben leuk gespeeld.
Ik zal proberen voor eBritsj nog een paar (handgeschudde) spellen te reproduceren.

Hoofdklassebeker
14-02-2014 Yvonne Nolmans, met dank aan Nellie Birkhoff

BCO heeft de 1e ronde van de Hoofdklassebeker gespeeld tegen BC het Buitenhof en gewonnen met 158-147. Misschien komt er nog meer informatie van de teamcaptain Herman Post. Ik weet alleen dat een dolgelukkige Gert van Duijn (samen met Leo v.d. Berg?) de hoogste butlerscore heeft behaald.

'BCO Clubavond 7 februari 2014' (en de Bekerwedstrijd tegen BC'70 de dag erna) door Wubbo de Boer
12-02-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

In zijn clubavondverslag laat Wubbo zien hoe moeilijk het spel is (zelfs voor spelers als Wubbo!). In de eerste wedstrijd vrijdagavond ging er nogal wat mis en het nevenpaar was dus niet zo blij met hun lijstje.
Gelukkig konden Agnes & Wubbo zich revancheren tijdens de bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen BC'70 in Eindhoven, waar het hen een stuk beter verging. Uit deze wedstrijd geeft Wubbo een paar leuke spellen én een zeer leerzaam afspeelspelletje.
Klik hier voor het artikel 'BCO Clubavond 7 februari 2014' (en de Bekerwedstrijd tegen BC'70 de dag erna' van Wubbo de Boer.

Witte Huis Topcircuit
11-02-2014 Yvonne Nolmans, met dank aan Bob Smits

Op zaterdag 8 februari werd in NDC Den Hommel in Utrecht de vierde en laatste voorronde van het Witte Huis Topcircuit gespeeld.
In de totaalstand staan onze Chris ten Kate & Huub van der Wouden 1e.
Op 1 en 2 maart wordt de finale gespeeld in het Witte Huis in Amsterdam. De 1e 16 paren plaatsten zich voor de finale. Vorig jaar wonnen Chris & Huub dit prestigieuze toernooi.

'Learning Experience?' door Ig Nieuwenhuis
10-02-2014 Yvonne Nolmans

Hoewel het niet de schrijfbeurt was van Ig, heeft hij toch een artikel ingestuurd. Op de afgelopen clubavond waren er in ieder geval 2 spellen die Ig nog lang beziggehouden hebben.
Ig vraagt naar jullie opvattingen over deze 2 spellen. Dus: reageert massaal!
Klik hier voor het artikel 'Learning Experience?' van Ig Nieuwenhuis.

Uitslag NBB Beker BC'70 - BCO
10-02-2014 Martin Heerschop, captain

In een zeer matig georganiseerde wedstrijd (o.a. geen viertallenbriefjes maar een blanco A4-tje) heeft BCO in Eindhoven gewonnen tegen BC '70.
Een jumpstart bracht BCO 40 impen voor die in de daarop volgende, verloren vier rondjes werd gereduceerd tot één IMP. Gelukkig wonnen we de laatste ronde ruim zodat BCO de tweede en laatste voorronde van de NBB-beker heeft gehaald. Deze wordt op zaterdag 12 april verspeeld en hopelijk loten we een thuiswedstrijd.
Dit zijn de uitslagen (onder voorbehoud, zo slecht was de organisatie):
BCO 1 50 - 33 (Wubbo - Agnes/Loek - Waltraud)
BCO 2 49 - 51 (Guus - Bas/Noud - Martin)
BCO 3 59 - 52 (Pier - Rudi/Wim - Vincent)
Volgens Pier en Wim heeft BCO 3 met 73 - 54 gewonnen maar we zullen de puinhoop van de wedstrijdleider maar met de mantel der liefde bedekken.

Uitslagen viertallencompetitie
10-02-2014 Yvonne Nolmans

BCO 3 - STAR 614 -  6
V'kring 4 - BCO 3 1 - 19
BCO 4 - STAR 1012 -  8
V'kring 3 - BCO 418 -  2
BCO 5 - STAR 1117 -  3
BCO 6 - STAR 1219 -  1
BCO 7 - B3R 211 -  9
BCO 8 - STAR 13 4 - 16
BCO 9 - STAR 1419 -  1
BCO 10 - ZBCHom 2 5 - 15
BCO 11 - ABCD 1 8 - 12

Uitslag Interne Viertallencompetitie 7 februari
09-02-2014 Yvonne Nolmans

De viertallenuitslag staat op de site. In de tussenstand staan de 'Bobs' nog steeds 1e met een totaal van 97 punten.

Butleruitslag viertallen 7 februari
08-02-2014 Yvonne Nolmans

Omdat onze database problemen heeft met de spelnummerweergave, kun je voor de frequentiestaten beter terecht op de uitslagenpagina van de NBBClubsites. Klik hier voor ronde 1. Klik hier voor ronde 2.
De 1e ronde werd gewonnen door Ben v.d. Berg & Hans van Ommeren met +46 (gimp=3,29).
De 2e ronde was voor Rob Heinen & Martin Wanner met +39 (gimp=2,79).

NK Vrouwenparen 1 en 2 februari
06-02-2014 Yvonne Nolmans

Onze speciale correspondent wees ons erop dat we een BCO-succes hebben gemist. Tijdens het NK Vrouwenparen afgelopen weekend werden o.a. Marjo Chorus & Waltraud Vogt 3e met 57,09%. Gefeliciteerd Marjo & Waltraud. Jet Pasman & Anneke Simons werden met grote overmacht 1e met 61,04%.
Bekijk hier de uitslag.

'Hoog bieden loont? (vervolg)' door Jan Peter Pals
04-02-2014 Yvonne Nolmans

Enige tijd geleden schreef JP het artikel 'Hoog bieden loont'. Na de laatste clubavond wil hij hieraan toevoegen: 'maar de timing moet wel kloppen'! En vooral Ciska heeft daar een fijne neus voor. De angst om buiten te slapen, weerhoudt JP ervan om te proberen Ciska te evenaren.
De spellen 15 t/m 21 in de 2e helft gaven een hoop spektakel. Bij BCO 6 versus team Tineke gingen daarin 68 impen om. En het eindresultaat was 110 impen. Bij JP's team ging het wat tammer: 78 in totaal.
Geniet mee van een paar leuke spellen die door JP worden beschreven in zijn artikel 'Hoog bieden loont? (vervolg)'.

'Knockout door de bierkaart' door Chris ten Kate
03-02-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Waarschijnlijk gestimuleerd door wat geestrijk vocht, beschrijft Chris, via een spontaan ingezonden artikel en met een heerlijk gevoel voor humor, de gebeurtenissen op spel 28 van de clubavond van 31 januari j.l.
Op dat spel sloeg de bierkaart via een heuse uppercut de leider knockout. En daar kwam toen nog geen alcohol aan te pas.
Beleef het hilarisch moment mee via het artikel 'Knockout door de bierkaart' van Chris ten Kate.

Uitslag Interne Viertallencompetitie 31 januari
02-02-2014 Yvonne Nolmans

De viertallenuitslag staat op de site. In de tussenstand staan de 'Bobs' 1e met een totaal van 65 punten.

Interne Viertallencompetitie 31 januari
31-01-2014 Yvonne Nolmans

Om technische redenen is er helaas geen butleruitslag. De relatie basisstation/bridgemates/PC laat regelmatig te wensen over. Misschien kent iemand nog een goede Mediator?
De spelverdelingen staan wel op de site.
De viertallenuitslag verschijnt in de loop van het weekend.

'Doorbieden of niet?' door Ig Nieuwenhuis
27-01-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Hoe hoog is hoog genoeg leek het thema voor Ig & Sytze op de clubavond van 24 januari. Doorbieden of niet, altijd lastig… Ig geeft een paar spellen als voorbeeld. Met daarnaast nog een pittig verdedigingsvraagstuk.
Lees meer in het artikel 'Doorbieden of niet?' van Ig Nieuwenhuis.

Uitslagen viertallencompetitie, ronde 8
27-01-2014 Yvonne Nolmans

Klik hier voor de uitslagen van het district in de 8e ronde.
Klik hier voor de stand van het district na de 8e ronde.

Gecorrigeerde Butleruitslag interne viertallencompetitie 24 januari
26-01-2014 Yvonne Nolmans

Op de spellen 14 en 16 is een score gecorrigeerd. Er is een nieuwe butleruitslag gepubliceerd.
Daardoor werd de 1e ronde nu gewonnen door Nico Doremans & Jaap Trouwborst met +37 (gimp=2,64).

Viertallenuitslag 24 januari
26-01-2014 Yvonne Nolmans

De viertallenuitslag staat op de website. BCO 10 gaat aan de leiding met 34 VP's.
Op de uitslagenpagina op onze website staat de spelnummering van de spelverdelingen van de 2e ronde niet goed weergegeven (1 t/m 14 i.p.v. 15 t/m 28 met onjuiste kwetsbaarheden). In het deel 'Spelverdeling en uitslag' staan ook de spellen 1 t/m 14, maar dan wél met de juiste kwetsbaarheden. Technisch is hier voorlopig niets aan te doen. Op de NBBClubsites staan de uitslagen volledig correct weergegeven.

Butleruitslag interne viertallencompetitie 24 januari
25-01-2014 Yvonne Nolmans

De 1e ronde werd gewonnen door Joost van den Broek & Herman Post met +33 (gimp=2,36).
In de 2e ronde was de winst voor Jan Timmer & Liduin Erich met +43 (gimp=3,07).
De paren 1 en 2, 3 en 4 enz. vormen een team.
De viertallenuitslag volgt nog.

Uitslagen viertallencompetitie, ronde 8
23-01-2014 Yvonne Nolmans

BCO 7 - BCO 5 9 - 11
Larsheim 1 - BCO 6 2 - 18
BOD 1 - BCO 819 -  1
BOD 2 - BCO 9 1 - 19
BOD 3 - BCO 1015 -  5
BCO 11 - BC'80 115 -  5

'Bijna in slaap, en dan opletten' door Lennart de Vos
21-01-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Een verslag zoals we van Lennart gewend zijn: helder en vlot geschreven. De spellen op de laatste Butleravond waren redelijk vlak, met af en toe een uitschieter. Waarbij het dus zaak was om niet in slaap te vallen en bij die uitschieter nou eens wel op te letten. Helaas lukte dat niet altijd.

Lees meer in het artikel 'Bijna in slaap, en dan opletten' van Lennart de Vos.

Reglement viertallenserie 2014
20-01-2014 Jaap Trouwborst

Het reglement voor de interne viertallenserie 2014 is te vinden op de Algemene pagina in het linkermenu onder 'Reglementen' of klik hier.

Eindstand 1e Butlerserie
20-01-2014 Jaap Trouwborst

De bonussen zijn in de eindstand van de 1e Butlerserie verwerkt. De nieuwe stand is te vinden op de uitslagenpagina onder eindstand of klik hier.

'BCO 1: de strijd tegen degradatie' door Guus Schreiber
18-01-2014 Herman te Riele

Guus heeft weer een prachtig, zeer uitgebreid verslag geschreven van de belevenissen van BCO 1 in de afgelopen twee speelweekenden! Nogmaals heel hartelijk dank, Guus!
Met name de twee gewonnen knock-out wedstrijden laten zien dat de spelers op cruciale momenten net de juiste beslissingen hebben genomen waardoor BCO 1 zich heeft kunnen handhaven en, voorzover ik het kan bekijken, zeer verdiend!
Zoals gebruikelijk bij Guus begint hij z'n verslag met een flink aantal pittige problemen die zich in de wedstrijden voordeden. Iemand die de helft daarvan goed doet mag zich in de handjes knijpen.
Lees meer in het artikel 'BCO 1: de strijd tegen degradatie' van Guus Schreiber.

Uitslag Butler 17 januari
18-01-2014 Yvonne Nolmans

De 6e en laatste avond van de 1e Butlerserie werd gewonnen door Chris ten Kate & Guus Schreiber met + 67 (gimp=2,39).
Winnaars van de 1e Butlerserie zijn Wubbo de Boer & Agnes Snellers. Bas Oosthoek & Guus Schreiber staan hoger geplaatst, maar horen, volgens de reglementen, niet in de eindstand te worden opgenomen. Dit geldt ook voor Chris ten Kate & Huub van der Wouden.
In de eindstand moeten de opkomstbonussen nog verwerkt worden.

'Voorbereiding op de viertallencompetitie' door Loek Fresen
18-01-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Loek is meestal erg snel met zijn clubavondverslag, maar door drukke werkzaamheden én het feit dat hij afgelopen weekend moest spelen, is zijn artikel wat later ontvangen.
10 paren van BCO moesten in het weekend, volgend op 10 januari, beslissende viertallenwedstrijden spelen. Slechts 3 van die 10 paren waren ook op de clubavond aanwezig. En ze scoorden allemaal negatief. Het is onduidelijk of dit ook invloed heeft gehad op het spelen in het weekend. Lees meer in het artikel 'Voorbereiding op de viertallencompetitie' van Loek Fresen.

Aankondiging Interne Viertallen Competitie 2014
16-01-2014 Jaap Trouwborst

Vrijdag 24 januari start de Interne Viertallen Competitie. We spelen per avond 2 wedstrijden van 14 spellen verdeeld over 2 helften van 7 spellen.
De speeldata zijn 24 en 31 januari en 7, 14 en 21 februari
Het is de bedoeling dat teams bestaande uit vier of meer spelers zich vooraf inschrijven en wel uiterlijk woensdag 22 januari. Dat wil niet zeggen dat je niet mee kunt doen als je pas vrijdag om half zeven een tweede, derde en vierde man vindt. Een viertal dat zich vrijdagavond meldt kan altijd meedoen, maar het is dan niet altijd mogelijk een optimale indeling te maken.
Inschrijven doe je het liefst per e-mail en dan bij , of telefoon 030 688 30 23
Geen partner of nevenpaar? Geen probleem!
Als je geen partner of nevenpaar hebt, kun je dit melden bij , of , telefoon 030 225 08 57 of het BCO-telefoonnr 0622 299 899.
Hij heeft op zich genomen de 'loslopers' aan partners en/of nevenparen te helpen, als dat mogelijk is.
Dus zoek je een partner of een nevenpaar: vraag het Leo.

Namens de technische commissie van BCO,
Jaap Trouwborst

Gespot: Waldorf & Statler in de Districts Seniorenparen
14-01-2014 Agnes Wesseling

Foto links Agnes Wesseling J


BCO 1 handhaaft zich in de MK!
11-01-2014 Ig Nieuwenhuis

BCO 1, bestaande uit Agnes, Bas, Chris, Guus, Huub en Wubbo zijn erin geslaagd om beide KO-rondes te winnen en hebben zich daarmee gehandhaafd in de MK. Proficiat dame en heren !!!

In de 1e Divisie heeft BCO 2 het afgelopen weekend het hoofd moeten buigen en degradeert naar de 2e Divisie. Jammer, maar we zien jullie vast terug in de 1e Divisie.

In de 2e Divisie speelde BCO 3 twee goede wedstrijden en staat nu op een derde plaats. BCO 4 deed het slecht en staat éénnalaatste. Maar ze hebben ons al eerder verrast!

Bekijk hier zowel de viertallen- als butleruitslagen.

Mobieltje gevonden
10-01-2014 Yvonne Nolmans

Na afloop van de clubavond heeft Nellie Birkhoff een mobieltje gevonden. Je kunt contact hierover opnemen met Nellie.

Uitslag Butler 10 januari
10-01-2014 Yvonne Nolmans

Winnaars van de 5e Butleravond werden Hans & Ineke Fresen met + 51 (gimp=1,82).
In de tussenstand staan Agnes & Wubbo nog eerste, maar er staan kapers klaar om het overwinningsschip te enteren.

Uitslagen viertallencompetitie, ronde 7
10-01-2014 Yvonne Nolmans

BCO 5 - Heksentoer 1 6 - 14
BCO 6 - Dombo 310 - 10
BCO 7 - Dombo 2 7 - 13
BCO 8 - Dombo 812 -  8
BCO 9 - DDS 220 -  0
BCO 10 - Dombo 916 -  4
BCO 11 - Dombo 713 -  7

'Bridgetheorie' door Jaap Trouwborst
06-01-2014 Herman te Riele/Yvonne Nolmans

Een leuk en leerzaam verslag van Jaap Trouwborst over de clubavond van 3 januari j.l. Er kwamen een paar theoretische aspecten naar voren, die door Jaap in zijn artikel beschreven worden. Bovendien was het een avond met een paar erg wilde spellen. Zoals op spel 20 een 8410 verdeling, zowel in West als in Oost.
Lees meer in het artikel 'Bridgetheorie' van Jaap Trouwborst.

'Nogmaals de clubavond van 27 december' door Jaap Trouwborst
04-01-2014 Yvonne Nolmans

Jaap heeft een leerzaam artikel geschreven over spel 8 van de clubavond van 27 december. Slechts één paar bood 7 ruiten, dat op een dwang gemaakt kan worden. Een ander paar bood op dit spel 7 SA. Dit kan via een Vienna Coup gemaakt worden.
Hoe dit precies in z'n werk gaat kun je lezen in het artikel 'Nogmaals de clubavond van 27 december' van Jaap Trouwborst.

Uitslag Butler 3 januari
04-01-2014 Yvonne Nolmans

Blijkbaar wilde iedereen de dennengeur en oliebollenlucht even ontvluchten en gezellig samenzijn met de de bridgevrienden op BCO. Het gevolg was een mooie opkomst op de eerste clubavond van het nieuwe jaar.
De felicitaties gaan dit keer naar Bas Oosthoek & Guus Schreiber die met + 52 (gimp=1,86) de clubavond wonnen. Net een impje meer dan Elly Maaswinkel & Agnes Wesseling, die 2e werden.
In de tussenstand staan Wubbo de Boer & Agnes Snellers 1e met gemiddeld 43,30.

Nieuwsberichten 2013

Nieuwsberichten 2012

Nieuwsberichten 2011

Nieuwsberichten 2010

Nieuwsberichten 2009

Nieuwsberichten 2008

Nieuwsberichten 2007

Oudere Nieuwsberichten